Kako se određene funkcije ponašaju u programu PowerPoint zasnovane na vebu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Korišćenje PowerPoint u Veb pregledaču omogućava kreiranje i deljenje kreiranje i deljenje osnovne prezentacije. Možete da radite istovremeno sa drugima i prezentujete projekciju slajdova sa bilo kog mesta. Ali zasnovane na vebu PowerPoint ne uključuje sve funkcije te radne površine PowerPoint radi. Ovaj članak opisuje kako možete i ne možete da radite u zasnovane na vebu PowerPoint.

Postoje dve verzije zasnovane na vebu PowerPoint:

 • Većina ljudi, svako ko ne koristi zasnovane na vebu Office na poslovne ili školske postavku, uključujući imaju PowerPoint Online. Nastavite da čitate informacije o tome kako se njen funkcije ponašaju.

 • Neki od naših preduzeća "i" Kupci školu umesto toga koristite PowerPoint Web App, koji je uključen u SharePoint Server 2010 ili SharePoint Server 2013. Ako koristite ove Office Web Apps, prebacivanje na karticu Programa PowerPoint Web App u ovom članku da biste pročitali o tome kako se njen funkcije ponašaju.

Tipovi i formati datoteka podržani u PowerPoint Online

Podržane za prikazivanje i uređivanje

Podržano samo za prikazivanje

Nije moguće otvoriti

PowerPoint prezentaciju (.pptx)

PowerPoint predložak (.potx)

PowerPoint programski dodatak (.ppam)

PowerPoint projekciju (.ppsx)

PowerPoint 97-2003 predložak (.pot)

Format obogaćenog teksta (RTF)

OpenDocument prezentacije (.odp)

** PowerPoint 97-2003 .ppt i .pps

Portable Document Format (PDF)

*** PowerPoint makroima .pptm, .potm i .ppsm

PowerPoint 97-2003 programski-u (.ppa)

Datoteke označene kao konačne

IRM datoteke

Datoteke lozinki

Datoteke sa digitalnim potpisima

**PowerPoint Online prikazuje prezentacije u formatima .ppt i .pps, ali za uređivanje prezentacije u pregledaču, on čuva novu kopiju prezentacije u formatu .pptx.

*** Prezentacija može se otvoriti, ali makroi neće pokrenuti.

Otvaranje i čuvanje

Funkcija radne površine

U PowerPoint Online

Otvaranje

PowerPoint Online možete da otvorite datoteke veličine do 2 gigabajta (GB) u veličini.

PowerPoint Online možete da otvorite datoteke .pptx, .ppsx i .odp.

Možete da vidite .ppt i .pps datoteka u PowerPoint Online, ali ga konvertuje ih na noviji format (.pptx/.ppsx) ako želite da ih uređujete.

Možete da vidite datoteke predloška (.pot, .potx) u PowerPoint Online, ali ne možete da ih uređujete. 

Datoteke sa makroima PowerPoint (.pptm, .potm, .ppam, .potx, .ppsm) se prikazuje, ali ne može uređivati. 

Programski dodatak datoteke (.ppa, .ppam) nije moguće otvoriti u PowerPoint Online.

Čuvanje

PowerPoint Online čuva vaš posao automatski svaki put kada napravite izmenu, tako da nema potrebe za dugme Sačuvaj . Međutim, možete da koristite datoteku > Preuzimanje kao za Čuvanje prezentacije lokalno kao .pptx, .pdf ili .odp datoteke.

Zaštita lozinkom

Prezentacije koje su zaštićene lozinkom, digitalno potpisane ili zaštićeni pomoću usluge Information Rights Management u računare PowerPoint može se otvoriti samo u programu za računare. Da biste kontrolisali ko može da otvori prezentaciju, koristite postavke deljenja u usluzi OneDrive ili SharePoint biblioteci.

