Izlaganje na više monitora (i privatno prikazivanje beležaka govornika)

Izlaganje na više monitora (i privatno prikazivanje beležaka govornika)

PowerPoint za Office 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da prikažete sa 2 monitora: korišćenje Prikaza za izlagača je sjajan način da prikažete prezentaciju sa beleškama govornika na jednom monitoru (na primer, laptopu), dok publika prikaza beležaka prezentacije na drugom monitoru (kao što je veći ekran kom projektujete).

Napomena: Uverite se da uređaj koji koristite za prezentaciju podržava upotrebu više monitora. Obratite se proizvođaču za najnovije informacije o podršci za više monitora.

Da biste izvršili ovu proceduru i razdeljeni prikaz između projektora na ovaj način, morate biti povezani na drugi ekran.

Podešavanje programa PowerPoint da koristi prikaz za izlagača sa dva monitora

 1. Na kartici Projekcija slajdova , u grupi monitori , izaberite Koristi prikaz za izlagača.

  Monitora grupa na kartici projekcija slajdova

  Trebalo bi da otvorite Windows Postavke prikaza .

 2. U dijalogu Postavke prikaza na kartici Monitor, izaberite ikonu monitora koji želite da koristite za prikaz beležaka govornika, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Ovo je moj glavni monitor.

  Ako je izbor u polju za potvrdu Ovo je moj glavni monitor potvrđen i nedostupan, monitor je već naznačen kao primarni monitor.

 3. Izaberite ikonu monitora za drugi monitor – jednog korisnika lokacije će pogledajte, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Proširi moju Windows radnu površinu na ovaj monitor .

Napomene: Ako se ne otvaraju Windows postavke prikaza, uradite sledeće:

 • Windows 10: Kliknite na dugme Start > Postavke > sistem > Prikaz. Na vrhu, u okviru Prilagođavanje prikaza, je dijagrama ekranima povezan sa računarom, sa svakom ekranu numerisane. Ako ste povezani sa projektom, obično je će biti predstavljene u dijagramu ekrana 2. Izaberite ekran 1 u dijagramu, a zatim se pomerite nadole. Uverite se da je izabrana u polju za potvrdu pod imenom bi ovo glavni ekran . Iznad tog polja za potvrdu na listi više ekrana , izaberite Proširi ove ekrane.

 • Windows 8: Kliknite desnim tasterom miša na dugme Windows Start , izaberite stavku Kontrolna tabla >Prikaz > Podesite rezoluciju. Na listi više ekrana , kliknite na dugme Proširi ove ekrane. Izaberite monitor na kojem želite da prikažete beleške govornika i kliknite na dugme da glavni ekran.

 • Windows 7: Kliknite na dugme Start > Kontrolna tablai u okviru izgled i personalizacija, kliknite na dugme Prilagodi rezoluciju ekrana. Na listi više ekrana , kliknite na dugme Proširi ove ekrane. Izaberite monitor na kojem želite da prikažete beleške govornika i kliknite na dugme da glavni ekran.

PowerPoint možete da koristite na pametnom telefonu kao daljinski upravljač za pokretanje prezentacije i prikaza beleški govornika. Pogledajte odeljak Korišćenje laserskog pokazivača na pametnom telefonu prilikom predstavljanja u programu PowerPoint za više informacija, uključujući i kratki video zapis.

Izlaganje prezentacije na dva monitora

 1. Na kartici Projekcija slajdova, u grupi Podešavanje kliknite na dugme Podesi parametre projekcije slajdova.

  Dugme Podesi parametre projekcije slajdova

 2. U dijalogu Podesi parametre projekcije izaberite opcije koje želite, a zatim kliknite na dugme u redu. Ako odaberete automatski, na monitor na kojem ste izabrali kao na glavnom ekranu će prikazati beleške govornika.

  Nadgledanje opcije u dijalogu "Podešavanje projekcije"

  (PowerPoint 2010)    Da biste videli svoje beleške govornika na primarnom monitoru. sa liste Prikaži projekciju slajdova na izaberite svoj sekundarni monitor.

  Opcije programa PowerPoint 2010 monitora

 3. Da biste počeli sa izlaganjem prezentacije, na kartici Projekcija slajdova , kliknite na dugme Od početkaili kliknite na dugme Projekcija slajdova Click the picture of a computer screen in the status bar to see the slide show na dnu prozora programa PowerPoint.

Proširivanje protiv duplikat: Šta se dešava kada se slajd prikazivanje završava

PowerPoint ne nešto u pozadini da bi proces Pokretanje projekcije slajdova na drugom monitoru i brzo moguće. Kada unesete projekcije slajdova, PowerPointProširiautomatski menja postavke prikaza (poznat i kao topologija prikaz).

