Kada ću dobiti najnovije funkcije u sistemu Office 365?

Kada nove Office 365 funkcije postanu dostupne, one se ponekad objavljuju tokom određenog vremenskog perioda svim pretplatnicima. Ako imate Office 365 poslovni ili školski nalog, vreme kada ćete dobiti nove funkcije takođe može zavisiti od postavki vaše organizacije. Na kraju će svi Office 365 pretplatnici dobiti nove funkcije. Ako ne vidite funkciju koju očekujete u Office aplikacijama, nema potrebe da brinete – ona je na putu!

Napomena: Nove verzije se takođe objavljuju na ovaj način. To znači da kada neka verzija postane dostupna, neće svi korisnici odmah primiti nove funkcije. Međutim, možete očekivati da ona uskoro stigne na vaš uređaj.

 • Ko dobija nove funkcije?
  Sve nove funkcije su besplatno uključene kao deo Vaše Office 365 pretplate. Ukoliko imate poslovni ili školski nalog, Vaš administrator možda kontroliše kada ćete videti nove funkcije. Ako ste obavili jednokratnu kupovinu sistema Office 2016 ili 2019, primićete ispravke bezbednosti i performansi, ali ne i nove funkcije.

 • Kako da nabavim nove funkcije?
  Dobijaćete ih automatski kada budu objavljene. Takođe možete ručno da potražite i instalirate ispravke. (Ovo ne garantuje da ćete odmah dobiti najnovije funkcije.)

 • Kada će nove funkcije stići u moj Office?
  Ne objavljujemo tačan dan izlaska ispravki jer on može da varira, a tokom jednog meseca može da se pojavi više ispravki. Svi Office 365 pretplatnici će na kraju dobiti nove funkcije. Međutim, ako želite da ih dobijete ranije, možete da se pridružite programu Office Insider.

Kako se objavljuju Office ispravke?

Ako ste se pridružili programu Office Insider, pre svih drugih ljudi dobijate verzije za pregled za najnovije funkcije, ispravke bezbednosti i performansi koje Microsoft objavljuje. Za Windows, Mac i Windows Mobile Office Insider programe postoje dve opcije: Office Insider Fast i Office Insider Slow. Office Insider za iOS ima opciju Fast, dok Android trenutno ima samo opciju Slow.

Kada se nove funkcije i ispravke distribuiraju, vremenska osa obično izgleda ovako:

 1. Insajderi koji su se upisali za Office Insider Fast će prvo dobiti najraniju verziju za pregled. Ova opcija služi za insajdere kojima nije problem da koriste nepodržane verzije i koji će pomoći u identifikaciji problema i pružanju vrednih povratnih informacija korporaciji Microsoft. (Ovo se odnosi samo na Windows, Mac, iOS i Windows Mobile koji imaju Fast program. Android program će kad-tad takođe dobiti opciju Fast.)

 2. Zatim, insajderi koji su se pridružili programu Office Insider Slow dobijaju pristup verzijama za pregled. Ove verzije za pregled se razlikuju po tome što ih u potpunosti podržava Microsoft. To znači da postoji minimalni rizik i vaše povratne informacije će se koristiti za prilagođavanje i poboljšanje konačne ispravke sistema Office.

  Ako ste Office insajder za Android, ovo vam je jedina opcija i dobićete podržane verzije pre drugih korisnika.

 3. Preostali Office 365 korisnici dobijaju ispravke malo kasnije, obično jednu do tri sedmice posle učesnika u programu Office Insiders, a moguće i kasnije. Kada se objave, te ispravke se prvo šalju malom procentu korisnika, a onda se tokom vremena dodaje još korisnika dok svi Office pretplatnici ne budu ažurirani.

Nove funkcije se automatski preuzimaju kada postanu dostupne ako imate Office za Windows. Ako automatsko ažuriranje nije uključeno, možete ručno da instalirate Office ispravke. Ako imate Mac računar, obavezno konfigurišite Mac da se automatski ažurira.

Posetite Office Insider program da biste se upisali. Možete i da pratite @OfficeInsider na lokaciji Twitter da biste saznali više o novim funkcijama i ispravkama koje se objavljuju učesnicima u programu Office Insider.

Imate pitanja? Saznajte više.

Ovo su neka uobičajena pitanja u vezi sa novim funkcijama za Office. Ako imate dodatna pitanja o ovom procesu, javite nam pomoću dolenavedenog okvira za komentar.

Pogledajte ove veze za više informacija:

* Ove informacije su uglavnom za administratore i IT stručnjake.

Ako imate Office 365, nadogradnja je laka. Pogledajte ove veze za više informacija:

Ako imate jednokratnu kupovinu starije verzije sistema Office, moraćete da kupite Office 365 pretplatu.

Office ispravke za Windows i Mac se objavljuju po različitim rasporedima, pa ako imate oba sistema, videćete Office ispravku u različitim vremenima. Isto tako, možda nećemo objavljivati nove funkcije svakog meseca – u nekim mesecima, ispravke mogu sadržati samo bezbednosne ispravke ili ispravke koje nisu vezane za bezbednost i koje pružaju poboljšanja stabilnosti ili performansi za Office.

Ako ste korisnik usluge Office 365 za preduzeća, administrator sistema može da ograniči koje Office ispravke dobijate dok ne bude imao priliku da ih testira sa ostalim programima koje koristi organizacija. Zbog toga možda nemate najnovije Office funkcije na poslu, čak i kada ažurirate Office.

Administratori preduzeća mogu da omoguće pristup novim Office funkcijama u operativnom sistemu Windows u isto vreme kao Office insajderi ako prate ove korake. Poslovni korisnici mogu da omoguće rani pristup novim funkcijama sistema Office za Mac pridruživanjem programu Office Insider.

Članci Šta je novo i poboljšano u programu Office 365 se ažuriraju povremeno kako bi opisali mnoge nove funkcije u sistemu Office. Imajte u vidu da može biti potrebno neko vreme da bi te nove funkcije postale dostupne u Vašoj instalaciji sistema Office kod kuće i na poslu. Možete pratiti i Twitter @OfficeInsider da biste saznali više o novim funkcijama i ispravkama koje se objavljuju za učesnike programa Office Insider.

Takođe pogledajte

Instaliranje ispravki za Office

Automatski proveri da li ima ispravki za Office for Mac

Šta je novo u usluzi Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×