Prikazivanje i štampanje

Funkcija radne površine

U PowerPoint Online

Odštampaj

U PowerPoint Online, možete da odštampate jedan slajd po stranici, sa zaglavljima i podnožjima. (Detalje potražite u članku Štampanje PowerPoint slajdova, propratnih sadržaja, ili beleške.) Da biste dobili više rasporeda opcije štampanja, kao što su propratni sadržaji i beleške, kliknite na dugme Uredi u programu PowerPointi štampanje u aplikaciji za računare PowerPoint .

Normalan prikaz

Koristite prikaz za uređivanje da biste kreirali slajdove.

Prikaz strukture, mastera i sortiranja slajdova

Ti prikazi su dostupne samo na radnoj površini PowerPoint.

Prikaz za čitanje

Možete da prelistavate slajdove i da prikažete ili sakrijete beleške govornika.

Prikaz za izlagača

Potrebno je na radnoj površini PowerPoint da koristite prikaz za izlagača. Naravno, i dalje možete da prezentujete projekciju slajdova u usluzi PowerPoint Online.

Prikaz projekcije slajdova

Projekcije slajdova možete da pokrenete u prozoru preko celog ekrana. Kliknite na svaki slajd ili pritisnite razmaknica da biste prešli na sledeći slajd. Kliknite desnim tasterom miša na slajd da biste se vratili, otišli na određeni slajd ili prekinuli projekciju slajdova.

Video i audio

Možete da reprodukujete video i audio u prikazu za čitanje i projekciju slajdova ako imate instaliran Silverlight. Trebaće vam Flash za video zapise koji su povezani sa veb lokacije. Vodite računa o veličini datoteka jer PowerPoint Online ne umeće velike medijske datoteke. Ograničenje veličine za ugrađene medije može da bude od 50 do 100 MB, a ograničenje za WAV datoteke je 100 KB.

Beleške govornika

Možete da prikažete ili sakrijete beleške govornika, ali trenutno ne mogu da ih odštampate u PowerPoint Online.

Zumiranje

PowerPoint Online nema ugrađeno zumiranje, ali možete da koristite funkciju zumiranja pregledača da biste promenili veličinu sadržaja.

Lenjiri i linije koordinatne mreže

Lenjiri i koordinatne linije su dostupne samo na radnoj površini PowerPoint, ali PowerPoint Online ima pametno vodiči koji se automatski pojavljuju će vam pomoći da biste poravnali objekte.

Uređivanje i oblikovanje

Funkcija radne površine

U PowerPoint Online

Kreiranje, brisanje, preuređivanje ili skrivanje slajdova

Slajdove možete da dodate, preuredite, sakrijete i izbrišete. Raspored na slajdu možete da izaberete prilikom kreiranja novog slajda.

Kopiranje i lepljenje

Tekst nalepljen u PowerPoint Online čuva oblikovanje iz koju ste ga kopirali. Tekst možete ponovo da oblikujete pošto ga nalepite u odredišnu prezentaciju. Možete kopirati i nalepiti slike sa jednog slajda na drugi u istoj prezentaciji i da kopirate i nalepite iz druge prezentacije ili aplikacije. .

Veličina fonta i oblikovanje

Možete da primenite podebljano, kurziv, podvučeni tekst, veličinu fonta i boju, uključujući korišćenje četkice za oblikovanje.

Oblikovanje pasusa

Pasuse možete da poravnate levo, desno ili u centru, da ispisujete tekst zdesna nalevo ili sleva nadesno, da povećate ili smanjite uvlačenje, da oblikujete pasuse kao liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste.

Oblikovanje pozadine

Možete da oblikujete pozadinu najmanje jednog slajda koristeći boju ili sliku.

Znakovi za nabrajanje i numerisanje

Možete da primenite ugrađene formate numerisanja ili nabrajanja.

Pronalaženje i zamena

Komande "Pronađi" je dostupna na kartici "početak" na traci. Komanda "zameni" nije dostupna u PowerPoint Online.

Teme

Prilikom dodavanja novog slajda u prezentaciju možete da odaberete iz ograničene galerije ugrađenih tema. Tema dodali u prezentaciju sa radne površine PowerPoint objekti su sačuvani u PowerPoint Online.

