Kako da koristite znakove za razdvajanje stilova sa stilom naslova za generisanje sadržaja u programu Word

Ovaj članak predstavlja kako da koristite funkciju separatora stilova sa stilom naslova za generisanje sadržaja sadržaja (tok) u programu Word. Ako tražite kako da dodate sadržaj i upravljate njima, pogledajte članak Umetanje sadržaja.

Korišćenje znakova za razdvajanje stilova pomoću mode naslov

Umetnite znak za razdvajanje stila da biste podelili tekst pre nego što na tekst primenite stil naslova. Znak za razdvajanje stila je skrivena oznaka pasusa koja služi kao delineitor između zasebnih stilova primjenih u dokumentu. Više informacija potražite u članku znak za razdvajanje stilova.

Napomena: Možete da prikažete znakove za razdvajanje stilova i da dodate dugme za separatore stilova da biste lakše sledili ove korake.

 1. Koristite znakove za razdvajanje stilova da biste podelili tekst. Možete da koristite sledeće korake:

  1. Kliknite na dugme za razdvajanje stila, otkucajte tekst koji želite da dodate u TOC, a zatim ponovo kliknite na dugme za razdvajanje stila.

   Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.
  2. Kreirajte dva pasusa za tekst, postavite kursor u prvi pasus, a zatim kliknite na dugme za razdvajanje stila.

   Napomena: Dva pasusa se prikazuju da biste postali pojedinačni pasus tako što ćete pretvoriti oznaku pasusa na kraju prvog pasusa na znak za razdvajanje stila.

   Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.
 2. Postavite kursor na deo teksta koji želite da dodate u sadržaj.

 3. Kliknite na strelicu padajućeg menija u polju Stilovi na kartici Početak , a zatim izaberite željeni naslov.

Ažuriranje sadržaja pomoću promena

Izaberite stavku Ažuriraj tabelu u grupi sadržaj na kartici reference , izaberite stavku Ažuriraj celu tabelu, a zatim kliknite na dugme u redu.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Više informacija

Znakovi za razdvajanje stilova

Znak za razdvajanje stila je nova funkcija iz programa Word 2002 i Word 2003. Oznake za razdvajanje stila vam omogućava da uradite sledeće: 

 • Primenjivanje stilova naslova na jednu reč ili frazu u pasusu tako da se na stranici prikazuje samo ta reč ili fraza.

 • Uključujete dva stila u jednom pasusu tako da se pasus potencijalnog klijenta pojavljuje u programu TOC.

 • Primenjivanje nivoa prikaza strukture na glavni tekst, tako da se samo tekst potencijalnog klijenta pojavljuje u usluzi TOC.

 • Primenjivanje nivoa prikaza strukture na jednu reč ili frazu u pasusu tako da se u okviru sadržaja pojave samo te reči ili fraze.

Prikaži znak za razdvajanje stila

U okviru stavke kartica Početak kliknite na dugme _ z0z_ u grupi pasus .

Dodavanje dugmeta za razdvajanje stila na traku sa alatkama

Da biste mogli da koristite funkciju za razdvajanje stila, morate da dodate dugme za razdvajanje stila na traku sa alatkama. Pratite ove korake da biste to uradili:

 1. Kliknite na dugme Microsoft Office, a zatim izaberite stavku Opcije programa Word.

 2. Kliknite na dugme Prilagodi.

 3. Na listi Izbor komandi sa liste izaberite stavku sve komande.

 4. Na listi komandi izaberite stavku znak za razdvajanje stilova, kliknite na dugme Dodaj, a zatim kliknite na dugme u redu.

Napomena: Znak za razdvajanje stila je specijalni obrazac skrivene oznake pasusa. Stoga, dokumenti sa znakovima za razdvajanje stilova koji su kreirani u programu Word 2002 i u novijim verzijama programa Word pojavljuju se isto u programu Word 2000 i u programu Microsoft Word 97 osim ako ne kliknete na sve u okviru oznake oblikovanja. Ako kliknete na dugme "u okviru" oblikovanje u starijim verzijama programa Word, znak za razdvajanje stila skrivene oznake pasuse prikazuje se kao normalna oznaka pasusa i dokument će biti degintovan.

Kada koristite stariju verziju programa Word da biste prikazali dokumente koji imaju znakove za razdvajanje stilova koji su kreirani u programu Word 2002 i u novijim verzijama programa Word, nemojte da kliknete na dugme sve u okviru oznake za oblikovanje.

Kako Word dodaje naslove u TOC

Kada se tekstovi oblikovani kao nivo naslova pojavljuju u programu TOC, u pasusu ne postoje posebni znakovi za isticanje potencijalnog potencijalnog klijenta na tekst. Ceo proces je besprekoran. Word koristi novu osnovnu funkciju pod imenom "stilovi povezanih znakova" da biste to uradili.

Stil naslova koji se odnosi na glavni deo dokumenta prikazuje se kao stil naslova. Ali to je zapravo stil povezanog znaka. U programima Word 2002 i novije verzije, kada se stil primene na podskup pasusa, dešava se sledeće:

 • Kreiran je skriveni stil znakova i koristi ista svojstva znakova dok se stil pasusa odnosi.

 • Stil znakova se primeni na izbor.

Napomena: Skriveni stil znakova kreiran sa povezanim stilom znakova pojavljuje se na padajućoj listi stil ako se dokument otvara i prikazuje u starijim verzijama programa Word. Funkcija "znak za razdvajanje stilova" je izgubljena ako je dokument sačuvan u starijoj verziji programa Word.

Da biste prikazali stil skrivenog znaka, slijedite ove korake:

 1. U okviru stavke kartica Početak izaberite pokretanje dijaloga stilovi u grupi stilovi u grupi Stilovi , a zatim izaberite stavku inspektor stila_z2zve

 2. U prozoru "iskačući meni za Nadzor stilova " izaberite stavku " Otkrij oblikovanjeproizvoda".

Onda

 • Izaberite tekst u dokumentu i primetićete da se u oknu zadataka "otkrivanje oblikovanja" pojavljuju tačni detalji o oblikovanju.

 • Izaberite tekst koji sadrži primenjen stil znaka i primetićete da je tekst prikazan kao stil znaka u oknu zadataka "otkrivanje oblikovanja". Povezani stil se prikazuje kao tip naslova u oknu zadataka "otkrivanje oblikovanja". Stvarni stil znaka ostaje skriven u oknu zadataka Stilovi i oblikovanje ili na padajućoj listi stilova na traci sa alatkama za oblikovanje.

Svaki stil pasusa može se koristiti za povezani stil znaka. Stil pasusa se može kreirati i izgledati identiиno kao stil pasusa tela teksta, a zatim se primeniti na deo pasusa. Na ovaj način, tekst koji se koristi za izradu sadržaja može tačno da se podudara sa tekstom u pasusu, pod pretpostavkom da su opcije sadržaja izmenjene tako da dodaju stil za tekst potencijalnog klijenta.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×