Kako da uklonite Office datoteke licence

Ako rešavate probleme sa sistemom Office i želite da uklonite datoteke licence na Mac računaru, možete da koristite alatku za uklanjanje licence. To će u potpunosti ukloniti sve licence za Office za Mac.

Važno: Pre nego što budete koristili alatku, uverite se da pri sebi imate ispravne informacije o nalogu i lozinki povezanih sa sistemom Office prilikom ponovnog aktiviranja.

Ova alatka može da vam pomogne ako ste se pretplatili na Office 365 i ranije ste imali jednokratnu kupovinu Office za Mac na računaru, a ne vidite funkcije pretplate. To može da bude zato što vaša kopija sistema Office i dalje koristi licencu za jednokratne kupovine, a ne pretplatu.

Pre nego što počnete

1. Pogledajte koju licencu vaša verzija sistema Office trenutno koristi. Pročitajte članak Koju verziju sistema Office koristim?

Napomena: Ako tražite pretplate, a vaša verzija sistema Office 365 koristi licencu pretplate, ne morate da uradite preostale korake. Već koristite odgovarajuću dozvolu. Pogledajte članak Kada dobijam najnovije funkcije za Office 365? za više informacija o tome zašto još ne možete da vidite dunkcije pretplate.

2. Ako ne deinstalirate Office aplikacije da biste ih kasnije ponovo instalirali, izađite iz svih aplikacija sistema Office. Ako ste već deinstalirali Office, idite na sledeći korak.

Preuzimanje i pokretanje alatke za uklanjanje licence

1. Preuzmite alatku za uklanjanje licence.

2. Otvorite .pkg datoteku iz fascikle „Preuzimanja“ na Mac računaru.

Napomena: Ako dobijete grešku „neidentifikovani projektant“, pokušajte da otvorite datoteku tako što ćete držati Control + klik na datoteku > Otvori.

3. Kliknite na dugme Nastavi i pratite odzive u čarobnjaku za podešavanje.

Oprez: Preporučujemo vam da dvaput proverite da su vam spremne odgovarajuće informacije o nalogu tako što ćete se prijaviti na Office.com/signin i proveriti licencu koju želite da aktivirate.

Kliknite na dugme „Nastavi“ i pratite odzive u instalacionom programu.

4. Kada budete spremni da dovršite uklanjanje licence, kliknite na dugme Instaliranje. Možda ćete morati da unesete lozinku za lokalni administratorski nalog za Mac.

Pošto alatka uspešno ukloni licence, kliknite na dugme Zatvori.

Kliknite na dugme Instaliraj u alatki da biste uklonili licence.

5. Odmah pokrenite bilo koju Office aplikaciju i prijavite se radi aktiviranja pomoću naloga e-pošte koji je povezan sa Office za Mac licencom. Ako rešavate problem, možda ćete morati da ponovo instalirate Office pre nego što se prijavite.

Posle uspešne aktiviracije, ponovo pokrenite računar i spremni ste!

Napomena: Ako vaš nalog ima licencu i za Office 365 for Mac i za jednokratnu kupovinu povezanu sa tim, bićete upitani da odaberete sa kojom licencom želite da aktivirate e-poštu. Preporučujemo da uvek birate Office 365 for Mac ako je dostupna.

Odaberite tip licence za Office 2016 za Mac

6. Deinstalirajte „Alatku za uklanjanje licence“ tako što ćete prevući Microsoft_Office_License_Removal datoteku iz fascikle Nalazač > Preuzimanja u Korpu za smeće.

Takođe pogledajte

Koje su funkcije pretplate za Office 365 na Mac računaru?

Aktiviranje sistema Office za Mac

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×