Kako InfoPath koristi XML tehnologije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office InfoPath je sistema Microsoft Office aplikacija koja se koristi za kreiranje predložaka obrazaca na osnovu Extensible Markup Language (XML) i njegove povezane tehnologije. XML je standardni jezik za opisivanje, organizovanje i razmenu podataka. U programu InfoPath predložaka obrazaca koji su zasnovani na XML tehnologije i podataka obrasca čuvaju se i prosleđuju u XML formatu. InfoPath takođe se sledeće XML tehnologije:

  • XSL transformacija (XSLT)

  • XML šeme

  • Extensible Hypertext Markup Language (XHTML)

  • Jezik XML putanje (XPath)

  • Dokument objektnom modelu (DOM)

  • XML potpisi

    Napomena: Možete da saznate više o ovim tehnologijama tako što ćete otići na Veb lokaciji World Wide Web Consortium (W3C) i u potrazi za svaku od tehnologija.

Ove tehnologije upravljaju World Wide Web Consortium (W3C), koja preporučuje određeni skup pravila, uputstva i konvencije za proizvodnju datoteke koje se lako da biste generisali i procesa po različitim računarima i aplikacije. Pored XML tehnologije taj InfoPath podržava InfoPath koristi posebne uputstva za obradu i prostori za imena, i ima nekoliko metoda za pristup za DOM kroz InfoPath objektni model.

Iako nije neophodno da biste razumeli svih detalja XML tehnologija, Sledeća tabela će vam pomoći da razumete kako ovi tehnologije se koriste u programu InfoPath.

Ime

Opis

XML

XML je izlazni format koje generiše InfoPath obrasca. XML takođe se koristi da sadrži uzorak podataka koji se prikazuje u poljima obrasca pre nego što je korisnik popuni. InfoPath koristi XML standard verzije 1.0.

XSLT

XSLT je format za prikaz datoteka koje nastaju prilikom dizajniranja predloška obrasca. InfoPath ne podržava upotrebu XSL oblikovanje objekata (XSL-FO) za prezentaciju XML podataka, niti podržava uvoz proizvoljno .xsl datoteka. InfoPath koristi XSLT standard verzije 1.0.

XML šema

XML šeme se koriste kao osnovna sredstva za validacija podataka u obrascu i pružaju osnovnu strukturu XML dokumenata koje generiše predložak obrasca. Pored toga, XML šema se koristi za definisanje strukture na datoteke definicije obrasca (.xsf) koji je generisao InfoPath prilikom dizajniranja predloška obrasca. InfoPath ne podržava šeme koje u skladu sa XML podataka Reduced (XDR) ili dokument Type Definition (DTD) specifikacije. InfoPath koristi XML šemu standard verzije 1.0.

XHTML

XHTML je ispravno oblikovani HTML i prvenstveno se koristi pri kreiranju oblasti obogaćenog teksta. InfoPath koristi XHTML standard verzije 1.0.

XPath funkcije.

XPath izrazi se koriste prilikom povezivanja kontrole polja i grupe u predložak obrasca izvor podataka. XPath izrazi takođe se koristi za podatke za proveru valjanosti i uslovno oblikovanje izraza. InfoPath koristi XPath standard verzije 1.0.

DOM

Na DOM se koristi za programski pristup sadržaju izvornih XML dokumenata koje generiše predložak obrasca. Takođe se koristi za pružanje pristup samo za čitanje sadržaja .xsf datoteke. InfoPath koristi DOM standard verzije 1.0.

XML potpis

XML potpisi se koriste za digitalno potpisivanje InfoPath obrazaca. Ako je omogućeno, svaki InfoPath obrazac može da sadrži jednu ili više digitalnih potpisa. InfoPath podržava digitalno potpisivanje delova obrasca, kao i oblik kao celina.

XML procesor

XML procesor se koristi za učitavanje izvornog XML dokumenta u radnu memoriju računara, njegovu validaciju upotrebom XML šemu i generisanje prikaza dokumenta korišćenjem XSLT-a. XML procesor InfoPath podržava je Microsoft XML Core Services (MSXML) verzije 5.0. Starije verzije ovog procesora nisu podržane.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×