Kartice profila u sistemu Office 365

Kada izaberete ime ili sliku nekog u programu Outlook ili drugim Office aplikacijama i uslugama, možete da pronađete informacije koje se odnose na njih na kartici profila. Da biste videli karticu profila u usluzi Outlook mob, dodirnite sliku osobe. Da biste videli karticu profila u drugim aplikacijama, zadržite pokazivač miša ili kliknite na fotografiju ili ime osobe. Da biste videli sopstvenu karticu profila, izaberite sopstvenu sliku profila.

Kartica profila se takođe ponekad naziva kontakt karticom ili karticom osobe. Evo primera kartice u programu Outlook na vebu:

Kartica profila u programu Outlook na vebu razvijenom prikazu

Kartica profila može da se razlikuje u zavisnosti od toga u kojoj ste aplikaciji. Možete da izaberete naslov odeljka na kartici (kontakt, organizacija, datoteke...) da biste videli više informacija. Evo primera veće kartice profila u programu Outlook na vebu:

Kartica profila u programu Outlook na vebu

Kartica profila

Važno: Neke informacije na kartici profila kontrolišu vaš posao ili škola. Ako je administrator onemogućiti određene informacije od prikazivanja na profilu, neće se prikazati na kartici profila.

Da biste videli sopstvenu karticu profila, otvorite Office aplikaciju (na primer, Outlook) i izaberite svoju sliku profila. Kartica profila može da ima:

 • Slika profila

 • Kontakt informacije

 • Organizacione informacije, na primer ko je menadžer, ili ako vam neki ljudi direktno izveštavaju

 • Osobe sa kojima sarađujete

 • Nedavne e-poruke između vas i osobe koja gleda vaš profil

 • Predstojeći događaji koje vi i osoba koja gledaju na vašem profilu imaju zajedničke (samo Outlook mobilne)

 • Nedavne datoteke koje delite u OneDrive for Business, SharePoint Online ili Outlook na vebu sa osobom koja gleda vaš profil

 • Informacije o LinkedIn(takođe podležu postavkama vidljivosti na lokaciji LinkedIn)

Da biste videli sopstvenu karticu profila, otvorite Office aplikaciju (na primer, Outlook) i izaberite svoju sliku profila.

 1. Idite u Office aplikaciju (na primer, Outlook) i izaberite svoju sliku profila da biste otvorili karticu profila.

 2. Izaberite stavkuAžuriraj profil na vrhu kartice. Bićete preusmereni na stranicu profila u usluzi Delve.

 3. Kliknite naikonu kamere pored slike profila.

 4. U zavisnosti od podešavanja, sledeći koraci mogu se razlikovati neznatno

  : Ako vidite stranicu " Uređivanje detalja ":

 • Izaberite stavku Promeni fotografiju. Možda ćete morati da se prijavite na poslovni ili školski nalog.

 • Izaberite stavku Promeni fotografiju, a zatim odaberite datoteku za otpremanje.

 • Sačuvajte i zatvorite da biste se vratili na profil.


  Ako vidite prozor " Promena fotografije profila ":
   

 • Izaberite stavku Promeni fotografiju, a zatim odaberite datoteku za otpremanje.

 • Ako želite da premestite fotografiju, kliknite unutar kruga i prevucite pokazivač. Da biste uvećali ili umanjili, koristite klizač ispod fotografije.

 • Izaberite stavku Podesi kao fotografiju profila.

 1. Otvorite karticu profila i izaberite stavku Ažuriraj profil.

 2. Ažurirajte informacije. Na primer, napišite nekoliko reči o sebi u okviru mene , dodajte projekte na kojima ste radili, veštine i stručnost, škole i hobiji.

  Informacije o profilu koje možete da promenite imaju ikonu olovke Kliknite na olovku da biste izmenili informacije pored nje. Kliknite na olovku da biste uredili informacije.

 3. Informacije koje se dele sa svima imaju ikonu globus Globus pokazuje da informacije vide svi pored njega. Za neke detalje možete da kliknete na ikonu globus i odaberete samo možete da vidite ovo da biste zadržali privatne informacije.

Drugi će videti samo dokumente kojima već imaju pristup u Office 365. Samo vi možete da vidite privatne dokumente na profilu, osim ako ne odlučite da ih delite.

Na kartici profila, Deljeni dokumenti imaju ikonu "osobe" Deljena ikona kartice profila pored njih. Možete da vidite ikonu pored stavke dokumenti koje ste kreirali ili izmenili i kojima drugi imaju pristup.

Neke informacije u profilu, kao što su ime ili naslov, mogu se prikupiti iz drugih sistema koje kontroliše ona ili Kadrovska kontrola. Ako želite da ažurirate te detalje, obratite se odgovarajućem odeljenju ili administratoru. Više informacija potražite u članku kome treba da se obratim ako treba da promenim informacije u sistemu Office 365?

