Kako da proverite ispravnost usluge Office 365

U centru administracije možete da vidite ispravnost za Office 365, Yammer i Microsoft Dynamics CRM, kao i Microsoft Intune usluge u oblaku na stranici Office 365Ispravnost usluga. Ako imate problema s uslugom u oblaku, možete da proverite ispravnost usluge kako biste odredili da li je to poznat problem sa rešenjem u toku pre nego što se obratite podršci ili utrošite vreme na rešavanje problema.

 1. Idite na stranicu https://portal.office.com/adminportal/home i prijavite se pomoću administratorskog naloga.

  Napomena: Ispravnost usluge mogu da prikazuju osobe kojima je dodeljena uloga globalnog administratora ili administratora usluga. Da biste omogućili administratorima sistema Exchange, SharePoint i usluge Skype za posao da pogledaju ispravnost usluge, morate da im dodelite ulogu administratora usluge.

 2. Da biste otvorili ispravnost usluge, u centru administracije izaberite stavke Ispravnost > Ispravnost usluge ili izaberite karticu „Ispravnost usluge“ na kontrolnoj tabli na početnom ekranu. Kartica kontrolne table ukazuje na to da li postoji problem sa aktivnom uslugom i pruža vezu ka stranici sa detaljima o ispravnosti usluge.

  Kartica kontrolne table za ispravnost usluge
 3. Stanje ispravnosti svake usluge u oblaku prikazano je u formatu tabele sa ikonom koja označava moguća stanja.

Savet: Možete da koristite i aplikaciju Office 365 administracija na mobilnom uređaju da biste pogledali ispravnost usluga, što predstavlja sjajan način da ostanete u toku sa prosleđenim obaveštenjima.

U podrazumevanom prikazu prikazane su sve usluge i njihova trenutna stanja ispravnosti. Da biste prikaz filtrirali tako da vidite samo usluge sa kojima trenutno postoji problem, izaberite stavku Incidenti na osenčenoj traci sa leve strane. Ako izaberete stavku Saveti, prikazaćete samo usluge za koje je trenutno objavljen savet. Ako u prikazu Sve usluge kliknete na stanje prikazane usluge, otvorićete prikaz rezimea saveta ili incidenta.

Prikaz trenutnih problema u ispravnosti usluge

Rezime saveta ili incidenta pruža sledeće informacije:

Snimak ekrana koji označava polja u savetima za uslugu
 1. Identifikator problema i rezime opisa problema.

 2. Trenutni status. Pogledajte definicije statusa u ovom članku kako biste dobili objašnjenje svakog mogućeg statusa.

 3. Opis načina na koji ovaj problem može da utiče na korisnike.

 4. Vreme kada se problem javio i kada je poruka o ispravnosti usluge poslednji put ažurirana. Tokom trajanja problema često objavljujemo poruke kako bismo vas obavestili o napretku koji ostvarujemo u primeni rešenja.

 5. Izaberite vezu Prikaži detalje da biste pogledali još detalja o problemu, uključujući istoriju svih poruka objavljenih tokom rada na rešenju.

Pošto se objašnjenja ispravnosti usluga objavljuju u realnom vremenu, ona se ne prevode automatski na vaš jezik i detalji o događaju usluge su samo na engleskom jeziku. Da biste preveli objašnjenje, pratite sledeće korake:

 1. 1. Idite na Prevodilac.

 2. Na stranici Ispravnost usluge izaberite incident ili savet. U okviru stavke Prikaži detalje kopirajte tekst o problemu.

 3. 3. Nalepite tekst u Prevodilac i odaberite stavku Prevedi.

Srodne teme

Pregled i preuzimanje izveštaja o korišćenju usluga u usluzi Office 365

Usluge se obično pojavljuju kao ispravne bez dodatnih informacija. Kada postoji problem sa uslugom, on se identifikuje kao savet ili incident i prikazuje trenutni status.

Savet: Događaji planiranog održavanja ne prikazuju se u ispravnosti usluge. Događaje planiranog održavanja možete da pratite tako što ćete ostati u toku sa Centrom za poruke. Filtrirajte kako biste dobili poruke kategorizovane kao Plan za promenu da biste saznali kada će se desiti promena, kakav će efekat imati i kako da se pripremite za nju. Još detalja potražite u Centru za poruke u usluzi Office 365.

