Izvršavanje radnje OLAP servera u izveštaju izvedene tabele

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Ukoliko je vaš izveštaj izvedene tabele povezan sa OLAP (Online Analytical Processing) bazom podataka usluge Microsoft SQL Server Analysis Services, Microsoft Office Excel vam omogućava da izvršite radnju servera. Radnja servera je pomoćna komanda kojom se izvršavaju srodne radnje nad podacima u izveštaju.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Dodatne informacije o radnjama servera

Izvršavanje radnje servera

Dodatne informacije o radnjama servera

Radnja servera je opcionalna ali korisna funkcija koju administrator OLAP kocke može definisati na serveru koji koristi člana kocke ili meru kao parametar za upit pomoću koga se u kocku isporučuju podaci ili kojom se pokreće neka druga aplikacija poput pregledača.

Primeri uobičajenog korišćenja radnji servera u izveštaju izvedene tabele:

 • Vi ste predstavnik prodaje i želite da se pripremite za dolazak važnog kupca. Pomoću radnje servera na Web stranici možete prikazati profil kupca direktno iz standardnog izveštaja izvedene koji se odnosi na vašu oblast prodaje. Web stranica sadrži veze ka dodatnim informacijama, poput mapa ili preporučenih restorana.

 • Vi ste poslovni analitičar koji radi za dobavljača bolničke opreme i primetili ste da je jedan od velikih kupaca u prošloj godini smanjio porudžbine za 35%. Želite da saznate uzrok toga pa ćete pomoću radnje servera na zasebnom radnom listu prikazati istoriju porudžbina za tog kupca.

 • Vi ste regionalni menadžer prodaje i želite da ispitate prodaju nekog proizvoda i vidite koja grupa kupaca ga je najviše kupovala. To ćete učiniti tako što ćete „dubinski analizirati“ detalje u tabeli činjenica u kocki i na taj način odrediti ciljnu grupu kupaca i ciljeve prodaje za sledeći fiskalni kvartal.

Postoji pet tipova radnji servera.

URL     Ovom često korišćenom radnjom servera u pregledaču se prikazuje URL adresa (jedinstvena oznaka lokacije resursa).

Administrator OLAP kocke može definisati URL radnju servera za članove dimenzije, hijerarhije, članove hijerarhije, članove atributa, ćelije sa merama ili celu kocku.

Report     Ovom radnjom servera kreira se usluga Microsoft SQL Server Reporting Services izgradnjom URL adrese zasnovane na izveštaju čija sintaksa ima sledeći oblik:

http://<reporting server name>/<server directory>

Administrator OLAP kocke može definisati Report radnju servera za članove dimenzije, hijerarhije, članove hijerarhije, članove atributa, ćelije sa merama ili celu kocku.

Rowset     Ova radnja kao rezultat daje skup redova koji se zasniva na uslovu navedenom u MDX izrazu. Ova radnja je korisna za povezivanje skupa redova sa podacima iz neke druge ali srodne kocke unutar iste OLAP baze podataka, poput podataka o prodaji za prodavnicu koji datiraju od pre nekoliko godina. Podaci su u radnom listu prikazani u vidu Excel tabele.

Administrator OLAP kocke može definisati Rowset radnju servera za članove dimenzije, hijerarhije, članove hijerarhije, članove atributa, mere ili celu kocku.

Drill Through     Ovom radnjom izvršava se upit nad kockom na osnovu uslova koji je naveden u MDX izrazu i kao rezultat dobijaju podaci iz tabele činjenica koja je izvor ukupnih vrednosti mere. Ovi podaci su u radnom listu prikazani u vidu Excel tabele. U MDX izrazu navedene su kolone koje bi trebalo da budu date iz tabele sa činjenicama kao i maksimalan broj zapisa koji bi trebalo da budu dati, što je navedeno u svojstvu Maksimalan broj zapisa za preuzimanje koje se nalazi na kartici Korišćenje u odeljku OLAP dubinska analiza u dijalogu Svojstva veze. Više informacija potražite u članku Svojstva veze.

Administrator OLAP kocke može definisati Drill Through radnju servera samo za mere.

Prikaži detalje     Ova radnja upite kocki na osnovu uslova koji je naveden u MDX izrazu i vraća podatke iz tabele činjenica koja je izvor mere ukupnih vrednosti. Ova radnja je podrazumevano dostupna, ali možete upravljati tako što ćete u polju za potvrdu Omogući prikazivanje detalja u odeljku Podataka izvedene tabele na kartici " Podaci " u dijalogu Opcije izvedene tabele . Više informacija potražite u članku Opcije izvedene tabele.

Administrator OLAP kocke možete definisati Prikaži detalje radnju servera samo za mere.

Napomene: 

 • Office Excel ne podržava sledeće radnje servera: Proprietary, Statement i Dataset.

 • Iako administrator OLAP kocke može definisati radnju servera za skup, radnje servera na skupu ne podržava Office Excel.

 • Radnje servera ne mogu se primeniti na filter za izveštaj.

Vrh stranice

Izvršavanje radnje servera

 • U izveštaju izvedene tabele, kliknite desnim tasterom miša na oznaku reda ili kolone, kliknite na dugme Dodatne radnjei izaberite komandu definisao administrator OLAP kocki.

  Na primer:

  • URL     URL komanda radnje servera poput Customer Profile.

  • Report     Komanda Report radnje servera poput Q1Summary.

  • RowSet     Komanda RowSet radnje servera poput Product Details.

  • Drill-Through     Komanda Drill-Through radnje servera poput Sales Numbers.

  • Prikaži detalje    

   Savet: Takođe možete dvaput kliknuti na ćeliju koja sadrži meru.

   Ako postoje nijednu radnju servera definisao administrator OLAP kocki, videćete stavku menija (bez definisanih radnji).

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×