Kako da koristite komandu „Otvori pomoću programa Explorer” da biste rešili problemi u sistemu SharePoint Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uvod

Ovaj članak objašnjava kako da koristite komandu " Otvori pomoću programa Explorer " u sistemu SharePoint Online za prikaz, kopiranje i premeštanje datoteka u biblioteci. U članku takođe govori o rešavanju problema do kojih može doći kada koristite ovu komandu.

Procedura

Komanda " Otvori pomoću programa Explorer " otvara se lokalni instanci programa Windows Explorer koji se prikazuje struktura fascikli na serveru koji na SharePoint lokaciji. Zatim možete da radite sa datotekama u fascikli. Na primer, možete da izvršite sledeće radnje:

 • Prevucite dokumenata u bibliotekama

 • Kreiranje fascikli

 • Premeštanje ili kopiranje dokumenata iz jedne biblioteke u drugu biblioteku u okviru iste kolekcije lokacija ili između kolekcija lokacija

 • Brisanje više dokumenata u isto vreme

BELEŠKU: Ako koristite kreiranja verzija za vaše SharePoint Online biblioteke, istorija verzija dokumenta nije održavaju ako koristite Windows Explorer da biste premestili datoteke formiraju jednu podlokacije na drugu podlokaciju.

Koristite „Otvori pomoću programa Explorer” u SharePoint Online biblioteke dokumenata ili OneDrive for Business

Za biblioteku dokumenata

U sistemu SharePoint Online biblioteci dokumenata, izaberite karticu Biblioteka na traci, a zatim kliknite na ikonu " Otvori pomoću programa Explorer " u grupi Povezivanje i izvoz .

Ako nemate karticu Biblioteka i koristite novim izgledom i iskustvo za navigaciju za biblioteke dokumenata, u meniju prikaz (na primer, Svi dokumenti) u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku prikaz u istraživaču datoteka.

Više informacija o novim izgledom i iskustvo za navigaciju za biblioteke dokumenata potražite u članku Prebacivanje podrazumevanog iskustvo za liste ili biblioteke dokumenata iz novih ili klasični.

Za OneDrive for Business

Izaberite karticu Biblioteka na traci, a zatim kliknite na ikonu " Otvori pomoću programa Explorer " u grupi Povezivanje i izvoz .

Ako nemate kartica " Biblioteka ", kliknite na ikonu zupčanika na meniju " Postavke ", a zatim kliknite na dugme Prikaži traku.

BELEŠKU: ako Prikaži traku nije prisutno u meniju " Postavke ", morate prvo kliknite na dugme Vrati klasični OneDrive u donjem levom uglu da biste se vratili na klasični prikaz, a zatim izaberite Projekcija na Traka opciju. Da biste se vratili na novi prikaz OneDrive , kliknite na vezu OneDrive u Office 365 pokretanju aplikacija.

Za više informacija o tome kako da kopirate ili premestite datoteke biblioteke pomoću Otvori pomoću programa Explorer, posetite Kopiranje ili premeštanje datoteka biblioteke pomoću otvori pomoću programa Explorer.

Rešavanje problema sa porukama o grešci „Otvori pomoću programa Explorer”

Kada pretražujete u biblioteci dokumenata SharePoint Online, možda ćete dobiti povremeno povezivanjem ili možete da dobijete jednu od sledećih poruka o grešci:

 • Klijent ne podržava otvaranje ove liste pomoću programa Windows Explorer

 • Imamo problem za otvaranje ovu lokaciju u istraživaču datoteka. Dodajte ovu Veb lokaciju na listu pouzdanih lokacija i pokušajte ponovo.

 • Imamo problem za otvaranje ovu lokaciju u istraživaču datoteka. Da biste otvorili pomoću istraživača datoteka, moraćete da dodate ove lokacije na listu pouzdanih lokacija i potvrdite izbor u polju za potvrdu „Ne odjavljuj me” kada se prijavite na lokaciji SharePoint Online. Više informacija potražite u članku http://support.microsoft.com/kb/2629108.

 • Imamo problema pri otvaranju ove biblioteke u istraživaču datoteka. Sinhronizaciju ove biblioteke će vam pružiti bolji utisak pri radu.

