Kako da rešite probleme koji sprečavaju prikazivanje informacija o zauzetosti drugih korisnika u Office Outlook 2007 i u programu Outlook 2010 u sistemu Office 365 korisnika

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uvod

VAŽNO: Ovaj članak se odnosi samo na korisnike u organizacijama koje koriste Exchange Online isključivo i koji nemaju hibridne primene koja obuhvata Exchange Online u usluzi Office 365 i lokalnog Exchange servera. Ako imate hibridnu primenu, pogledajte sledeći članak u Microsoft bazi znanja:

Korisnik ne može videti informacije o zauzetosti za udaljenog korisnika u hibridnoj primeni lokalnog Exchange servera i Exchange Online u usluzi Office 365

Ovaj članak sadrži informacije o tome kako da rešite probleme koji sprečavaju prikazivanje informacija o zauzetosti drugih korisnika u programu Microsoft Office Outlook 2007 i u programu Microsoft Outlook 2010 u sistemu Microsoft Office 365 korisnika.

Korisnik možda nećete moći da prikažete informacije o zauzetosti u scenarijima kao što su ovo:

 • Korisnik pokušava da planirate sastanak u kalendaru.

 • Korisnik pokušava da biste prikazali dostupnost drugih korisnika u Outlook.

U tim slučajevima, korisnik možda nećete moći da prikažete informacije o zauzetosti zato što Outlook možete da se povežete sa uslugom Exchange dostupnost i u uslugu Exchange automatskog otkrivanja. 

Procedura

Pre nego što započnete rešavanje problema sa

Pre nego što ste rešili problem, uverite se da su oba sledeći uslovi tačni.

Uverite se da je korisnik pokrenuti alatku za podešavanje Office 365 računare

Više informacija o tome kako da podesite radne površine za Office 365, idite na sledeću Microsoft Veb lokaciju:

    Korišćenje postojećih Office aplikacija za računare sa uslugom Office 365


Uverite se da računar ispunjava sistemske zahteve za Office 365

Više informacija o sistemskim zahtevima za Office 365, idite na sledeću Microsoft Veb lokaciju:

    Softverski zahtevi za Office 365 za preduzeća


Ako je ažurirana instalacije sistema Office, testirajte da biste utvrdili da li je problem rešen tako što ćete pokušava da biste preuzeli informacije o zauzetosti. Ako problem ne rešite, koristite metode date su ispod.
 

Rešavanje problema

Da biste rešili ovaj problem, koristite neke od sledećih metoda, po potrebi za vašu situaciju.
 

Rešavanje problema sa pristupom usluzi dostupnosti

Korake od 1 do korak 3 u ovom odeljku su koraci koje možete da koristite da biste lakše izolovali izvor problema. Na osnovu podataka dobijenih od ovih metoda, trebalo bi da moći da izoluje ovaj problem na lokalnom računaru ili konfiguraciju vaše organizacije. Korak 1: Proverite da li je korisnički nalog možete da pristupite dostupnost usluge u sistemu Exchange Online

Da biste preuzeli informacije o zauzetosti iz sistema Exchange Online, morate imati pristup usluzi dostupnost. Dostupnost krajnje tačke usluge su obezbedilo usluga automatskog otkrivanja kada se podesi profil u programu Outlook. U zavisnosti od konfiguracije vaša organizacija koristi, usluga automatskog otkrivanja možda bude konfigurisan tako da upućuju na lokalnom okruženju ili direktno na Exchange Online serveri. Važno je da biste potvrdili da je usluga automatskog otkrivanja odgovaranje na zahteve korisnika koji ne može da preuzme informacije o zauzetosti.

Pratite ove korake da biste to uradili:

 1. Pokretanje Veb pregledača, a zatim potražite https://testconnectivity.microsoft.com/ da biste pristupili alatku alatki Microsoft Remote Connectivity Analyzer.

 2. Izaberite karticu Office 365 .

 3. U okviru Microsoft Office Outlook povezivanja testova, kliknite na dugme Automatsko otkrivanje programa Outlook, a zatim kliknite na dugme dalje.

 4. Na stranici automatsko otkrivanje programa Outlook, popunite informacije u obrascu za, a zatim kliknite na dugme Izvrši Test.

 5. Kada se test dovrši, razvijte svaki korak testiranje na stranici detalji testiranje da se izoluje ovaj problem. Ako testiranje se završi, videćete rezultate uspešnu automatsko otkrivanje upita. Rezultati prikazuju listu URL adresa koje obezbeđuje usluga automatskog otkrivanja. Uspešne rezultate liče na one koje su prikazane u sledeće snimak ekrana.

  Rešavanje problema – o zauzetosti informacija

Ako testiranje ne uspe, Office 365 administrator uverite se da bi usluga automatskog otkrivanja ispravno podešena u vašoj organizaciji. Više informacija o tome kako da to uradite, preskočite nadole do korak 3: kreiranje ili izmena automatskog otkrivanja DNS zapis ispod.

Korak 2: Koristite alatku za testiranje e-pošte za automatsko konfigurisanje da biste utvrdili da li Outlook može da se poveže sa uslugom automatskog otkrivanja

Nakon što ste potvrdili da je usluga automatskog otkrivanja radi spoljno za vašu organizaciju, utvrdite da li usluga automatskog otkrivanja ispravno funkcioniše sa lokalnog računara. Koristite alatku za testiranje e-pošte za automatsko konfigurisanje da biste utvrdili da li usluga automatskog otkrivanja i usluga dostupnosti rade iz programa Outlook.

Pratite ove korake da biste to uradili:

 1. Pokrenite Outlook.

 2. Pritisnite i držite pritisnut taster Ctrl, kliknite desnim tasterom miša na ikonu programa Outlook na sistemskoj traci poslova, a zatim kliknite na dugme Testiraj e-pošte za automatsko konfigurisanje.

