Kako da pristupite OneDrive postavkama

Kako da pristupite OneDrive postavkama

Razne verzije OneDrive nude različita podešavanja: postavke aplikacijeOneDrive sinhronizovanje omogućavaju vam da promenite kako se datoteke i fascikle sinhronizuju sa računarom. postavke aplikacijeOneDrive prodavnice nude početne vrednosti i tamni režim; a postavkeOneDrive aplikacije za mobilne uređaje uključujete lični trezor i otpremanje fotoaparata.

Savet: Niste sigurni koju verziju usluge OneDrive koristite? Čitate koju aplikaciju za OneDrive imam?

Da biste otvoriliOneDrive postavke:

 1. Kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova da biste otvorili centar aktivnosti. 

  Savet: OneDrive centar aktivnosti pomaže vam da nađete izgubljene ili datoteke koje nedostaju i rešite otkazivanje sinhronizacije. (Problemi sa sinhronizacijom će se pojaviti u centru aktivnosti sa sugestijama kako da rešite problem.) Centar aktivnosti je takođe tamo gde možete da vidite sva nedavna otpremanja i preuzimanja i gde je datoteka sinhronizovana. 

 2. Izaberite stavku još... da biste pristupili opcijama menija centra aktivnosti, uključujući Pauziranje sinhronizacije i otključavanje ličnog trezora.

 3. Izaberite stavku Postavke iz menija.

  Napomena: Ako imate iOneDrive i OneDrive for Business podesite na računaru, na isti način se pristupaju centru aktivnosti, postavke, nalozi i Pauziranje, ali se promena u njoj ne utiče na drugu.

Kliknite da biste razvili odeljak u nastavku da biste saznali više.

 • Postavke

  • Opšte postavke kontrolišu kako se aplikacija za OneDrive ponaša kada se prijavite, koristite samo bateriju ili koristite ograničenu mrežu kao što je mobilna vrući spot.

  • Možete uključiti ili isključiti obaveštenja za neke događaje.

  • Uključite ili isključite datoteke na zahtev da biste uštedeli prostor na računaru. Sve datoteke su vidljive, ali morate da budete na mreži da biste ih otvorili. Saznajte više o tome kako da maksimalno iskoristite datoteke na zahtev za Windows 10 i Mac 10,14 ili noviji.

 • Nalog

  • Na kartici nalog prikazuje se koliko skladišta je bilo skladište. Možete i da dodate drugi nalog, ali imajte na umu da možete da imate samo jedan lični nalog aktivan na svakom računaru.

  • Takođe možete da odaberete fascikle koje će se sinhronizovati sa računarom. Na primer, ovo vam omogućava da imate čitave fotografije praznika na mreži, ali samo Prikažite i sinhronizujte poslednju godišnju kolekciju na računaru. Saznajte više o izabraćete fascikle.

 • Podrљke

  • Upravljanje rezervnom kopijom omogućava vam da dodate važne fascikle računara u OneDrive kolekciju. Fascikle za računare, dokumenti i slike možda neće biti automatski deoOneDrive.

  • OneDrive lični korisnici takođe mogu da uključe fotografije i video zapise i snimke ekrana u kolekciju OneDrive.

 • Mreža

  • Cene otpremanja i preuzimanja možete da prilagodite ako želite da koristite "ograničenje brzine". Poslovni klijenti mogu da imaju ograničenje koje je uveo IT administrator.

 • Office

  • Saradnja datoteka kontroliše smer sinhronizacije datoteka i omogućava vam da radite na datotekama sa drugim osobama istovremeno.

 • Osnovni podaci

  • Dodatne informacije imaju veze sa svim OneDrive stranicama podrške

  • O ponudi vam je prilika da dobijete preliminarnu verziju usluge OneDrive. Klik na broj verzije će vam pokazati OneDrive izdanje za izdanje.

  • Citiranjem jedinstvenog ONEDRIVE ID -a uređaja prilikom kontaktiranja podrške, pomažu agentima da vam pomažu da vam pomognu.

Savet: Ako na računaru imate podešen i OneDrive i OneDrive for Business, centru aktivnosti, postavkama, nalozima i menijima pauziranja pristupate na isti način, ali imajte na umu da promena u jednom ne utiče na drugo. 

 1. Kliknite ili dodirnite ikonu oblaka bele ili plaveOneDrive oblaku.

 2. Kliknite na dugme još... da biste pristupili više opcija, a zatim izaberite stavku Pauziraj sinhronizaciju i izaberite trajanje sinhronizacije. Dodatne informacije potražite u odeljku Kako se pauzira i nastavlja sinhronizacija u usluzi OneDrive.

 1. Kliknite ili dodirnite ikonu oblaka bele ili plaveOneDrive oblaku.

 2. Kliknite na dugme dalje... da biste pristupili više opcija, a zatim izaberite stavku ZatvoriOneDrive.

Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Kliknite na dugme Start, u polju za pretragu otkucajte OneDrive , a zatim u rezultatima pretrage izaberite stavku OneDrive . Ako koristite računar, možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone Dugme „Prikaži skrivene ikone“. pored sistemske trake poslova da biste videli OneDrive ikone.

Ako i dalje ne vidite ikonu usluge OneDrive, potvrdite koju aplikaciju za OneDrive imam?

Da biste otvorili postavke aplikacije prodavnice OneDrive:

 1. Kliknite na dugme još... da biste pristupili više opcija

 2. Izaberite stavku Postavke iz menija koji se pojavljuje. Dostupne opcije su:

Da biste otvorili postavke OneDrive aplikacije za mobilne uređaje:

 1. Kliknite na ikonu " ja " Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS (Android) ili sliku profila (iOS)

 2. Dodirnite stavku Postavke i odaberite stavku od:

  • Nalozi (možete da imate samo jedan lični nalog aktivan)

  • Opcije uključuju Uključivanje ili isključivanje trake sa kamerama, postavke obaveštenja, bezbednost uređaja i postavke ličnog trezora.

  • O vezi sa dodatnim člancima podrške.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku.

Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×