Izvoz informacija o povezanim izvorima podataka u Excel

Da li ste nekad poželeli da izvezete lepu listu svih povezanih izvora podataka iz Access aplikacije za baze podataka u Excel? Ako radite na složenoj Access aplikaciji, na primer, koja sadrži veze ka mnogim različitim izvorima podataka, može biti korisno da imate lepu listu svih različitih izvora podataka i njihovih tipova. Ta izvezena lista može biti posebno korisna ako radite na Access aplikaciji koju niste originalno dizajnirali. Uz Access 2016 i novije verzije, ovaj zadatak vam je mnogo lakši pomoću funkcionalnosti ugrađenih u dijalog "Menadžer povezanog tabele".

Otvorite dijalog "Menadžer povezanog tabele" u programu Access 2016 ili novije verzije tako što ćete izabrati stavke Spoljni podaci > za Menadžer povezanog tabele. Izaberite povezane izvore podataka koje želite da navedete, a zatim izaberite stavku Izvezi u Excel.

Dijalog menadžera za povezane tabele u programu Access sa izabranim dugmetom „Izvezi u Excel“.

Access će vas pitati za lokaciju za čuvanje Excel radne sveske. Kada obezbedite lokaciju za čuvanje, Access prikazuje informacije o povezanim izvorima podataka u novoj radnoj svesci. Videćete ime povezanog izvora podataka, izvorne informacije i tip izvora podataka.

Excel radna sveska koja prikazuje informacije o povezanoj tabeli iz programa Access

Napomena: Dijalog „Upravljač povezane tabele“ nije dostupan prilikom dizajniranja Access veb aplikacija.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×