Koji nalog da koristim sa sistemom Office i zašto mi je potrebna?

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako već imate ili ste za instaliranje i aktiviranje noviju verziju sistema Office, možda ćete se pitate zašto morate da se prijavite pomoću Microsoft nalogaili na Poslovni ili školski nalog, ili želite da razumevanje razlike između ove dve nalozi i kada treba koristiti jedan preko drugog. Ovaj članak će vam pomoći da objasniti.

Savet: Za pomoć pri podešavanju naloge u programu Outlook, pogledajte članak Outlook centar za pomoć.

Šta je to Microsoft nalog?

Microsoft nalog je e-adresu i lozinku koju koristite sa Outlook.com, Hotmail, Office, OneDrive, Skype, Xbox i Windows. Kada kreirate Microsoft nalog, možete da koristite bilo koju e-adresu kao korisničko ime, uključujući adrese sa Outlook.com, Yahoo! ili Gmail.

Ovi nalozi su najčešće povezan sa Office za kuću proizvoda.

Šta je to poslovni ili školski nalog?

Ako na poslu ili u školi koristi Office 365, da neko kao što je Office 365 Globalni administrator verovatno vam jedinstvene korisničko ime i lozinku. Ovo je nalog koji koristite za pristup na poslu ili školske e-pošte i Veb resurse u vašoj organizaciji.

Poslovni ili školski nalozi su obično povezan sa Office 365 za preduzeća proizvodi i obično upravlja istu Office 365 administrator odgovoran za dodeljivanje korisničkih naloga i licence za Office osoba u svojoj organizaciji.

Zašto treba jedan od ovih naloga da biste koristili Office?

Za razliku od starijih verzija sistema Office, većina pretplate na Office 365 i koji nisu pretplatu 2016 i 2013 verzije sistema Office ne uključuju instalacioni disk. Novija verzija sistema Office potreban internet vezu i prijavite se pomoću jednog od gorenavedenih naloga pa možete da nastavite sa Instaliranje i aktiviranje Office direktno na PC ili Mac računaru. Ako ste Office dobili unapred instalirana, potrebno je da se prijavite, možete da dovršite proces aktivacije.

Povezivanja mora da izvrši između nalog i vaš Office proizvod. U mnogim slučajevima se automatski događa ovaj povezivanja, ali ga možete takođe zavise od toga kako ste nabavili Office.

Važno je zato što je to kako Office određuje da ste vlasnik licencirani proizvod, kao i zašto treba da zapamtite koji nalog možete koristiti tokom ovog skupa. Kada se ovaj povezivanja dovrši, svaki put kada morate da instalirate Office ili instalirate Office na drugi uređaj, možete jednostavno prijavite se pomoću ovog naloga. Saznajte više o tome Kako da povežete nalog sa sistemom Office.

Nalog najčešća pitanja

Kako se nalog i ga povezati sa sistemom Office?

Povezivanjem Microsoft nalog ili poslovni ili školski nalog sa Office je kako Microsoft verifikuje da imate legitimne Office licencu. Kako povezati vaš nalog i Office proizvoda zavisi od vaš Office proizvod i kako ga imate. Ovaj povezivanja neophodno je za pretplate na Office 365 i Office 2016 i Office 2013 proizvoda koji nisu pretplate (pogledajte članak treba nalog za Office 2010 ili Office 2007?)

Izaberite opciju koja vam najviše odgovara kako ste nabavili Office.

Ako ste kupili Office u prodavnici je verovatno došla pakovanju koje uključene šifru. Kada ste preuzeli ovaj ključ, biti zatraženo da koristite postojeće Microsoft naloga ili kreiranje novog naloga.

Ako ste kupili Office do prodavnice na mreži Microsoft i se prijavili da bi kupovinu, ovo je naloga koji je povezan sa sistemom Office. Ako ne možete da instalirate Office vam možda propustio povraćaj korak za kupovinu. Pogledajte članak kupio sam sistem Office. Gde se unosi Šifra proizvoda?

Ako je neko podelio svoju Office pretplatu sa vama, su možda te poslali e-pošte ili tekstualne poruke. Kada budete spremni da instalirate Office, biti zatraženo da koristite postojeće Microsoft naloga ili kreiranje novog naloga. Kako da nabavim Microsoft naloga?

