Izvoz poslovnih zapisa iz Menadžera za poslovne kontakte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podaci programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook se čuvaju u sistemu SQL Server, u .bcm formatu datoteke, ali možete da ih izvoz u nekoliko formata. Na primer, možete da izvezete poslovne podatke da biste ih koristili u integrisanom programu za računovodstvo ili da biste ih jednostavno preneli na drugi računar. Ako želite, možete da izvezete prilagođavanja koja ste napravili u bazi podataka, sa poslovnim podacima ili bez njih. Format datoteke .bcmx se koristi samo za prilagođavanja.

U ovom članku su opisane opcije za izvoz poslovnih podataka i ukratko objašnjeni pojedini razlozi za to.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Razumevanje izvoza podataka

Izvoz podataka

Šta se dešava kad izvezete prilagođavanja?

Izvoz stavki proizvoda i usluga

Izvoz izveštaja u Excel radi dalje analize

Razumevanje izvoza podataka

U procesu izvoza u programu Menadžer za poslovne kontakte za Outlook pravi se kopija izabranih podataka iz trenutne baze podataka programa baza podataka Menadžera za poslovne kontakte i čuva se u datoteci, koju kasnije možete da uvezete u drugu bazu podataka. Izvozom se ne uklanjaju nikakvi podaci iz trenutne baze podataka. Ograničite podatke koje izvozite tako što ćete ih filtrirati ili izvezite sve poslovne partnere, poslovne kontakte, stavke istorije komunikacije i liste stavke proizvoda i usluga.

Poslovne podatke možete da izvezete u jedan od sledećih formata datoteke:

 • Podaci programa Business Contact Manager (.bcm). To može da obuhvati sve poslovne podatke, kao što su poslovni partneri, poslovni kontakti, mogućnosti za poslovanje, poslovni projekti i njihova istorija komunikacije. Obuhvata i stavke proizvoda i usluga, kao i sva prilagođavanja koja ste napravili. Format .bcm je jedina opcija koja može da izveze i poslovne partnere i poslovne kontakte, kao i sva prilagođavanja. Podatke možete da izvezete u .bcm format datoteke ako informacije želite da koristite na drugom računaru na kojem je pokrenut program Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

 • Prilagođavanja programa Contact Manager Customizations (.bcmx). Ovaj tip datoteke uključuje korisnički definisana polja, prilagođene obrasce (ili tipove zapisa), rasporede i izveštaje. Koristite ovaj format ako želite da izvezete samo prilagođavanja koja ste napravili u programu Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Ne izvoze se nikakvi poslovni podaci. Ovaj format datoteka možete odabrati za skladištenje jedinstvenog rasporeda koji novi zaposleni mogu da upotrebe da bi brzo konfigurisali sisteme.

 • Vrednosti razdvojene zarezom (.csv). Ova opcija izvoza pravi datoteku sa vrednostima razdvojenim zarezom (.csv datoteka) u koju se skladište izvezeni podaci. Mnogi programi mogu da čitaju .csv datoteke, uključujući Microsoft Excel. Ovaj format datoteke možete da odaberete da biste izvezli samo podatke programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook bez prilagođavanja ili da biste prikazali podatke u drugom programu koji može da čita .csv datoteke.

  Ali format datoteke .csv ima i ograničenja. Na primer, ako odaberete ovaj format datoteke, možete da izvezete samo jedan tip zapisa, bilo poslovne partnere i zapise zasnovane na njima, ili poslovne kontakte i zapise zasnovane na njima. U .csv datoteku ne možete da izvezete ni stavke istorije komunikacije.

Vrh stranice

Izvoz podataka

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na karticu Business Contact Manager, a zatim kliknite na dugme Uvoz i izvoz.

 3. Izaberite stavku Izvoz u datoteku.

 4. Kliknite na format datoteke u koji želite da izvezete podatke, a zatim kliknite na dugme Dalje. Pratite dolenavedena uputstva za format datoteke koji ste odabrali.

  Napomena:  U operativnim sistemima Windows 7 i Windows Vista podrazumevana lokacija za izvezenu datoteku je fascikla Dokumenti. U operativnom sistemu Microsoft Windows XP podrazumevana lokacija je fascikla Moji dokumenti. Ako želite da promenite lokaciju, kliknite na dugme Potraži.

Podaci programa Business Contact Manager (.bcm)   

 1. U okviru Datoteka za izvoz otkucajte lokaciju i ime datoteke koju ćete napraviti u procesu izvoza.

 2. Izaberite tip zapisa koje želite da izvezete:

  • Poslovni partneri i tipovi zapisa zasnovani na poslovnim partnerima. Uključuje poslovne partnere i sve zapise zasnovane na tipu zapisa „Poslovni partner“, kao što su „Prodavnice“.

  • Poslovni kontakti i tipovi zapisa zasnovani na poslovnim kontaktima. Uključuje poslovne kontakte i sve zapise zasnovane na tipu zapisa „Poslovni kontakt“, kao što su „Potencijalni klijenti“.

 3. Ako želite da filter listu zapisa koji će biti izvezeni, izaberite stavku Filtriranje. Više informacija o filtriranju zapisa potražite u članku Filtriranje zapisa u programu Business Contact Manager.

 4. U odeljku Uključi, na stranici Izbor lokacije datoteke i opcija izvoza kliknite na željene stavke:

  • Sve stavke istorije. Obuhvata celokupnu istoriju komunikacije izabranih zapisa, kao što su mogućnosti za poslovanje, evidencije telefonskih poziva, zakazane obaveze, poslovni projekti, datoteke i e-poruke.

  • Izuzev e-poruka. Ne obuhvata e-poruke iz stavki istorije komunikacije za izabrane zapise.