 3. Proverite da li ispravnu e-adresu u polje E-adresu .

 4. U prozoru Test za automatsko konfigurisanje e-pošte , kliknite na dugme da biste opozvali izbor u polju za potvrdu Koristi Guessmart i u polju za potvrdu Bezbedne potvrde verodostojnosti Guessmart .

 5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi automatsko otkrivanje , a zatim kliknite na dugme Testiraj.

Uverite se da je ovaj test uspešnu i Outlook možete da preuzmete ispravnu URL adrese za uslugu dostupnost. Uspešne rezultate izgledati kao onome što je prikazano na slici ispod: 

Rešavanje problema sa besplatne zauzet informacije

Ako ovaj test ne uspe, lokalni računar možda neće moći da se poveže sa uslugom automatskog otkrivanja. Slede neki uobičajeni razlozi koji mogu dovesti do ovog problema:

 • Lokalni zaštitni zid blokira povezivanju sa uslugom automatsko otkrivanje programa Outlook.

 • Alatka za podešavanje Office 365 radne površine nije pokrenut na računaru.

Pogledajte odeljak Druge metode za rešavanje problema za više informacija o drugim metodima koje možete da koristite da biste rešili ovaj problem.

Korak 3: Kreiranje ili izmena otkrivanje DNS zapisa

Prilagođeni domen je bilo kom domenu koji je različit od podrazumevanog DomainName. onmicrosoft.com koji je dodat u Office 365. Ako vaša organizacija koristi prilagođenih domena u usluzi Exchange Online i svi korisnici su migrirani u Office 365, DNS zapise da bude konfigurisan tako da biste preusmerili migrirani korisnici krajnje tačke usluge Exchange Online automatskog otkrivanja. Trebalo bi da kreirate CNAME zapis za automatsko otkrivanje.contoso.com da upućuju na autodiscover.outlook.com.

U ovom slučaju, contoso.com je čuvar mesta za ime domena vašeg preduzeća.

Automatsko otkrivanje CNAME zapis mora da sadrži sledeće informacije:

 • Pseudonim: automatsko otkrivanje

 • Cilj: autodiscover.outlook.com


Više informacija potražite u članku spoljne Domain Name System zapisi za Office 365.

BELEŠKU: Ako imate Exchange hibridnu primenu sistema, podesite automatsko otkrivanje javne DNS zapise za postojeće SMTP domena da upućuju na lokalnog okruženja. Više informacija potražite u članku hibridnu primenu preduslovi

Druge metode za rešavanje problema

Sledećih metoda takođe može da rešite uobičajene probleme zauzetosti.

Pokrenite Outlook zajedno sa prekidač/CleanFreeBusy

Outlook ima nekoliko prekidači u komandnoj liniji koje možete koristiti da biste popravili probleme.

Da biste popravili zauzetosti veze, sledite ove korake:

 1. Zatvorite Outlook.

 2. Utvrdite putanju datoteke Outlook.exe, sledite ove korake:

  na. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač da biste pronašlii zatim kliknite na dugme datoteke ili fascikle.

  b. U polju imenovani otkucajte Outlook.exe i zatim kliknite na dugme Pronađi odmah.

  c. Imajte na umu putanje Outlook izvršna za referencu. Za Outlook 2007, podrazumevana putanja je \Programske Office\Office12\Outlook.exe. Za Outlook 2010, podrazumevana putanja je \Programske Office\Office14\Outlook.exe.

  d. U meniju Datoteka kliknite na Zatvori.

 3. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Pokreni.

 4. U polju Otvori Otkucajte putanju programa Outlook (ime datoteke u uključite putanju), pritisnite razmaknicu jedno vreme, a zatim otkucajte/CleanFreeBusy

  Na primer, na komandnoj liniji za Outlook 2007 je komanda na sledeći način:

       „C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\Outlook.exe” / CleanFreeBusy

  BELEŠKU: punu putanju mora biti pod navodnike da biste sačuvali imena datoteka.

 5. Utvrdite da li i dalje dolazi do problema.

Utvrdite da li vrednost registratora UseLegacyFB ispravno konfigurisan

VAŽNO: Ovaj metod sadrži korake koji vam pokazuju kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Stoga, uverite se da pažljivo pratite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Tako možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za više informacija o tome kako da napravite rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje registratora, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

   Kako da napravite rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje registrator u operativnom sistemu Windows


Ako vaša organizacija nedavno migriraju u Office 365, Outlook 2007 može i dalje bude konfigurisan tako da koristite stavke registratora koji se prenosi iz prethodnog okruženja. Ova stavka nameće programu Outlook da biste koristili poruku o zauzetosti na nalog na „Schedule+ zauzetosti” javne fascikle. Javne fascikle ne koristi Exchange Online za podatke o zauzetosti. Da biste utvrdili da li postoji ovaj konfiguraciju, sledite ove korake:

 1. Uređivač registratora.

 2. Pronađite i proširite sledeći potključ registratora:

      HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Offlice\12.0\Outlook\Options\Calendar

 3. Pronađite stavku registratora UseLegacyFB. Ako stavka registratora UseLegacyFB postoji, izbrišete stavke. Ili, promenite vrednost stavke registratora UseLegacyFB 0.

NAPOMENA: Ako korisnik možete da prikažete informacije o zauzetosti za druge korisnike osim jednog korisnika, problem je da nije moguće pronaći pomoću određenog korisnika čije informacije o zauzetosti korisnika nije moguće prikazati. Rešavanje problema sa tog određenog korisnika za otkrivanje zašto Outlook klijent za tog korisnika ne možete da objavite informacije o zauzetosti.

I dalje vam je potrebna pomoć? Idite na Microsoft zajednici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×