Možete da izvezete neke podatke sa kartice profila, uključujući:

 • Informacije koje ste odbacili na kartici profila. Na primer, obaveštenje da biste ažurirali fotografiju profila ili informacije o nečijem rođendanu.

 • LinkedIn profili koje ste uporedili ili koji se ne podudaraju sa osobama dok pregledaju karticu profila.

Podaci mogu da se preuzmu u programu JSON. Detalje potražite u članku Izvoz podataka sa kartice profila.

Kako se koristi Kartica profila

Kada kliknete na sliku ili ime osobe, možete da vidite njihove kartice profila i kontakt informacije. Možete da nazovete, e-poštom ili pošaljete trenutnu poruku direktno sa kartice. Kliknite na odeljak kontakt da biste videli da li je osoba dodala još detalja. Ako ste dodali i osobu kao kontakt, sve dodatne informacije koje ste dodali ručno (na primer, beleške) prikazaće se u odeljku kontakt.

U programu Outlook za računare možete da vidite status na mreži osobe (zauzet, odsutan...) u odeljku kontakt . Sledeće dostupno vreme (u skladu sa Outlook kalendarom) prikazaće se i.

U odeljku organizacija možete da vidite na koga se prijavljuje i da li ima izveštaje. U programu Outlook na vebu i Outlook mobilnom uređaju možete da vidite neke od osoba sa kojima osoba radi. Informacije o organizaciji dostupne su samo ako je organizacija podesila organizacioni direktorijum.

Osobe koje vidite u okviru "radi sa" su osobe sa kojima sarađuje. Koji vidite je zasnovan na javnoj komunikaciji u organizaciji, kao što su uobičajene grupe, liste distribucije, deljeni Outlook kalendar i struktura izveštavanja.

U odeljku datoteke videćete najnovije dokumente koje je osoba podelila sa vama.

U odeljku e-pošta možete da se vratite na nedavne e-poruke između vas i osobe. Možete da pronađete e-poruke na karticama profila u programu Outlook mobilni uređaji i programu Outlook na vebu.

Možete da izaberete ikonu LinkedIn ili zaglavlje da biste videli informacije o LinkedIn profilu. Morate da povežete Microsoft nalog sa LinkedIn nalogom da biste videli informacije o LinkedIn profilu. Više detalja potražite u članku informacije o LinkedIn.

Kartice profila u programu Outlook mobilni uključujući odeljak " događaji ". Pomerajte se nadole na ničijoj kartici profila da biste videli predstojeće Outlook kalendarske događaje koji su vam zajednički. Kada pogledate svoju karticu profila, videćete sve predstojeće događaje.

 1. Na kartici profila osobe izaberite meni "još radnji" koji se nalazi na desnoj strani (...).

  Napomena: u Outlook aplikaciji za mobilne uređaje, pomerajte se nadole do dna kartice.

 2. Izaberite stavku Dodaj u kontakte. Osoba se automatski dodaje u kontakte.

  Napomena: na Outlook mobilnom možete da uredite neka polja i morate da izaberete stavku gotovo da biste sačuvali kontakt.

Osobe koje vidite u okviru "radi sa" su osobe sa kojima sarađuje. Koji vidite je zasnovan na javnoj komunikaciji u organizaciji, kao što su uobičajene grupe, liste distribucije, deljeni Outlook kalendar i struktura izveštavanja.

Kartice profila dostupne su u svim Office 365 aplikacijama i uslugama. Na primer:

 • Cortana

 • Dynamics 365 za talente

 • Office 2016 aplikacije

 • OneDrive for Business

 • Office.com

 • Outlook mobilni za Android i iOS

 • Outlook na vebu

 • SharePoint za iOS

 • SharePoint Online

Za administratore

Dolenavedena tabela prikazuje kako se prikazuju informacije o profilu usluge Azure Active Directory na karticama profila u aplikacijama Microsoft aplikacije i uslugama:

Informacije o korisničkom profilu za korisničku aktivnu fasciklu

Zaglavlje/polje na kartici profila

Ime

Ime

Korisničko ime

E-pošta, ćaskanje

Radno mesto

Radno mesto

Sektor

Sektor

Menadžer

„Menadžer“

Office

Office lokacija

Office telefon

Telefon

Mobile phone

Mobile phone

Kao administrator, možete da prilagodite odeljak za kontakt na kartici profila u okviru Win32 aplikacije pomoću ključeva registratora. Više informacija potražite u članku Prilagođavanje kartice profila u okviru Win32 aplikacije pomoću ključeva registratora.

Takođe pogledajte

Deljenje datoteka ili fascikli u usluzi Office 365

Video: Deljenje dokumenata u usluzi Office 365

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×