Ako koristite Office kroz na poslu ili u školi, verovatno su dodeljeni naloga kada ste počeli. Ovo je nalog koji koristite za prijavljivanje na lokaciji Office.com.

Ako ste kupili Office, ali neko drugi je instaliran za vas i njihove nalog je sada povezana sa sistemom Office umesto vaš, obratite se podršci. Uverite se da imate na dokaz o kupovini.

Pročitajte članak Prvi koraci na lokaciji Office.com.

Ako ste kupili Office kroz u vašoj organizaciji Microsoft HUP pogodnost za korišćenje na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows, ne da koristite nalog za aktiviranje sistema Office. Primili ste šifru proizvoda koji treba da unesete kada budete upitani da aktivirate Office. Pogledajte članak instalirajte ili ponovo instalirajte Office kroz Microsoft HUP.

Gde da se prijavim pomoću naloga tako da možete da instalirate Office?

Ako imate postojeći Office 365 pretplatu, ili koristite Office 365 na poslu ili u školi, prijavite se na lokaciji Office.com pomoću naloga koji je povezan sa pretplatom. Ovo je mesto gde možete da instalirate ili instalirate Office, a u zavisnosti od vaš Office proizvod je takođe gde upravljate pretplatu putem Moj nalog. Veza između nalog i Office licence zavisi od toga kako ste nabavili Office.

Prijavljivanje na lokaciji Office.com ili prijavljivanje u Office aplikacije za računare takođe znači da lako možete da pristupite datotekama uskladištenim u uslugama u oblaku kao što je OneDrive. Saznajte više u članku prijavljivanje u Office ili Office 365.

Ako jednostavno tražite korake da biste instalirali Office potražite u članku:

Preuzmite i instalirajte ili ponovo instalirajte Office 365 ili Office 2016 na PC ili Mac računaru

Podešavanje Office aplikacija i e-pošte na mobilnom uređaju

Saveti: 

  • Neke organizacije da upravljaju Office licence i instalacije za svoje zaposlene ili studente tako da možda ne morate sami da instalirate sve. Međutim, ako već nije instaliran Office ili ne vidite opciju instalaciju nakon što se prijavite pomoću svog poslovnog ili školskog naloga na lokaciji Office.com, sa Office 365 administrator u vašoj organizaciji.

  • Ako ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga i ne vidite opciju za instaliranje sistema Office, pogledajte odeljak ispod „Office nije povezan sa ovim nalogom”.

Treba nalog za Office 2010 ili Office 2007?

Nalozi nisu neophodni za starijih verzija sistema Office kao što je Office 2010 ili Office 2007. Da biste instalirali ili ponovo instalirajte Office koristite na disk i šifru proizvoda koju ste dobili uz kupovinu. Za više informacija o instaliranju te verzije u članku Instaliranje sistema Office 2010 i Instaliranje sistema Office 2007 .

Kako da dobijem Microsoft nalog ili poslovni ili školski nalog?

Microsoft nalozi

Microsoft nalog je besplatan nalog koji koristite za pristup mnogo Microsoft uređaja i usluga, kao što su e-pošte zasnovane na Vebu usluge Outlook.com (poznat i kao hotmail.com, msn.com, live.com), na lokaciji Office Online aplikacija Skype OneDrive, Xbox Live, Bing, Windows, ili Microsoft prodavnica. Ako već koristite bilo koju od ovih usluga šanse da li već imate Microsoft nalog. Microsoft nalog koji ćete koristiti da se zove „Windows Live ID”.

Ako već koristite za e-adresu i lozinku za prijavljivanje u Microsoft uređaji i usluge kao što su ove gorenavedenih, zatim već imate Microsoft nalog. Jedna od prednosti imate Microsoft nalog je imati samo jednu lozinku da biste se prijavili na Microsoft usluge.

Za više informacija o Microsoft naloga i kako da upravljate njima.

Pogledajte članak Microsoft nalog pomoći.

Poslovni ili školski nalozi

Ako na poslu ili u školi koristi Office 365 u vašoj organizaciji, administratora da vam pruži poslovni ili školski nalog. Ovo je verovatno nalog koji već koristite za e-poštu i prilikom prijavljivanja za pristup Veb resurse u vašoj organizaciji.

