Kako da kreiram listu u programu Word Online?

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

  1. Tip * (zvezdica) da biste započeli listu sa znakovima za nabrajanje ili 1. da biste započeli numerisanu listu, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA ili taster Tab.

  2. Otkucajte neki tekst.

  3. Pritisnite taster Enter da biste dodali sledeću stavku liste.

    Word Online automatski umeće sledeći znak za nabrajanje ili broj.

  4. Ako je lista kao prikaza strukture pomoću podređeni teme, uradite sledeće: otkucajte glavnom stavku, pritisnite taster Enter i zatim pritisnite taster Tab pre nego što otkucate podređeni tema. Podređeni tema biće uvučen pod glavni stavkom oblikovani sa simbolom podređene broj ili znak za nabrajanje. Kada ste završili sa kucanja podređeni teme pritisnite Shift + Tab da biste se vratili na kucanje glavnih stavki na listi.

  5. Da biste završili listu, pritisnite dvaput taster Enter ili pritisnite taster Backspace da biste izbrisali poslednji znak za nabrajanje ili numerisanje na listi.

    Savet: Možete da koristite različite znak za nabrajanje ili numerisanja tako što ćete kliknuti na strelicu pored dugmeta Znakovi za nabrajanje ili Numerisanje (karticaPočetak ) i izabrati novi stil. Da biste koristili unapred definisani oblik za spisak stil prikaza strukture, kliknite na dugme Lista sa više nivoa, i odaberite format.

Više o listama

Prilagođavanje proreda između znakova za nabrajanje na listi

Promena znakova za nabrajanje u brojeve

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×