Kako se ispravlja #VALUE! greška u funkciji CONCATENATE

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno: U programu Excel 2016, aplikaciji Excel Mobile i usluzi Excel Online, CONCATENATE je zamenjen funkcijom CONCAT. Iako je funkcija CONCATENATE i dalje dostupna radi kompatibilnosti sa prethodnim verzijama, trebalo bi da razmislite o korišćenju funkcije CONCAT jer nudi mnogo više mogućnosti.

Jedna od situacija u kojima ćete najčešće naići na grešku #VALUE! kada koristite CONCATENATE jeste kada pokušate da napravite nisku koja sadrži referencu ćelije koja ima grešku, kao što je #VALUE!.

U sledećem primeru želimo da spojimo D2, E2 i F2, a E2 ima grešku #VALUE!.

#VALUE! greška u funkciji CONCATENATE

Greška u E2 dovodi do funkcije da biste prikazali #VALUE! greška. Po redosledu kako bi to funkcionisalo uspešno, moraćete da biste zamenili grešku vrednost osim grešku. Možete da napravite formulu koja proverava postoji li greška u referencu na ćeliju, a ako je tako, prikazuje nisku teksta gde će se pojaviti 0 umesto greške (ili možete da zamenite tekst za 0, ali ćete morati da prelomite tekst pod navodnicima – „Vaše tekst”).

Ovakva formula će funkcionisati:

=IF(ISERROR(E2),CONCATENATE(D2," ",0," ",F2))

Funkcije IF i ISERROR korišćene kao privremeno rešenje za spajanje niske sa #VALUE! greškom

Kako to funkcioniše? Funkcija IF koristi funkciju IFERROR da biste utvrdili da li postoji greška u E2 i ako postoji, funkcija CONCATENATE kombinuje vrednosti u D2, E2 i F2 (funkcija zamenjuje grešku sa 0), i prikazuje dobijene tekstualne niske. Napomena formula takođe koristi razmaka (” „) da biste razdvojili vrednosti.

Ispravljanje greške #VALUE! pomoću formule CONCATENATE u programu Excel 2003 i starijim verzijama

Ako dobijate grešku #VALUE! Greška u Office Excel 2003 ili starije verzije, moraćete da biste opozvali izbor opcije za procenu prelaza formulu (TFE) u Excel. Pratite korake navedene u #VALUE! greška prilikom sastavljanje ćelije da biste rešili ovaj problem.

Da li imate pitanje za određenu funkciju?

Objavite pitanje na forumu Excel zajednice

Pomozite nam da poboljšamo Excel

Imate li predloge za to kako možemo da poboljšamo sledeću verziju programa Excel? Ako imate, pogledajte teme na lokaciji Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Ispravljanje greške #VALUE!

Funkcija CONCATENATE

Funkcija CONCAT

Pregled formula u programu Excel

Način izbegavanja oštećenih formula

Otkrivanje grešaka u formulama

Sve Excel funkcije (abecednim redom)

Sve Excel funkcije (po kategoriji)

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×