Kada kliknete na dugme slike, kartica "Alatke za crtanje" se pojavljuje umesto alatke za slike

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simptomi

Kada kliknete na sliku, iznad kartica " Oblikovanje " pojavljuje se kartica " Alatke za crtanje ", umesto kartice Alatke za slike .

Napomena: Ako ne vidite stavku Alatke za slike ili Alatke za crtanje kartice, uverite se da ste izabrali sliku, oblik ili druge objekat.

Uzrok

Slike se ne tretira kao sliku zato što je to najverovatnije sliku sa tip crteža formata (kao što su vektorska grafika) ili na ugrađeni objekat.

Uobičajene oznake tipa datoteke za vektorske grafike su .wmf, .emf i .eps. Takođe, većina clip art je u format vektorske grafike.

Možete takođe ovog problema može doći ako niste ispravno izabrane slike ili ako vaš dokument je kreiran u prethodnoj verziji sistema Office i koristite Office u režimu kompatibilnosti.

Rešenje

Pokušajte nešto od sledećeg:

  • Zamena sliku sa slikom koja ima jednu od ove oznake tipa datoteke: .png, .jpeg ili .jpg, .tiff, .bmp ili .gif.

  • Uverite se da ste izabrali sliku tako što ćete kliknuti na nju.

  • Kliknite dvaput na sliku da biste je izabrali i otvorite karticu Oblikovanje .

  • Ako vidite [Režim kompatibilnosti] pored imena datoteke na vrhu prozora Office, sačuvajte dokument u svojoj verziji sistema Office dokument umesto starije verzije u kojoj ga je prvobitno sačuvana, a zatim pokušajte ponovo.

Takođe pogledajte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×