Kombinovanje teksta sa datumom ili vremenom

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pretpostavimo da želite da kreirate gramatički ispravnu rečenicu od nekoliko kolona podataka za masovno slanje pošte ili da oblikujete datume sa tekstom bez uticaja na formule koje koriste te datume. Da biste kombinovali tekst sa datumom ili vremenom, koristite funkciju TEXT i & (ampersand) operator.

Primer

Primeri da biste prikazali kako formule možete kombinovati tekst sa vrednosti datuma i vremena

Funkcija TEXT zahteva dva argumenta (to jest, stavke njegove zagrada). Prvi argument je vrednost, kao što su datum ili broj. Ova vrednost se konvertuje u tekstualnu vrednost. Drugi argument oblik_teksta, je posebno niska koja Excel prepoznaje i koristi za prikazivanje konvertovanu tekstualnu vrednost u formatu koji navedete. U drugom i trećem primeru datuma u B3 i B4 se konvertuju u tekst, a zatim se prikazuje u dve različite formate: „d-mmm-yyyy” (rezultira 4 juna 2010) i „mmmm d, yyyy”. (rezultira Jun 07 2010).

Takođe pogledajte

Funkcija TEXT

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×