Izračunavanje i ponovno izračunavanje formula u radnim sveskama zasnovanim na pregledaču

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite formule iz radne sveske u pregledaču tačno onako kako ih možete koristiti u programu Excel. Kao u programu Excel, autor formule utvrđuje način formula izračunava ili ponovnog izračunavanja. Ovaj članak opisuje različite opcije za izračunavanje koje autor radne sveske možete da izaberete...

Obično se radna sveska ponovo izračunava formule automatski kada vrednost u ćeliji promene formula zavisi od toga. Na primer, pretpostavimo da koristite formule da biste dodali pojedinačne vrednosti u koloni. Ako umetnete redove u radnoj svesci i zbog toga, dodavanje ćelija u opsegu ćelija u koloni, radnu svesku prilagođava formulu da biste automatski uključili nove ćelije i ponovo izračunava ukupnu vrednost.

Međutim, autor radne sveske možete da koristite drugu opciju tako da se radna sveska neće automatski izračunavanje formula. Kada autor kreira formule u programu Excel, autor možete da izaberete opcije različitih izračunavanja. Na primer, autor može da zahteva da sve formule moraju da se ponovo izračunava ručno kada korisnik klikne na komandu. Kada je autor bira opciju za izračunavanje i sačuva radnu svesku na lokaciji, objavljene radne sveske čuva opciju izračunavanja autoru navedenim u Excel radnoj svesci.

Sledeća tabela daje kratak opis različitih izračunavanja opcija.

Opcija za izračunavanje

Opis

Automatsko izračunavanje

Formule se ponovo izračunavaju automatski svaki put kada formule menja i svaki put kada ćelije se menja da formula upućuje na. Ovo je podrazumevana opcija.

Ručno izračunavanje

Formule se nikada automatski ponovo ne izračunavaju. Korisnik mora da izabere opciju Izračunavanje radne sveske da bi se formule ponovo izračunale.

Automatsko izračunavanje sa izuzetkom tabela

Formula i ćelijama koje se nalaze u Excel tabele podataka kao deo analize šta-ako ponovnog izračunavanja.

Druge formule se ponovo izračunavaju automatski svaki put kada formule menja i svaki put kada ćelije se menja da formula upućuje na.

Ponovo izračunavanje pre čuvanja

Formule se ponovo izračunavaju automatski svaki put kada se radna sveska sačuva.

Važno: Excel Services ne podržava ovu opciju zato što ne možete da sačuvate radnu svesku.

Ako autor radne sveske konfigurisan radne sveske za ručnog ponovnog izračunavanja, možete da pratite ove korake da biste izračunali formule iz radne sveske u pregledaču.

  1. Otvorite radnu svesku.

  2. Na traci sa alatkama radne sveske kliknite na meniju " podaci ", a zatim kliknite na dugme Izračunaj radnu svesku.

ili, možete da koristite tastersku prečicu F9 za izračunavanje formula u radnoj svesci.

Napomene: Ako radnu svesku u pregledaču sadrži formulu sa cirkularne reference koje mogu otkloniti, ne prikazuje poruku upozorenja o cirkularne reference. Umesto toga, izračunava vrednosti koje biste dobili otkazivanjem operacije na Excel klijentu. Radna sveska automatski otkazuje cirkularne reference. Ovo sprečava smanjenje performansi koje su inače možda rezultat da biste izračunali cirkularnu referencu.

  1. Da biste koristili formule iz radne sveske u Excel Services, autor radne sveske prvo morate da kreirate radnu svesku u programu Excel koji sadrži formule. Ako Excel Online je omogućena na lokaciji, možete da unesete formule direktno u radnoj svesci tačno onako kako u programu Excel.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×