Efekti animacije

Možete da kreirate mnogo tipova efekata animacije u PowerPoint Online. Animacije dodat pomoću radne površine PowerPoint (koje nisu dostupne u PowerPoint Online) se čuvaju i će se reprodukovati u projekciju slajdova, ali ne možete da ih izmenite tamo.

Prelazi

Možete da odaberete ograničena galerija efekata zamene u PowerPoint Online. Prelazi dodali u računare PowerPoint se čuvaju, ali možete samo biti koji se reprodukuje ili promenjene u računare PowerPoint.

Prilagođavanje ili emitovanje projekcije slajdova

Opcije za podešavanje i prilagođavanje projekcije slajdova, emitovanje projekcije slajdova ili podešavanje monitora nisu dostupne u PowerPoint Online.

Koautorstvo

Više autora možete istovremeno raditi u PowerPoint Online. Koautorstvo funkcioniše sa programom PowerPoint 2010 ili novijim verzijama i sa programom PowerPoint za Mac 2011.

Provera pravopisa

Pogrešno napisane reči su podvučene crvenom krivudavom crtom. Padajući meni sadrži predlozi za pravopis koje možete odabrati.

Umetanje stvari

Funkcija radne površine

U PowerPoint Online

Hiperveze

Tekstualne hiperveze možete da umećete, uređujete i pratite. Slici ili obliku ne možete da dodate hipervezu. Obeleživač veze rad, ali ne možete da ih uredite u PowerPoint Online. Pročitajte članak Dodavanje hiperveze tekstu.

Tabele

Možete da umetnete i uređivanje tabela u PowerPoint Online.

Video i audio

Video i audio sadržaj se reprodukuje u prikazu za čitanje i prikazu projekcije slajdova. Možete da promenite veličinu, premeštanje i brisanje video i audio kontrole u PowerPoint Online. Možete da umetnete video zapisi na internetu. Međutim, da biste umetnuli video ili audio sa računara, moraćete da koristite na radnoj površini PowerPoint.

Slike

Umetanje slike ili clip art sa računara ili Veb. Premeštanje, promena veličine i izrezivanje slika, a možete da primenite stilove slike. Oblikovanje funkcije, kao što su primeniti specijalne efekte i uklanjanje pozadine nisu dostupne u PowerPoint Onlinenaprednije slike. Za hvatanje snimaka ekrana, možete da koristite na radnoj površini PowerPoint.

Oblici, crteži ili okviri za tekst

Dodajte okvir za tekst ili odaberite oblik iz galerije oblika. Primenite stilove koji definišu efekte popune, obrisa i senke. Premestite, promenite veličinu, rotirajte ili rasporedite oblike i okvire za tekst u slojevima, od poslednjeg ka prvom. Razgrupišite oblike da biste radili sa svakim posebno.

SmartArt grafika

Umetnite SmartArt grafiku, prebacite se na drugi raspored ili šemu boja, primenite Smart Art stilove i uredite tekst.

Grafikoni i jednačine

Ne možete umetati u PowerPoint Online, ali ako možete ih umetnete pomoću radne površine PowerPoint, PowerPoint Online ih prikazuje na očekivani način.

WordArt

Nije dostupno u PowerPoint Online. Ako želite da primenite WordArt efekti za tekst, dodirnite ili kliknite na dugme uređivati u programu PowerPoint.

Simboli

Ograničeni skup simboli se mogu umetnuti u PowerPoint Online. Ako font za prikaz nekog simbola nije dostupan, simbol se prikazuje kao čuvar mesta.

Zaglavlja i podnožja

Zaglavlja i podnožja stranica, uključujući datum i brojeve slajdova, ne mogu da se umeću, uređuju ili izbrisali u PowerPoint Online, ali ih prikazuje kao što je očekivano. Pročitajte članak Dodavanje brojeva slajdova ili datuma i vremena.