  Imate problema

BELEŠKU: Otvori pomoću programa Explorer komanda ne funkcioniše u pregledaču Microsoft Edge.

Za Internet Explorer 10 sa operativnim sistemom Windows 7 ili Windows 8, instalirate hitne ispravke da biste rešili ovaj problem

Ako koristite Internet Explorer 10 sa operativnim sistemom Windows 7 ili Windows 8, hitne ispravke objavljena da biste rešili ovaj problem. Za više informacija, idite na grešku pri otvaranju SharePoint biblioteke dokumenata u programu Windows Explorer ili Mapiraj mrežnu disk jedinicu na biblioteku kada instalirate Internet Explorer 10.

Potvrđuju u Office 365

Uverite se da su ovlašćeni za Office 365. Da biste to uradili, koristite jedan od sledećih metoda.

Metod 1: Koristite „Ne odjavljuj me”

 1. Prijavite se u SharePoint Online lokaciju pomoću Office 365 poslovnog ili školskog naloga akreditive. Kada to uradite, uverite se da ste izabrali ne odjavljuj me u polju za potvrdu.

  BELEŠKU: ako ranije niste izabrali ovu postavku, možda će vam da ste već prijavljeni prilikom pregledanja na lokaciji SharePoint Online ili Office 365 portal. U ovom slučaju, morate da prvo se odjavite i ponovo se prijavite pomoću odjavljuj me u polju za potvrdu. Da biste to uradili, sledite ove korake:

  1. Na traci Office 365 kliknite na strelicu pored svoje korisničko ime.

  2. Kliknite na dugme Odjavi se.

  3. Zatvorite sve prozore pregledača.

  4. Idite na Office 365 portal.

  5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu ne odjavljuj me , unesite Office 365 poslovnog ili školskog akreditive naloga i zatim kliknite na dugme Prijavi se (ako je potrebno).

 2. Otvorite biblioteku dokumenata u prikaz pregledača.

Metod 2: Korišćenje trajni kolačić

Parametar UsePersistentCookiesForExplorerView za cmdlet Set-SPOTenant koja se koristi u SharePoint Online management shell omogućava SharePoint problema specijalno kolačić koji će omogućiti ovu funkciju da radite čak i kada ne odjavljuj Me prijavljeni u opozvan .

Nakon što ovaj parametar je omogućena, bićete upitani kada kliknete na dugme Otvori pomoću programa Explorer u sistemu SharePoint Online tako što ćete u dijalogu, kao što je prikazano na sledećem ekranu snimak. Kada kliknete na ovo je privatnom računaru, trajni kolačić je uskladištena. Stoga, više ne morate da biste izabrali ne odjavljuj me.

Ovaj metod bi trebalo da se koristi samo na privatnom računaru.

BELEŠKU: Ako dobijate Internet Explorer bezbednost poruku koja kaže, „na Veb lokaciji želi da otvori Veb sadržaj pomoću ovog programa na računaru”, to je verovatno da SharePoint Online ne dodaje u zonu pouzdanih lokacija u programu Internet Explorer. Odeljak „Dodavanje SharePoint Online lokacija u pouzdanih lokacija” u ovom članku više informacija o tome kako da dodate SharePoint Online na listu pouzdanih lokacija.

Više informacija o tome kako da koristite parametar zajedno sa cmdlet Set-SPOTenant i više informacija o ovaj parametar i neprekidno kolačića, idite na Skup SPOTenant.


Više informacija o SharePoint Online management shell, idite na Uvod u SharePoint Online management Shell.

Dodavanje na SharePoint Online lokacijama ili otvorite pomoću programa Explorer URL na pouzdanih lokacija

Uverite se da su SharePoint Online ili otvori pomoću programa Explorer URL ili URL adrese, dodata u zonu pouzdanih lokacija u programu Internet Explorer. Da biste to uradili, sledite ove korake:

 1. Pokrenite program Internet Explorer.

 2. U zavisnosti od vaše verzije programa Internet Explorer, izvršite neku od sledećih radnji:

  • U meniju Alatke , a zatim izaberite stavku Internet opcije.

  • Kliknite na ikonu zupčanika, a zatim izaberite stavku Internet opcije.

