Izveštaji o isporuci

Ako organizacija koristiExchange Server 2013, možete da koristite izveštaje o isporuci uOutlook Web App da biste pronašli informacije o porukama koje ste poslali ili primili. Na primer, ukoliko ste poslali poruku na adrese petoro osoba, možete proveriti status isporuke te poruke za svaku osobu.

Idite na postavke Izveštaja o isporuci:

 1. U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijava.

 2. Na vrhu stranice odaberite Outlook. Možete i da odaberete pokretanje aplikacije Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ > Outlook.

 3. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke Ikona „Postavke“ >Opcije.

 4. U okviru Opcije izaberite stavke Organizuj e-poštu > Izveštaji o isporuci. Odnosno, u okviru Opcije, u okviru POŠTA > Raspored izaberite stavku Izveštaji o isporuci.

Korišćenje izveštaja o isporuci

Traženje informacija o isporuci poruke

Rezultati pretraživanja

Sadržaj izveštaja o isporuci

Opcija „Pošalji ovaj izveštaj putem e-pošte“

Detaljne informacije o isporuci

Rezime do dana

Šta još treba da znam?

Traženje informacija o isporuci poruke

Izveštaje o poslatim porukama možete da pronađete pomoću polja Traži poruke poslate korisniku. Možete koristiti i polje Traži poruke primljene od korisnika da biste pronašli informacije o isporuci za primljene poruke.

Odeljak

Opis

Traži poruke poslate korisniku

Ostavite ovo polje prazno da biste videli izveštaje o svim poslatim porukama. Kliknite na dugme Izaberi korisnike da biste tražili primaoca sa spiska adresa. Kliknite dvaput na korisnika da biste ga dodali u polje Za. Kada završite sa dodavanjem primalaca za pretragu, kliknite znak potvrde u redu da biste sačuvali izbor ili kliknite izbriši Otkaži da biste ih odbacili.

Traži poruke primljene od korisnika

Možete uneti samo jednu adresu za ovu opciju. Kliknite na stavku Izaberi korisnike da biste tražili pošiljaoca na spisku adresa. Kliknite dvaput na pošiljaoca da biste ga dodali u polje Od. Kada ste dodali pošiljaoca iz kog želite da pretražite poruke, kliknite znak potvrde u redu da biste sačuvali izbor ili kliknite izbriši Otkaži da biste ih odbacili.

Potraži ove reči u redu za temu

Koristite ovo polje da biste suzili opseg rezultata. Otkucajte deo reda za temu ili ceo red za temu poruke za koju želite da vidite informacije o isporuci.

Kada unesete kriterijume za pretragu, kliknite na dugme Pretraži da biste započeli pretragu ili na dugme Obriši da biste započeli novu pretragu.

Rezultati pretrage

Pretraga daje listu izveštaja isporuke za poruke koje se podudaraju sa kriterijumima koje ste uneli. Kliknite dvaput na poruku da biste videli informacije o njenoj isporuci. Možete i da izaberete i kliknete na ikonu „Detalji“ uredi .

Odeljak

Opis

„Od“ i „Za“

Ove kolone prikazuju e-adresu ili ime za prikaz pošiljaoca i primalaca poruke.

Tema

Ova kolona prikazuje temu poruke.

Vreme slanja

Ova kolona prikazuje vreme isporuke ili pokušaja isporuke poruke.

Sadržaj izveštaja o isporuci

Dijalog Izveštaj o isporuci prikazuje status isporuke i detaljne informacije o isporuci za poruke koje ispunjavaju kriterijume pretrage.

 • Tema Red za temu poruke je prikazan na vrhu izveštaja.

 • Od Ovde se prikazuje ime za prikaz ili e-adresa osobe koja je poslala poruku. Ime za prikaz je obično kombinacija imena, srednjeg imena i prezimena osobe.

 • Za Ovde se prikazuje ime za prikaz ili e-adresa svakog primaoca poruke.

 • Poslato Ovde se prikazuje datum i vreme kada je poruka napustila poštansko sanduče pošiljaoca.

 • Zatvori Kliknite na ovo dugme na dnu dijaloga da biste izašli iz izveštaja o isporuci.

Opcija „Pošalji ovaj izveštaj e-poštom“

Kliknite na dugme Pošalji ovaj izveštaj e-poštom da biste pokrenuli novu e-poruku koja sadrži vezu ka izabranom izveštaju o isporuci. Možete poslati izveštaj službi za tehničku pomoć, administratoru e-pošte ili pošiljaocu ili primaocu poruke.

Detaljne informacije o isporuci

Ovde ćete naći detaljne informacije o trenutnom statusu poruke.

Odeljak

Opis

Izveštaj o isporuci za

Prikazuje ime za prikaz i e-adresu pošiljaoca i primaoca.

Prosleđeno

Prikazuje datum i vreme prosleđivanja poruke serveru.

Status

Prikazuje najnovije stanje isporuke za poruku. Status može biti:

 • Neuspešno Nije bilo moguće isporučiti poruku.

 • Preneto Poruka je poslata na e-adresu putem interneta. Poruka se ne može pratiti kad ode na spoljni server e-pošte.

 • Na čekanju Odredište e-poruke još nije pronađene ili poruka možda očekuje odobrenje. (Poruka prolazi kroz proces odobrenja kada se pošalje na nadgledanu e-adresu.)

 • Premešteno Poruka je isporučena, ali ju je pravilo za prijemno poštansko sanduče premestilo u neku drugu fasciklu u poštanskom sandučetu primaoca.

 • Grupa je proširena Grupa e-adresa (kao što je lista slanja koja sadrži e-adrese primalaca za poruku) proširena je da bi se poruka isporučila svakom primaocu u grupi.

Rezime do dana

Stavku Rezime do dana videćete samo ako ste poslali poruku na e-adrese više primalaca i izabrali stavku Traži poruke poslate korisniku. Ove informacije uključuju ukupan broj primalaca kojima je poruka poslata i kratak status isporuke za svakog primaoca. Izaberite primaoca sa liste da biste videli detaljan status za tog primaoca.

Ukoliko je dobijena veoma duga lista primalaca, možete koristiti opciju Izaberi korisnike da biste suzili njen obim samo na primaoce koje želite da proverite.

Šta još treba da znam?

 • U polje Traži poruke poslate korisniku možete dodati više imena. Pretraga će vratiti sve poruke poslate bilo kome sa liste za pretraživanje

 • U polje Traži poruke primljene od korisnika možete dodati samo po jedno ime.

 • Ukoliko koristite polje Potraži ove reči u redu za temu, pretraga će vratiti sve poruke koje ispunjavaju kriterijume „za“ ili „od“ i kriterijume reda za temu.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×