Savet:   Možete da dodate okvir za tekst koji će se ponašati kao zaglavlje ili podnožje.

Makroi

Možete da pregledate, uređujete, štampate, i deljenje prezentacije koje sadrže makroe, ali da biste pokrenuli makroe, dodirnite ili kliknite na dugme Uredi u programu PowerPoint.

ActiveX kontrole, ugrađeni OLE objekti

Ne možete da umetnete ili uredite u PowerPoint Online, ali se prikazuju kao što je očekivano.

Povezane slike

One se čuvaju u prezentaciji, ali su skrivene u prikazu za čitanje i prikazu projekcije slajdova. Prikazuju se kao čuvari mesta u prikazu za uređivanje.

Pregledanje

Ova funkcija

U PowerPoint Online

Alatke za proveru

Možete da proverite pravopis reči i možete da podesite jezik za proveru.

Komentari

Prikažite komentare u prikazu za čitanje; uredite ih u prikazu za uređivanje. Pogledajte komentara u prezentaciji.

Formati datoteka podržani u PowerPoint Web App

PowerPoint Web App otvara prezentacije u ovim formatima:

 • PowerPoint prezentaciju (.pptx)

 • PowerPoint predložak (.potx)

 • PowerPoint projekciju (.ppsx)

 • PowerPoint-prezentacija sa makroima (.pptm), PowerPoint-predložak sa makroima (.potm) ili PowerPoint-projekcija sa makroima (.ppsm).
  Prezentacija može se otvoriti, ali makroi neće pokrenuti. Ove prezentacije mogu da se uređuju u pregledaču.

 • PowerPoint 97-2003 prezentaciju (.ppt) ili PowerPoint 97-2003 projekciju (.pps)
  PowerPoint Web App prikazuje prezentacije u ovim formatima, ali za uređivanje prezentacije u pregledaču, PowerPoint Web App čuva novu kopiju prezentacije u formatu .pptx. PowerPoint Web App nije moguće sačuvati prezentacije u formatima .ppt ili pps.

 • PowerPoint 97-2003 predložak (.pot),
  PowerPoint Web App prikazuje prezentacije u ovom formatu, ali one ne mogu da se uređuju u pregledaču.

 • OpenDocument prezentacije (.odp)
  Ovaj format je podržan za prezentacije uskladištene u SharePoint biblioteci.

PowerPoint Web App ne može da otvori prezentacije u drugim formatima datoteka. Na primer, ove formate nisu podržani: otvaranje dokumenta Format (ODF), PowerPoint programski dodatak (.ppam), PowerPoint 97-2003 programski-dodatak (.ppa), Format obogaćenog teksta (RTF) i Portable Document Format (PDF).

Funkcije koje su podržane za prikazivanje i štampanje

Kad prikazujete prezentaciju u PowerPoint Web App, možete da pomerate kroz slajdove ili reprodukujete projekciju slajdova u pregledaču.

Ako želite PowerPoint funkcije za štampanje (na primer, štampanje propratnog sadržaja) ili koristite PowerPoint Web App u sistemu SharePoint, kliknite na dugme Otvori u programu PowerPointi štampanje u PowerPoint aplikaciji za računare.

Kad prikazujete prezentaciju, neke funkcije drugačije funkcionišu u pregledaču od njih u programu PowerPoint za računare. Da biste koristili funkcije koje nisu dostupne u PowerPoint Web App, kliknite na dugme Otvori u programu PowerPoint.

Ova funkcija

Radi ovako u PowerPoint Web App

Normalno, "sortiranje slajdova", stranica sa napomenama, prikaz za čitanje i Master prikazi

Prikaz za čitanje pruža način da se pomerate kroz slajdove, da biste skočili na određeni slajd, i da biste prikazali ili sakrili napomena slajda. Uređivanje prikaza u PowerPoint Web App je slično kao u normalnom prikazu u PowerPoint aplikaciji za računare. Sortiranje slajdova, stranice sa napomenama i Master prikazi nisu dostupne u PowerPoint Web App.

