Kako Power Query i Power Pivot funkcionišu zajedno

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su ovde navedene važi za obe. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzmi i prenesi u programu Excel 2016.

Power Query i Power Pivot se dopunjuju. Power Query je preporučeni utisak pri otkrivanju, povezivanju i uvoženja podataka. Power Pivot: moćna analiza podataka i modelovanje podataka u programu Excel velika je za modelovanje podataka koje ste uvezli. Koristite oba za oblikovanje podataka u programu Excel tako da možete da istražite i vizualizujete pomoću programa Power MAP, Power View, izvedene tabele i izvedene grafikone, a zatim da stupate u interakciju sa rezultujućom radnom sveskom u sistemu SHAREPOINT, na Power BI lokacijama u sistemu Office 365 i u Power BI aplikacija Microsoft prodavnice.

Power Query

Power Query je alatka za otkrivanje podataka i upit, dobro za oblikovanje i korišćenje podataka čak i pre nego što ste dodali prvi redove podataka u radnu svesku. Tako možete

  • Uvezete podatke iz spoljnih izvora podataka, uključujući velike izvore podataka kao što su Hadoop i Facebook, oblikovanjem podataka pre nego što ga donesete u Excel i dovedete samo potrebne podatke.

  • Objedinjavanje podataka iz raznih izvora podataka ili dodavanje tabela, na primer, podataka iz nekoliko samarenih tabela u sistemu SQL Azure.

  • Unesite ishod u Excel kao jednu tabelu za:

    • Vizuelizacija u programskom prilikom Power View.

    • Dalja analiza i modelovanje u programskom dodatku Power Pivot.

  • Deljenje upita u Power bi katalog podataka tako da drugi mogu da ga koriste kao početnu vrednost za istraživanje podataka.

  • "Nepivot" izvornih podataka iz formata izvedene tabele ili matrice sa ravnom tabelom.

Možete odlučiti da stavite podatke u radni list u programu Excel ili možete da ga dodate u Excel model podataka.

Power Pivot

Kada stavite podatke u Excel model podataka, možete da nastavite da ga poboljšavaju za analitiku u programskom dodatku Power Pivot. Možete:

Ukratko, uz Power Query imate podatke u programu Excel (listovi ili Excel model podataka). Pomoću programskog dodatka Power Pivot dodajte bogatstvo tom modelu.

Dodatne informacije

Pomoć za Microsoft Power Query za Excel

Power Pivot: moćna analiza i modelovanje podataka u programu Excel

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×