Konfigurisanje alatke Information Rights Management

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Posetite lokaciju www.microsoft.com za najnovije i iscrpne informacije.

Information Rights Management (IRM) sprečava zloupotrebu osetljivih datoteka ili distribuciju bez dozvole nakon preuzimanja.

Važno: Pre nego što počnete da koristite IRM, morate da imate Microsoft Windows Rights Management Services (RMS) server za povezivanje i instaliran paket Windows Rights Management Services klijent sa servisnim paketom 2 na svakom izloženom Web serveru u SharePoint farmi.

  1. Na gornjoj traci za navigaciju kliknite na vezu Operacije.

  2. U odeljku Bezbednosna podešavanja kliknite na vezu Information Rights Management.

  3. Na stranici „Information Rights Management“, u odeljku Information Rights Management izaberite neku od sledećih opcija:

    • Nemoj da koristiš IRM na ovom serveru. Izaberite ovu opciju ako ne želite da koristite IRM.

    • Koristi podrazumevani RMS server naveden u aktivnom direktorijumu. Izaberite ovu opciju ako je vaša organizacija navela RMS server u aktivnom direktorijumu.

    • Koristi ovaj RMS server. Ako izaberete ovu opciju, otkucajte protokol i ime RMS servera u odgovarajućem polju (na primer, tip http://rms_server).

  4. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×