   Internet opcije u meniju alatke

 3. Izaberite karticu bezbednost , izaberite stavku pouzdanelokacije, a zatim izaberite stavku lokacije.

  Kartica "bezbednost" u dijalogu Internet opcije

 4. U polju Dodaj ovu Veb lokaciju u zonu otkucajte URL adresu za SharePoint Online ili OneDrive za Business lokaciju i otvori pomoću programa Explorer URL (koja koristi - datoteke ili - myfiles format) koje želite da dodate u zonu pouzdanih lokacija , a zatim kliknite na dugme Dodaj / C2?.

  Na primer, unesite https://contoso. sharepoint.com i https://contoso-files.sharepoint.com za lokaciju. Ili unesite https://contoso-myfiles.sharepoint.com i https://contoso-my.sharepoint.com za OneDrive for Business biblioteku.

  BELEŠKU: u ovom primeru, contoso predstavlja domen koji koristite za vašu organizaciju.

  Ponovite ovaj korak za sve dodatne lokacije koje želite da dodate u ovu zonu.

  Da biste se uverili da Otvori pomoću programa Explorer ispravno funkcioniše, morate da uključite URL adresu SharePoint lokacije ili OneDrive za Business URL pored na „– datoteka” (za lokaciju) URL ili na „-myfiles” (za OneDrive for Business biblioteke) URL.

  Dijalog "pouzdane lokacije"

 5. Nakon što dodate svake lokacije na listu Veb lokacije , kliknite na dugme Zatvori, a zatim kliknite na dugme u redu.

Provera statusa uslugu WebClient

Uverite se da se primenjuju najnovije ispravke za Windows. Ako se primenjuju na najnovije ispravke i problem ponavlja, uverite se da je pokrenuta usluga WebClient. Da biste to uradili, sledite ove korake:

 1. Pratite odgovarajuće korake za vaš operativni sistem:

  1. Za Windows XP, Windows Vista i Windows 7, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte services.msc, i zatim pritisnite taster Enter.

  2. Windows 8, kliknite na dugme Start, otkucajte services.msci zatim pritisnite taster Enter.

  3. Za Windows Server 2008 ili Windows Server 2012, kliknite na dugme Start, otkucajte services.msc i zatim pritisnite taster Enter. Ako uslugu WebClient ne predstavljanje, prvo morate da instalirate na utisak. Više informacija o tome kako da instalirate na utisak, idite na Instaliranje utisak.

 2. Na listi usluga pronađite uslugu WebClient i zatim se uverite da je njen status u koloni Status podešen da biste počeli. Ako to nije podešena na vrednost pokrenuto, kliknite dvaput na uslugu WebClient da biste otvorili dijalog "Svojstva " WebClient, kliknite na dugme Start, a zatim kliknite na dugme u redu.

  BELEŠKU: ako Tip pokretanja za uslugu WebClient podešen onemogućene, dugmeta Otvori pomoću programa Explorer ne radi ispravno, a ne možete da pokrenete uslugu. Da biste omogućili uslugu, u dijalogu WebClient svojstva izaberite opciju padajući meni za postavku Tip pokretanja , a zatim izaberite ručno ili Automatsko. Kada dovršite ovaj korak, kliknite na dugme Primeni, kliknite na dugme Start da pokrenete uslugu i zatim kliknite na dugme u redu.

Rešavanje problema sa spore performanse „Otvori pomoću programa Explorer” na zasnovan na operativnom sistemu Windows 8 ili zasnovan na operativnom sistemu Windows Server 2012 računara

Kad pregledate SharePoint Online biblioteku dokumenata, a zatim kliknite na dugme „Otvori pomoću programa Explorer”, može doći do problema u kojoj je sporije nego što se očekuje nabrajanje datoteka i direktorijuma. Hitna ispravka je objavila da biste rešili ovaj problem. Više informacija potražite u spore performanse prilikom povezivanja sa WebDAV deljene fascikle u operativnom sistemu Windows 8 ili prozoru Server 2012.

Više informacija

Više informacija o tome kako da radite sa lokacije datoteka biblioteke u istraživaču datoteka idite na Načini rada sa lokacije datoteka biblioteke u istraživaču datoteka.

Za više informacija o radu sa uslugu WebClient, pogledajte sledeće članke baze znanja:

I dalje potrebna pomoć? Idite na Microsoft zajednici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×