Projekcija slajdova

PowerPoint Web App reprodukuje projekcije slajdova u prozoru preko celog ekrana. Pritisnite taster RAZMAKNICA da biste prešli na slajdove. Slajd reprodukcije animacije, ali prelaze sa jednog slajda na sledeći predstavu kao nestaje.

Video i audio

Video i audio sadržaja se ne reprodukuje u PowerPoint Web App, ali to je sačuvan u datoteci.

Outline View

Prikaz strukture je dostupna na kartici " datoteka " u prikazu za čitanje.

Prikaz napomena slajda

Napomene za svaki slajd mogu biti prikazana ili skrivena.

Zumiranje

Zumiranje nije dostupna u PowerPoint Web App. Korišćenje u pregledaču zumiranja uvećava tekst PowerPoint Web App korisničkog interfejsa, ali sadržaj slajda ne uvećanim.

Lenjiri i linije koordinatne mreže

PowerPoint Web App ne prikazuje lenjire i koordinatne linije.

Funkcije koje se razlikuju u pregledaču i radnoj površini

Kada vršite uređivanje prezentacije, neke funkcije drugačije funkcionišu u pregledaču od njih u programu PowerPoint za računare. U sledećim tabelama opisuju kako PowerPoint Web App podržava funkcije koje se mogu primeniti u prezentacijama. Da biste koristili funkcije izvan koje je dostupno u PowerPoint Web App, kliknite na dugme Otvori u programu PowerPoint.

Otvaranje i čuvanje

Ova funkcija

Radi ovako u PowerPoint Web App

Otvaranje

Maksimalnu veličinu datoteke možete otvoriti taj PowerPoint Web App 300 MB.

Zaštita datoteka: IRM, digitalni potpis ili lozinka

PowerPoint Web App ne može da otvori prezentacije koje su šifrovani lozinkom, digitalno potpisane ili zaštićeni pomoću usluge Information Rights Management. Otvorite ove prezentacije u PowerPoint aplikaciji za računare.

Čuvanje

PowerPoint Web App čuva vaš posao svaki put kada promenite. Ne postoji Čuvanje komanda.

Vrh stranice

Uređivanje i oblikovanje

Ova funkcija

Radi ovako u PowerPoint Web App

Kreiranje, brisanje, preuređivanje, skrivanje slajdova

Dodavanje, preraspoređivanje, dupliranje, skrivanje i brisanje slajdova. Odaberite raspored kada kreirate novi slajd.

Kopiranje i lepljenje

Kopirajte i nalepite tekst. Tekst nalepljen u PowerPoint Web App čuva koje je kopirano oblikovanje. Možda ćete morati da biste oblikovali tekst nakon nalepljivanjem da se podudara sa oblikovanjem okolnog teksta.

Oblikovanje fonta

Primenite podebljani tekst, kurziv, podvučeni tekst, font, veličinu i boju. Napomena: komanda "Četkica za oblikovanje" nije dostupna u PowerPoint Web App.

Oblikovanje pasusa

Poravnajte pasuse levo, desno ili po sredini; ispisujete tekst zdesna nalevo ili nadesno; Povećajte ili smanjite uvlačenje; oblikovanje pasusa kao listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu.

Znakovi za nabrajanje i numerisanje

Primenite ugrađene formate numerisanja ili nabrajanja.

Pronalaženje

Pronalaženje i zamena nisu dostupne u PowerPoint Web App.

Teme

Tema se čuva u prezentaciji, ali ne može uređivati u PowerPoint Web App.

Mastere slajda i rasporedi na slajdu

Slajdovi u PowerPoint Web App su zasnovani na master slajda i rasporedi koji su korišćeni za kreiranje slajda u PowerPoint aplikaciji za računare. Za prezentacije kreirane u PowerPoint Web App, mastere slajda i rasporedi su zasnovani na podrazumevane postavke. Izbor između galeriju rasporeda na slajdu kada dodate slajd u prezentaciji, ali ne možete da promenite mastera slajda ili menjanje rasporeda u PowerPoint Web App.

