Izvršavanje aktivnosti prijavljivanja i odjavljivanja

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Ako ste sinhronizator u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint 2007, možete izvršavati zadatke kontrole izvora.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Odjavljivanje datoteka iz SharePoint biblioteke dokumenata u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint

Prijavljivanje datoteka u SharePoint biblioteku dokumenata

Odbacivanje odjavljivanja

Odjavljivanje datoteka iz SharePoint biblioteke dokumenata u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint

Odjavljivanjem datoteke u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint ta datoteka se zaključava u SharePoint biblioteci dokumenata i tako se korisnici sprečavaju da je ažuriraju direktno u sistemu SharePoint. Imajte u vidu da nije potrebno da odjavljujete datoteke da biste dozvolili njihovo ažuriranje u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint i slanje ovih ispravki u SharePoint biblioteku dokumenata tokom sinhronizacije. Ovu funkciju koristite samo kada želite da obezbedite isključivo pravo uređivanja u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint.

Da biste odjavili datoteku, uradite sledeće:

  1. Izaberite datoteke koje želite da odjavite.

  2. Na kartici Početak kliknite na dugme Odjavi.

Ako odjavljivanje bude uspešno, vaše ime je prikazano na listi datoteka, u koloni „Odjavljeno za“. Ukoliko ne bude uspešno za neke datoteke, prikazuje se poruka o grešci. Najčešći razlozi neuspeha uključuju sledeće:

  • Drugi korisnik je već odjavio datoteku direktno sa SharePoint lokacije. Imajte u vidu da alatka „Datoteke“ sistema SharePoint ne ukazuje unapred na to da je datoteka već odjavljena iz SharePoint biblioteke.

  • Datoteka je nova u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint i još nije poslata u SharePoint biblioteku.

Vrh stranice

Prijavljivanje datoteka u SharePoint biblioteku dokumenata

Da biste prijavili datoteke koje su trenutno odjavljene za vas putem alatke „Datoteke“ sistema SharePoint, uradite sledeće:

  1. Izaberite datoteke koje želite da prijavite.

  2. Na kartici Početak kliknite na dugme Prijavi, a zatim izaberite stavku Prijavi u SharePoint.

    Prikazuje se dijalog Prijavljivanje u SharePoint i traži od vas da opišete promene u navedenoj datoteci. Ako ste izabrali više datoteka za prijavljivanje, dijalog navodi prvu izabranu datoteku, a zatim ponovo prikazuje svaku sledeću datoteku kada kliknete na dugme U redu. Kako se sve izabrane datoteke prijavljuju, sve ispravke se šalju u SharePoint biblioteku dokumenata.

Druga mogućnost je da prijavite sve datoteke koje su trenutno odjavljene: na kartici Početak kliknite na dugme Prijavi, a zatim izaberite stavku Prijavi sve što sam odjavio.

Vrh stranice

Odbacivanje odjavljivanja

Ako odbacite odjavljivanje, uklanja se zaključavanje datoteke na SharePoint lokaciji i ona se zamenjuje najnovijom verzijom sa SharePoint lokacije.

Da biste odbacili odjavljivanje za datoteke koje su trenutno odjavljene za vas putem alatke „Datoteke“ sistema SharePoint, uradite sledeće:

  1. Izaberite datoteke za koje želite da odbacite odjavljivanje.

  2. Na kartici „Početak“ kliknite na dugme Odbaci odjavljivanje, a zatim izaberite stavku Odbaci odjavljivanje iz sistema SharePoint.

Druga mogućnost je da odjavljivanje odbacite za sve trenutno odjavljene datoteke: na kartici Početak kliknite na dugme Odbaci odjavljivanje, a zatim izaberite stavku Odbaci sva moja odjavljivanja.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×