Koliki porez se naplaćuje za Office 365?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Saznajte koliki porez se naplaćuje u sledećim regionima. Možete i da se prijavite za status oslobađanja od poreza tako što ćete podršci obezbediti odgovarajuću dokumentaciju.

Evropa, Bliski istok i Afrika (EMEA)

Kada Office 365 usluge kupujete u Evropskoj uniji, ta kupovina podleže porezu na dodatu vrednost (PDV).

 • Ako se nalazite u zemlji članici Evropske unije i ne navedete važeći lokalni ID za PDV, Microsoft Ireland Operations Ltd. primenjuje trenutnu lokalnu stopu PDV-a na osnovu zemlje naplate za koju je podešen nalog.

 • Ako se nalazite u Švajcarskoj ili Lihtenštajnu, primenjuje se trenutna švajcarska stopa PDV-a, bez obzira na to da li navedete ID za PDV ili ne.

 • Ako se nalazite u zemlji u EMEA-u izvan Evropske unije i Švajcarske ili Lihtenštajna, Microsoft Ireland Operations Ltd obično ne naplaćuje PDV.

 • Pre nego što može da biste proverili valjanost ID PDV-a, mora da je dostupan za proveru u polju PDV-a informacije o Exchange sistem (VIES). Ako se verifikovali ID PDV-a, obratite se na lokalnu oporezivanje.

Možete da ispunjavate uslove za oslobađanje od PDV-a:

 • Ako se nalazite u državi članici Evropske unije osim Irske:    Možete da navedete važeći lokalni ID za PDV. To će ovlastiti Microsoft Ireland Operations Ltd. da transakciju oslobodi PDV-a. Međutim, možda ćete imati obavezu plaćanja lokalnog računovodstvenog PDV-a, pa se obratite poreskom savetniku ako imate pitanja. Uputstva potražite u članku Dodavanje ID-a za PDV (samo za zemlje EU).

 • Ako se nalazite u Irskoj i imate relevantan važeći certifikat za oslobađanje od PDV-a :    Microsoft Ireland Operations Ltd. može biti ovlašćen da oslobodi transakciju PDV-a. Ako ga nemate, Microsoft Ireland Operations Ltd. primenjuje trenutnu irsku stopu PDV-a, bez obzira na to da li navedete ID za PDV ili ne.

Kako da dodate ID PDV-a (samo za EU zemlje)

 1. Na portalu „Centar administracije“ idite na stranicu Pretplate ili odaberite stavke Naplata > Pretplate.

  Ako koristite Office 365 Germany, idite na stranicu Pretplate.

 2. Odaberite ime pretplate, a zatim odaberite stavke još radnji > Uređivanje PDV broj-a.

  Pogled izbliza na meni još radnji.
 3. Na stranici Uređivanje adrese korišćenja usluge unesite ID za PDV u polje Broj PDV-a i odaberite stavku Prosledi.

  Uredite stranicu adrese korišćenja usluge sa polje broj PDV-a na dnu.

Azijsko-pacifičke zemlje (APAC)

Ako vam naplatu vrši Microsoft kancelarija za regionalnu prodaju, stavka „Microsoft Regional Sales“ prikazana je na fakturi i obično vam se ne naplaćuje porez na potrošnju ni porez na dodatu vrednost (PDV), osim ako se ne radi o prodaji u zemlji.

Ako se naplata vrši sa druge lokacije, primenjuje se trenutni lokalni porez. Videćete sledeće na fakturi:

 • Iz Singapura za Singapur

 • Iz Koreje za Koreju

 • Iz Japana za Japan

 • Iz Tajvana za Tajvan

Severna, Srednja i Južna Amerika

U SAD-u i Kanadi važe razne stope poreza, u zavisnosti od lokacije. Ako se nalazite u Portoriku, važi lokalna stopa PDV-a.

Ako naplatu vrši Microsoft Corporation (pogledajte fakturu), a upisali ste se za Office 365 izvan Sjedinjenih Država, Kanade i Portorika, onda se porez obično ne naplaćuje.

I dalje vam je potrebna pomoć? Obratite se podršci.

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Takođe pogledajte

Podnošenje zahteva za status oslobađanja od poreza za Office 365 za preduzeća

Prikaz računa za Office 365 za preduzeća

Razumevanje fakture za Office 365 za preduzeća

Naplata u usluzi Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×