Office 365 administratori upravljati korisničkim nalozima e-pošte za osobe u organizaciji iz tako što ćete prijavljivanje u Office 365 centar administracije koristeći svoje Office 365 administrator korisničko ime i lozinku.

Korisnici i lozinke u sistemu Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore.

Mogu li da promenim ime na moj nalog?

Microsoft nalozi

Informacije o tome kako da promenite ime na nalogu, pogledajte članak Promena imena na Microsoft nalog.

Upravljanje druge aspekte vaš Microsoft nalog za prijavljivanje na account.microsoft.com ili pogledajte članak Microsoft nalog pomoći.

Poslovni ili školski nalozi

Za poslovni ili školski nalozi, obratite se vaš administrator.

Ako ste administrator Office 365 koja upravlja e-pošte korisničke naloge za osobe u vašoj organizaciji, pogledajte članak Korisnici i lozinke u sistemu Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore.

Ne mogu da zapamtite moje korisničko ime

Pomoć za korisničko ime, pogledajte članak zaboravio korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office.

Kako da poništim lozinku?

Microsoft nalozi

Ako ste zaboravili lozinku za Microsoft naloga koje ste povezali sa sistemom Office, pogledajte članak zaboravio korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office.

Poslovni ili školski nalozi

Ako vaš administrator je dala vam dozvole da biste poništili lozinku idite na poništavanje lozinke. Ako nemate dozvolu da promenite lozinku, obratite se administratoru.

Ako ste administrator Office 365 koja upravlja e-pošte korisničke naloge za osobe u vašoj organizaciji, pogledajte članak Korisnici i lozinke u sistemu Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore.

Moja lozinka tačna, ali ga ne funkcioniše

Postoji nekoliko stvari koje možete da proverite ako lozinka ne radi:

  • Proverite pravopis u e-pošte ime i lozinku.

  • Uverite se da nemate velikim slovima uključena pošto lozinku i velika slova.

Ako i dalje ne radi, uradite sledeće u zavisnosti od toga na nalog.

Microsoft nalozi

Pronađite dodatnu pomoć na Microsoft nalog pomoćza Microsoft naloga.

Poslovni ili školski nalozi

Za poslovni ili školski nalozi, idite na vaš administrator.

Ako ste administrator Office 365 koja upravlja e-pošte korisničke naloge za osobe u vašoj organizaciji, pogledajte članak Korisnici i lozinke u sistemu Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore.

Koristi postojeći nalog kao što su Gmail, Yahoo! naloga kada se kreiraju na Microsoft nalog, ali lozinka ne funkcioniše

Postoje prednosti u pravljenje nalog običan e-pošte kao što je Gmail ili Yahoo! naloga Microsoft nalog. To može biti jedan manje nalog da zapamtite ili biste radije da koristite određene naloge za određene aktivnosti.

Outlook.com, hotmail.com, live.com ili msn.com nalozi se upravlja su i Microsoft automatski će se smatrati Microsoft naloga. To znači da ako imate jednu od ovih, sve promene koje izvršite sa tim nalogom biće preneti kroz sve Microsoft usluge koju koristite ovaj nalog. Međutim, ako ste kreirali Microsoft nalog koristeći postojeću e-pošte upravlja različite e-pošte dobavljača, sve promene koje napravite kroz taj dobavljač neće preneti korporaciji Microsoft.

Na primer, koristi postojeće Gmail, Yahoo! ili drugi tip naloga da biste kreirali Microsoft nalog, ali kasnije napravite promene u vaš nalog, kao što je ispravka lozinku ili druge lične informacije putem postavke od dobavljača e-pošte. Promenu e-pošte ne automatski proširivanje sa Microsoft nalogom tako lozinke za Microsoft nalog i dalje bilo da ste kreirali. Da biste sve promene sa ovim nalogom, potrebno je da uradi preko postavke svog Microsoft naloga.

Poništavanje lozinke za Microsoft nalog, pogledajte članak zaboravio korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office. Da biste upravljali druge aspekte Microsoft naloga kao što su promene imena ili bezbednosnih postavki, prijavite se na lokaciji account.microsoft.com.

U poruci piše da Office nije povezan sa ovim nalogom

Pomoć za ovu poruku potražite u članku poruku o grešci „Ovo je na pravo mesto da instalirate i ponovno instaliranje sistema Office”.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×