Kako Power Query i Power Pivot funkcionišu zajedno

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Power Query je poznat kao opcija Preuzmi i prenesi u programu Excel 2016. Informacije koje su ovde navedene važi za obe. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzmi i prenesi u programu Excel 2016.

Power Query i Power Pivot dopunjavaju jedni drugima. Power Query je preporučeni iskustvo za otkrivanje, povezivanje i uvoz podataka. Power Pivot: moćna analiza podataka i modelovanje podataka u Excel odličan je za modeliranje podataka koje ste uvezli. Korišćenje obe oblikuju podatke u programu Excel tako da možete da istražite i vizuelizacija je uz Power Map, Power View, izvedenih tabela i izvedenih grafikona i zatim interakciju sa rezultujuće radne sveske u sistemu SharePoint, na Power BI lokacijama u usluzi Office 365 i u polju Power BI aplikacija iz prodavnice Microsoft.

Power Query

Power Query je podataka otkrivanje i upita alatke, dobar za oblikovanja i gnjecenje podataka pre nego što ste dodali prvi red podataka sa radnom sveskom. Stoga možete da

  • Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka, uključujući izvore veliki podataka kao što su Hadoop i Facebook, oblikovanju podataka pre nego što možete da prenesete u Excel i uvođenjem samo potrebne podatke.

  • Objedinjavanje podataka iz različitih izvora podataka ili upit za dodavanje tabele zajedno, kao što su podatke iz nekoliko sharded tabela u SQL Azure.

  • Postavi rezultat u Excel kao jednu tabelu za:

    • Vizuelizacija u programskom dodatku Power Map i Power View.

    • Buduću analizu i oblikovanje u programskom dodatku PowerPivot.

  • Deljenje upita u Power BI katalogu podataka tako da drugi mogu da koriste kao polaznu tačku za svoje istraživanje podataka.

  • „Razgrupiši” izvor podataka iz izvedene tabele ili matrice oblikovanje za ravne tabele.

Možete da odlučite da stavite podatke u radnom listu u programu Excel, ili možete da ga dodate u Excel Model podataka.

Power Pivot

Kada unesete podatke u Excel Model podataka, možete da nastavite da ga poboljšanju za analitiku u programskom dodatku PowerPivot. možeš:

Ukratko, pomoću programskog dodatka Power Query dobijate podatke u Excel (listove ili u Excel Model podataka). Uz Power Pivot, možete dodati bogatstvo tog modela.

Dodatne informacije

Pomoć za Microsoft Power Query za Excel

Power Pivot: moćna analiza i modelovanje podataka u programu Excel

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×