Animacije i prelazi

Ovo se čuvaju u prezentaciji, ali ne mogu dodati ili promenjene u PowerPoint Web App.

Projekcija slajdova

Opcije za podešavanje i prilagođavanje projekcije slajdova, emitovanje projekcije slajdova ili podešavanje monitora nisu dostupne u PowerPoint Web App.

Koautorstvo

Više autora može da radi istovremeno u programu PowerPoint 2010 za prezentacije uskladištene u SharePoint biblioteci. Koautorstva nije dostupna u PowerPoint Web App.

Komentare

Komentari su skrivene u PowerPoint Web App, ali oni su sačuvani u prezentaciji. Nije moguće dodati komentare u PowerPoint Web App.

Vrh stranice

Objekti

Ova funkcija

Radi ovako u PowerPoint Web App

Hiperveze

Umetanje i uređivanje Praćenje hiperveze. Veze obeleživača radite, ali ne može uređivati u PowerPoint Web App.

Tables

Tabele se prikazuju, ali ne mogu da se uređuju (osim da se brišu) u PowerPoint Web App.

Slike i clip art

Umetanje slike uskladištene na računaru ili umetanje clip art kolekcije dostupna na lokaciji Office.com. Možete da primenite više stilova slike, ali slike i clip art ne možete da premestite ili promenite veličinu. Naprednije funkcije za rad sa slikama, kao što su Dodavanje efekata i izrezivanje, nisu dostupne u PowerPoint Web App. Nije moguće kreirati snimke ekrana u PowerPoint Web App, ali snimke ekrana koje se nalaze u prezentaciju prikaza kao slike u PowerPoint Web App.

U sistemu SharePoint mogućnost umetanja clip art kolekcije dostupna je samo ako ga je Uključi SharePoint administrator.

Video i audio

Ovi objekti su sačuvani u prezentaciji, ali nije moguće dodati u PowerPoint Web App. Prikazuju se kao čuvari mesta.

Oblici, grafikoni, jednačine i mastilo

Ovo nije moguće umetnuti u PowerPoint Web App, ali PowerPoint Web App ih prikazuje kao što je očekivano. U prikazu za uređivanje se pojavljuju kao slike koje nije moguće uređivati.

SmartArt objekti

Umetanje SmartArt grafike, prebacite se na drugi raspored ili šemu boja, primenite Smart Art stilove i uredite tekst.

Okviri za tekst i WordArt objektima

Ovo nije moguće umetnuti u PowerPoint Web App, ali PowerPoint Web App ih prikazuje kao što je očekivano. U uređivanju prikaz, uređivanje i oblikovanje teksta. Ako želite da primenite efekte teksta u WordArt stil, kliknite na dugme Otvori u programu PowerPoint.

Simboli

Ovo nije moguće umetnuti ili uređuje u PowerPoint Web App. Ako font za prikaz nekog simbola nije dostupan, simbol se prikazuje kao čuvar mesta.

Zaglavlja i podnožja

Zaglavlja i podnožja stranica, uključujući datum i brojeve slajdova, ne mogu da se umeću, uređuju ili izbrisali u PowerPoint Web App, ali PowerPoint Web App ih prikazuje kao što je očekivano.

Makroi

Možete prikaz, uređivanje, štampanje i deljenje prezentacije koje sadrže makroe, ali da biste pokrenuli makroe, izaberite stavku Otvori u programu PowerPoint.

ActiveX kontrole, ugrađeni OLE objekti

Ovo nije moguće umetnuti ili uređuje u PowerPoint Web App, ali PowerPoint Web App prikazuje ih kao što je očekivano.

Povezane slike

Ovi objekti su sačuvani u prezentaciji, ali su skrivene u prikazu za čitanje i projekcije slajdova. Oni su prikazani kao čuvari mesta u prikazu za uređivanje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×