Kako Office Delve zna šta mi je važno?

Delve prikazuje kombinaciju sadržaja iz usluge Microsoft 365. Videćete i svoje dokumente i dokumente na kojima rade vaše kolege. To su dokumenti koji su uskladišteni u usluzi OneDrive for Business ili u usluzi SharePoint u sistemu Microsoft 365 ili oni koji se sa vama dele u vidu priloga u e-porukama.

Dokumenti koje vidite na stranici Početak nisu organizovani prema vremenskoj osi, na primer po datumu poslednje izmene, ili abecednim redom. Umesto toga, Delve organizuje dokumente prema onome što je trenutno verovatno najrelevantnije za vas. Isto važi i kada pretražujete pomoću okvira za pretragu. Videćete personalizovane rezultate pretrage na osnovu onoga što je verovatno relevantno za vas.

Kako Delve zna šta vam je bitno?

Mehanizam iza usluge Delve je Office Graph. Office Graph neprekidno prikuplja i analizira signale koje vi i vaše kolege šaljete kada radite u usluzi Microsoft 365. Na primer, kada vi i kolega unosite izmene u isti dokument ili ga prikazujete, to je signal da verovatno radite zajedno. Drugi signali dolaze od toga sa kim komunicirate putem e-pošte i sa kim delite dokumente, ko vam je menadžer i ko ima istog menadžera kao i vi.

Office grafikon prikuplja i analizira signale radi prikazivanja relevantnog sadržaja

Delve koristi rezultat Office Graph analize da bi vam prikazao dokumente za koje je najverovatnije da su vam trenutno bitni. Na primer, Office Graph će primetiti ako nekoliko osoba sa kojima redovno radite prikaže određeni dokument. Dokument je najverovatnije interesantan i vama, pa ga Delve prikazuje na matičnoj stranici.

Informacije na svakoj kartici sadržaja pomažu vam da razumete zašto vam se dokument pojavljuje. Na primer, nekoliko vaših kolega nedavno ga je prikazalo ili ga je neko sa kim radite izmenio.

Oblast aktivnosti prikazuje ko je izmenio dokument

Rezultati pretrage koje vidite, između ostalog, zavise od toga na čemu radite u poslednje vreme, sa kim sarađujete i od toga na kojim dokumentima te osobe rade. Na primer, ako neko od vaših bliskih kolega napiše dokument o određenoj temi, ovaj dokument će se verovatno prikazivati više na listi rezultata nego dokumenti koje napiše neko koga ne poznajete.

Napomena: Videćete samo dokumente kojima imate pristup. Vi možete da vidite svoje privatne dokumente i druge dokumente kojima imate pristup. Druge osobe mogu da vide svoje dokumente i dokumente kojima imaju pristup.

Načina na koji radite ima uticaja

Što više sarađujete sa kolegama koristeći Microsoft 365, više signala Office Graph može da prikupi. Više signala znači bolju analizu – što ponovo znači da Delve može da vam prikazuje bitniji sadržaj.

Takođe pogledajte

Koje vrste informacija ću pronaći u usluzi Delve?

Šta je to Delve?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×