Izvedene kolone

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U Programskom dodatku Power Query, možete da kreirate tabelu koja sadrži agregatne vrednosti za svaki jedinstvene vrednosti u koloni. Power Query grupiše svake jedinstvene vrednosti, izvršava agregatne izračunavanja za svaku vrednost i od mamca kolona u novu tabelu. Koristite ovu tehniku, možete da, na primer, lako dobiti za broj proizvoda u svim kategorijama proizvoda.

Rezultat izvedene kolone

Izvođenje kolone

Sledite ove korake:

  1. U traci Uređivača upita izaberite stavke transformacija > Izvedene kolone.

  2. Odaberite kolonu sa Vrednostima kolone. Na primer, odaberite broj proizvoda.

  3. Kliknite na malu strelicu da biste razvili Više opcija i odaberite stavku za Agregatnih funkcija Value. Na primer, odaberite Count (sve).

  4. Kliknite na dugme U redu.

Primer

Kao što je prikazano iznad data uputstva, možete da se proizvodi tabela koja sadrži kolone " ProductCategory " i " Brojproizvoda i koristite funkciju" Izvedena kolona "da biste dobili broj svih proizvoda u svim kategorijama.

Primer izvedene kolone

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×