  • Proizvodi. U bazu podataka uključuje sve stavke proizvoda i usluga.

   Savet: Ako su proizvod ili usluga dodati u mogućnost za poslovanje i ako je zapis mogućnosti za poslovanje povezan sa poslovnim partnerom ili poslovnim kontaktom, stavka proizvoda ili usluge je uključena u izvezene zapise. Koristite ovo polje za potvrdu ako želite biti sigurni da izvozite celokupnu listu proizvoda i usluga preduzeća.

 5. Kliknite na dugme Izvoz, a zatim, kad bude zatraženo, kliknite na dugme Da.

 6. Ako se pojave greške, možete da kliknete na dugme Prikaži evidenciju da biste ih pregledali. U suprotnom, kliknite na dugme Završi.

  Savet: Zapise možete da izvezete u .bcm format datoteke i iz radni prostor. Kliknite na karticu na kojoj su navedeni zapisi koje želite da izvezete, kliknite desnim tasterom miša na najmanje jedan zapis, a zatim kliknite na dugme Izvoz. Dovršite čarobnjak za izvoz poslovnih podataka.

Prilagođavanja programa Business Contact Manager (.bcmx)   

 1. Otkucajte lokaciju i ime za datoteku koju ćete napraviti u procesu izvoza.

 2. Kliknite na dugme Izvoz, a zatim, kad bude zatraženo, kliknite na dugme Da.

 3. Kliknite na dugme Završi.

  Informacije tome kako se uvoze prilagođavanja iz .bcmx datoteke potražite u članku Uvoz podataka u Business Contact Manager

Vrednosti razdvojene zarezom (.csv)   

 1. Otkucajte lokaciju i ime za datoteku koju ćete napraviti u procesu izvoza.

 2. Odaberite jednu od sledećih opcija:

  • Poslovni kontakti i podtipovi. Obuhvata poslovne kontakte i sve zapise zasnovane na tipu zapisa „Poslovni kontakt“, kao što su „Potencijalni klijenti“.

  • Poslovni partneri i podtipovi. Uključuje poslovne partnere i sve zapise zasnovane na tipu zapisa „Poslovni partner“.

 3. Ako želite da filtrirate listu zapisa koji će biti izvezeni, izaberite stavku Filtriranje. Više informacija o filtriranju zapisa potražite u članku Filtriranje zapisa u programu Business Contact Manager.

 4. Kliknite na dugme Dalje, a zatim kliknite na dugme Da kad bude zatraženo da izvezete .csv datoteku.

 5. Kliknite na dugme Završi da biste zatvorili čarobnjak.

Napomene: 

 • Izaberite stavku Prikaz evidencije da biste videli određene greške ili izuzetke. Ako te poruke uključuju probleme koje treba rešiti, popravite ih u datoteci koju pokušavate da izvezete, a zatim pokušajte ponovo da izvezete podatke.

 • Ne preporučuje se izvoz poslovnih podataka u različite regione sveta ili iz njih, jer neke strukture podataka i tipovi ne mogu da se konvertuju.

Vrh stranice

Šta se dešava kad izvezete prilagođavanja?

Svi prilagođeni izveštaji, rasporedi obrazaca, tipovi zapisa i korisnički definisana polja koja ste kreirali u programu Menadžer za poslovne kontakte za Outlook biće sačuvana u .bcmx datoteci, ako odaberete da izvezete prilagođavanja.

Većina prilagođavanja će zameniti postojeće postavke u odredišnoj bazi podataka, ali postoje neki izuzeci. Informacije o tome kako uvoz prilagođavanja utiče na bazu podataka potražite u članku Uvoz podataka u Business Contact Manager.

Vrh stranice

Izvoz stavki proizvoda i usluga

Podatke o stavkama proizvoda i usluga možete da izvezete zajedno sa drugim zapisima, ali ne možete da izvezete samo liste stavki proizvoda i usluga.

Ako želite da izvezete samo te podatke, morate da napravite .csv datoteku stavki proizvoda i usluga. Ta datoteka mora imati najmanje tri kolone, prema ovom redosledu:

 • Ime proizvoda ili usluge

 • Opis

 • Cena po jedinici.

Možete da uključite i kolone „Količina“ i „Cena po jedinici“, ali one nisu obavezne.

Vrh stranice

Izvoz izveštaja u Excel radi dalje analize

Podatke iz bilo kog izveštaja možete da izvezete direktno u Excel unakrsnu tabelu radi dalje analize, čuvanja zapisa ili arhiviranja. Pomoću programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook možete da generišete i prilagodite izveštaje o prodaji, proizvodima i uslugama, poslovnim partnerima, poslovnim kontaktima, potencijalnim klijentima, mogućnostima za poslovanje, poslovnim projektima, projektnim zadacima i marketinškim aktivnostima.

 1. U oknu za navigaciju izaberite stavku Business Contact Manager.

 2. Na traci kliknite na karticu Izveštaji.

 3. Kliknite na jedan od sledećih tipova izveštaja, a zatim kliknite na izveštaj koji želite da otvorite.

  • Poslovni partneri

  • Poslovni kontakti

  • Potencijalni klijenti

  • Mogućnosti za poslovanje

  • Najbolji klijenti

  • Najbolji proizvodi

  • Najbolji prosleđivači

  • Neaktivni klijenti

  • Marketing

  • Poslovni projekti

  • Projektni zadaci

   Informacije o tome kako da izmenite izveštaj potražite u članku Korišćenje izveštaja i grafikona u Menadžeru za poslovne kontakte.

 4. U grupi Radnje izaberite stavku Izvezi u Excel. Izveštaj se otvara u programu Excel.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×