Kako da koristite Office 365 PowerShell za upravljanje licencama Microsoft Planner

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uvod

Ovaj članak opisuje kako da koristite Microsoft Office 365 PowerShell za upravljanje licencama za Microsoft Planner.

Procedura

Upravljanje Microsoft Planner licenci razlikuje se između prvo izdanje iskustva i opšte dostupnosti (GA). U prvom izdanju Microsoft Planner je najvišeg nivoa SKU i licence nisu dodeljene korisnici podrazumevano. Za razliku od opšte dostupnosti, Microsoft Planner je usluga dostupna u okviru glavne Office 365 pretplatu i licence će biti dodeljene korisnici podrazumevano. Sledeći odeljci Prekrijte prvo izdanje i opšte dostupnost scenarijima. Ako ste u prvom izdanju i takođe pogledajte članak Microsoft Planner naveden u okviru glavne Office 365 pretplatu, morate da koristite oba metoda.

Prvo izdanje

Microsoft Planner zahteva licence će biti dodeljene korisnici bi mogli da koriste nove funkcije planer. Stoga, možda je praktičnije da koristite Office 365 PowerShell ako imate veliki broj korisnika u Office 365 organizaciji. Ovaj članak govori o preduslovi za korišćenje sistema Office 365 PowerShell za upravljanje Office 365 organizaciji i opisuje neke od opcija za dodeljivanje licence svim korisnicima za izabrane korisnike na osnovu metapodataka i za izabrane korisnike na osnovu liste.

Ovaj članak pretpostavlja da ste već koristite Office 365 PowerShell za upravljanje Office 365. Ako ne koristite Office 365 PowerShell, pogledajte sledeću Microsoft Veb lokaciju da biste se uverili da imate preduslovi za pokretanje komande koje se pominju u Povezivanje sa Office 365 PowerShell.

U sledećem primeru komanda pretpostavlja da želite da dodelite licencu za sve korisnike. Cmdlet može da čuva i izvršena kao .ps1 datoteku. Ili, možete da pokrenete skriptu iz na PowerShell integrisane izvršavanje skripti okruženja (ISE), zato što jednokratnu zahteva.

Connect-MsolService

$licenseObj = Get-MsolAccountSku | Where-Object {$_.SkuPartNumber -eq "PLANNERSTANDALONE"}

$license = $licenseObj.AccountSkuId Get-MSOLUser | Set-MsolUserLicense -AddLicenses $license


Licence nisku izgledaće <Contoso>: PLANNERSTANDALONE. U ovom niski, <Contoso> čuvar mesta predstavlja ime vaše organizacije.

Ako želite da dodelite licencu podskup korisnicima na osnovu drugih metapodataka korisničkog zapisa, možete da dodate gde objekat filtera u poslednjem redu kôd. Na primer, ako polje sektor se unosi i želite da dodelite licencu samo ime sektora gde se nalazi „Podrška”, možete da koristite sledeću cmdlet komandu:

Get-MSOLUser | Where-Object {$_.department -eq 'Support'} | Set-MsolUserLicense -AddLicenses $license


Ako želite da kreirate datoteku koja sadrži listu korisnika, a zatim uklonite sa liste imena korisnika koje trenutno ne želite licence dodeljeni, možete da koristite sledeću komandu:

Connect-MsolService

$licenseObj = Get-MsolAccountSku | Where-Object {$_.SkuPartNumber -eq "PLANNERSTANDALONE"}

$license = $licenseObj.AccountSkuId

Get-MsolUser | Select-Object Displayname, UserPrincipalName | `

Export-CSV -Path d:\ExportedUsers.csv -NoTypeInformation

# Edit the file d:\ExportedUsers.csv and remove users who shouldn't be licensed before you run the following command

Import-Csv -Path d:\Exportedusers.csv | ForEach-Object `

{ Set-MsolUserLicense -UserPrincipalName $_.UserPrincipalName -AddLicenses $license}

Ako želite da uklonite licence korisnicima, zamenite - AddLicenses - RemoveLicenses u bilo kom od ovih scenarija.

Opšte dostupnosti (GA)

Nakon što je Microsoft Planner GA, Microsoft Planner licence navedene su u okviru glavne Office 365 pretplatu uz usluge kao što su Skype Sway, Office Online, i tako dalje (u zavisnosti od pretplate). Možda već da vidite ovo pre nego što GA ako se nalazite u prvo izdanje za GA izdanje.

Podrazumevano, dozvole za Microsoft Planner će biti omogućene za sve korisnike. Možete da koristite PowerShell za onemogućavanje možete po želji. Više informacija potražite u članku Onemogući pristup uslugama sa Office 365 PowerShell.

BELEŠKU: u skripti, DisabledPlans vrednost za Microsoft Planner je PROJECTWORKMANAGEMENT.

Više informacija

Više informacija o tome kako se koristi Office 365 PowerShell za upravljanje korisnicima i licencama u usluzi Office 365, potražite na Microsoft Veb lokacija:

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×