Incidenti i saveti

Ikona „Informacije“ za savet

Ako je za uslugu prikazan savet, svesni smo problema koji utiče na neke korisnike, ali usluga je i dalje dostupna. U savetu često postoji privremeno rešenje problema, a problem može da se javlja povremeno ili da bude ograničen u pogledu opsega i uticaja na korisnike.

Ikona „Znak uzvika“ za incident

Ako je za uslugu prikazan aktivni incident, to je kritični problem i usluga ili glavna funkcija usluge nisu dostupne. Na primer, korisnici možda ne mogu da šalju i primaju e-poštu ili ne mogu da se prijave. Incidenti će imati primetan uticaj na korisnike. Kada postoji problem, pružamo najnovije informacije u vezi sa istragom, naporima za ublažavanje i potvrdom rezolucije na kontrolnoj tabli za ispravnost usluge.

Definicije statusa

Status

Definicija

Istražuje se

Svesni smo potencijalnog problema i prikupljamo dodatne informacije o tome šta se događa i kako to utiče na vas.

Smanjenje kvaliteta usluge

Potvrdili smo da postoji problem koji može da utiče na korišćenje usluge ili funkcije. Na primer, ovaj status možete da vidite ako su performanse usluge sporije nego obično, ako postoje povremeni prekidi ili ako funkcija ne radi.

Prekid usluge

Ovaj status vidite ako utvrdimo da problem utiče na mogućnost korisnika da pristupaju usluzi. U ovom slučaju problem je značajan i može da se dosledno reprodukuje.

Vraćanje usluge u prethodno stanje

Uzrok problema je identifikovan, znamo koju radnju treba preduzeti za rešavanje problema i u procesu smo vraćanja usluge u ispravno stanje.

Prošireni oporavak

Ovaj status ukazuje na to da je radnja za rešavanje problema u toku kako bi se usluga vratila u prethodno stanje za većinu korisnika, ali biće potrebno neko vreme da bi stigla do svih sistema na koje je to uticalo. Možete da vidite ovaj status i ako smo privremeno rešili problem da bismo smanjili uticaj dok čekamo stalno rešenje.

Istraživanje je obustavljeno

Ako detaljno istraživanje potencijalnog problema dovede do potrebe za dodatnim informacijama od klijenata kako bismo mogli da produbimo istragu, vidite ovaj status. Ako treba da izvršite radnju, obavestićemo vas koji podaci ili evidencije nam trebaju.

Usluga je vraćena u prethodno stanje

Potvrdili smo da je radnja za rešavanje problema rešila osnovni problem i da je usluga vraćena u ispravno stanje. Da biste saznali šta je pošlo po zlu, pogledajte detalje o problemu.

Ispravnost usluge omogućava da pogledate trenutni status ispravnosti i prikažete istoriju saveta i incidenata bilo koje usluge u proteklih 30 dana. Da biste prikazali proteklu ispravnost za sve usluge, izaberite stavku Prikaži istoriju na stranici Ispravnost usluge.

Prikaz veze ka istoriji ispravnosti

Prikazuje se lista svih poruka o ispravnosti usluga objavljenih u izabranom vremenskom okviru, kao što je prikazano ispod:

Prikaz istorije ispravnosti usluge

Istoriju ispravnosti možete da prikažete za poslednjih 7 ili 30 dana. Izaberite bilo koji red da biste prikazali još detalja o tom problemu.

Dodatne informacije o našoj posvećenosti vremenu rada potražite u članku Transparentne operacije usluge Office 365.

Cilj nam je da obezbedimo da informacije koje vam pružamo o tekućem problemu budu blagovremene, tačne i korisne. Da biste nas obavestili o tome da li nam to uspeva, izaberite ocenu u zvezdicama. Kada nam date ocenu od 1 do 5 zvezdica, možete da pošaljete povratne informacije o bilo kojim određenim detaljima. Povratne informacije koristimo kako bismo precizno podesili sistem ispravnosti usluga.

Obrazac za povratne informacije o problemima sa ispravnošću usluge
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×