Kodovi polja: polje RD (referentni dokument)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Polje RD (referentni dokument) identifikuje datoteku koju treba uključiti kada kreirate sadržaj, tabela izvora ili na indeks sa polje TOC, TOA ili indeks. Morate ručno da podesite početni brojeva stranica i niz vrednosti u datotekama imenovane u RD poljima pre nego što ažurirate polje TOC, TOA ili indeks. Polje RD ne prikazuje rezultat u dokumentu. Ne možete da raskinete vezu u polje RD.

Polje RD se oblikuje kao skriveni tekst. Da biste prikazali ovo polje, kliknite na dugme Prikaži/Sakrij Oznaka pasusa Slika dugmeta .

Napomena o bezbednosti: Zato što sadržaj koji je oblikovan kao skriveni tekst može lako da postane vidljiva, nemojte koristiti skrivene oblikovanja teksta na osetljive informacije budu privatne.

Napomena: Polja RD koja upućuju na grupu datoteka moraju imati isti redosled kao datoteke u konačnom dokumentu. Na primer, datoteke Chap1 i Chap2 imaju indeksna stavka za reč „kajsija“ na prvoj stranici. Broj prve stranice u datoteci Chap1 je 1, a broj prve stranice u datoteci Chap2 je 100.

  • Sekvenca {RD Chap2}{RD Chap1} daje upit indeksa „kajsija 100, 1“.

  • Sekvenca {RD Chap1}{RD Chap2} daje upit indeksa „kajsija 1, 100“.

Sintaksa

Kada u dokumentu prikazujete polje RD, sintaksa izgleda ovako:

{ RDIme datoteke}

Napomena:  Kôd polja saopštava polju šta da prikaže. Rezultati polja se prikazuju u dokumentu nakon procene koda polja. Da biste se prebacivali između prikazivanja koda polja i rezultata koda polja, pritisnite kombinaciju tastera Alt+F9.

Uputstva

„FileName“

Datoteka koju treba uključiti prilikom generisanja sadržaja, tabele izvora ili indeksa. Ako lokacija uključuje dugačko ime datoteke sa razmacima, postavite je među znake navoda. Zamenite obrnute kose crte dvostrukim obrnutim kosim crtama da biste naveli putanja, na primer:

„C:\\My Documents\\Manual.doc“

Prekidači

\f

Ukazuje na to da je putanja relativna u odnosu na trenutni dokument.

Primer

Sledeća polja umetnuta u dokument kreiraju sadržaj koji uključuje stavke iz tri referentna dokumenta:

{ Polje TOC }
{
RD C:\\Manual\\Chapters\\Chapter1.doc }
{
RD C:\\Manual\\Chapters\\Chapter2.doc }
{
RD C:\\Manual\\Chapters\\Chapter3.doc }

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×