Kako se instalira Office pomoću „Klikni i pokreni“ u Office Online programima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da instalirate besplatnu probnu verziju sistema Microsoft Office 2010 pomoću „Klikni i pokreni“, što je program koji prenosi Office na računar. Uz „Klikni i pokreni“ možete da počnete da koristite Office programe dok se preuzimaju i instaliraju.

Besplatna probna verzija je način da procenite Office 2010 tokom ograničenog vremena sa bez plaćanja. Ako odlučite da želite da kupite Office 2010 možete da konvertujete probnu verziju instalacije punu verziju softvera. Više informacija o isprobavanju ili kupovini sistema Office 2010 potražite u članku Prvih 7 razloga da probate Office 2010.

Kada u Office Online programima izaberete stavku Isprobaj Office 2010, a zatim stavku Instaliraj sada, koraci koje pratite da biste instalirali Office razlikuju se u zavisnosti od toga koji veb pregledač koristite.

Koji pregledač koristite?

Internet Explorer

Drugi pregledač

FireFox

Pregledači osim programa FireFox ili Internet Explorer

Internet Explorer

Kada u programu Internet Explorer izaberete stavku Instaliraj odmah, pojavljuje se dijalog koji vas upućuje da kliknete na dugme Pokreni u dijalozima koji se naknadno pojavljuju i na dugme Nastavi ako vam bude zatražena dozvola za nastavljanje. Kliknite na dugme Dalje, a zatim na dugme Pokreni, kao što vam je predloženo.

Kada Office 2010 dovrši instalaciju, dokument se otvara u Office aplikaciji za računare koja odgovara Office Online programu u kom ste izabrali stavku Isprobaj Office 2010.

Vrh stranice

Drugi pregledač

Ako ne koristite Internet Explorer, već neki drugi pregledač, instalacionu datoteku morate da sačuvate na računaru. Izaberite komandu za čuvanje datoteke. Na primer, u programu Firefox izaberite stavku Save File (Sačuvaj datoteku), a u programu Chrome stavku Save (Sačuvaj). Kada se datoteka uskladišti na računaru, kliknite dvaput na nju da biste je pokrenuli.

FireFox

Kada se instalira Office 2010, izaberite komandu u Office Online programima za otvaranje dokumenta u Office aplikaciji za računare. Na primer, u programu PowerPoint Online izaberite stavku Otvori u programu PowerPoint. Prezentacija se otvara u programu Microsoft PowerPoint 2010.

Pregledači osim programa FireFox ili Internet Explorer

Kada se instalira Office 2010, možete da koristite sve mogućnosti kompletnih Office aplikacija za računare kako biste ažurirali dokumente i čak ih čuvali direktno na SharePoint lokacijama i u usluzi OneDrive. Da biste u sistemu Office 2010 otvorili dokument zasnovan na vebu, preuzmite dokument na računar, otvorite ga u Office aplikaciji za računare, a zatim ga sačuvajte na veb lokaciji.

Napomena: Office Online programi su podržani u pregledaču Chrome prilikom rada u usluzi Windows Live, ali ne i u usluzi SharePoint. FireFox i Safari su podržani u oba okruženja.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×