Šta može biti zbunjujuće je šta se dešava kada se zaključuje projekcije slajdova:

 • U PowerPoint 2013, kada se završi projekciju slajdova, PowerPoint ostavi prikaza topologije kao Proširi. (Prednost ovog pristupa je to kada sledeći put izlažete na drugi monitor na prvi slajd će se pojaviti sa minimalnim odlaganje. Cena je taj PowerPoint možda zamenjuje postavku na željeni ekran „duplikati”. Neke osobe ne dopada ovaj zamene.)

 • U novijim verzijama, u istom završetka-na-slajdova scenariju PowerPoint se vraća u podrazumevane postavke, povratka Dupliranje, ako je to koje ste odabrali.

Ako koristite PowerPoint 2013 i želite PowerPoint da biste se vratili na podrazumevanu postavku, radije da produži postavku, možete da vidite da uradite tako što ćete mala izmena u Windows registrator kao što je opisano ispod.

U ovoj proceduri kreirate komandu koja dodaje novu postavku Windows registratora za PowerPoint, a zatim koristite komandu:

 1. Kreiranje nove datoteke u beležnici.

 2. Kopirajte i nalepite sledeće tri reda teksta u program "Beležnica":

  Windows Registry Editor Version 5.00 
  [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\PowerPoint\Options] 
  "RestoreTopology"=dword:00000001
 3. U meniju datoteka u programu Beležnica, kliknite na dugme Sačuvaj kao.

 4. Imenujte datoteku Update.reg. (To je važno da oznaku tipa datoteke biti .reg).

 5. U okviru Sačuvaj kao tip odaberite sve datoteke (*. *).

 6. Obratite pažnju na fasciklu u kojoj čuvate datoteku. Zatim kliknite na dugme Sačuvaji zatvori "Beležnica".

 7. Otvorite istraživač datoteka iz Start menija i pomerite se do fascikle u kojoj ste sačuvali Update.reg.

 8. Kliknite dvaput na Update.reg.

 9. Odgovori „Da” da biste dva upite super smo.

Sa tim dovršeno, PowerPoint će se odmah na topologija podrazumevani prikaz na kraju projekciju slajdova.

(Pročitajte dodatne tehničke detalje u ovu poruku forumu zajednice koja je odgovoreno menadžer programa PowerPoint.)

Takođe pogledajte

Video: korišćenje prikaza za izlagača

Pregledanje beležaka govornika tokom izvođenja projekcije slajdova

Video zapis: Probe vremenskog rasporeda za projekciju slajdova

Uvećavanje dela slajda u prikazu projekcije slajdova

Štampanje PowerPoint slajdova, propratnih sadržaja i beležaka

Pravljenje prezentacije koja se sama pokreće

Korišćenje prikaza za izlagača u programu PowerPoint za Mac

PowerPoint video zapisi se ne reprodukuju na drugom monitoru

Preduslovi za korišćenje prikaza za prezentatora

Pre nego što budete mogli da koristite prikaz za izlagača, uradite sledeće:

 • Uverite se da računar koji koristite za prezentaciju podržava upotrebu više monitora. Većina stonih računara ovih dana ima podršku za više monitora Ugrađeno, ali ako niste, potrebna vam je dve grafičke kartice.

  Savet: Proverite proizvođač računara Veb lokacije za najnovije informacije o podršku za više monitora.

 • PowerPoint podržava samo korišćenje dva monitora za prezentaciju. Međutim, možete da konfigurišete pokretanje prezentacije na tri ili više monitora koji su povezani sa jednog računara. Da biste konfigurisali da koristi tri ili više monitora, pomerite se nadole do odeljka u ovom članku pod imenom „Uključite podršku za više monitora (za tri ili više monitora)”.

 • Konfigurisanje programa PowerPoint za korišćenje prikaza za prezentatora

Konfigurisanje programa PowerPoint za korišćenje prikaza za izlagača sa dva monitora

 1. Na kartici Projekcija slajdova, u grupi Monitori, kliknite na dugme Koristi prikaz za izlagača.

  Napomena: Dijalog " Postavke prikaza " iz operativnog sistema Windows Kontrolnoj tabli može da se pojavi. Ako ne radi, ste već podesili ga. Ako i dalje želite da promenite postavke, pogledajte pomoć za Microsoft Windows da biste pronašli postavke Windows ekrana i pratite korake od 2 do 4.

 2. U dijalogu Postavke prikaza , na kartici Monitor , kliknite na ikonu monitora koji želite da koristite da biste videli svoje beleške govornika, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu ovo je moj glavni monitor .

  Ako je u polju za potvrdu ovo je moj glavni monitor nedostupno, monitor je već naznačen kao primarni monitor. Možete da izaberete samo jedan primarni monitor odjednom. Ako kliknete na drugu ikonu monitora, u polju za potvrdu ovo je moj glavni monitor je opozvan izbor i ponovo na raspolaganje.

 3. Kliknite na ikonu monitora za drugi monitor da publika će prikaz, potvrdite izbor u polju za potvrdu Proširi moju Windows radnu površinu na ovaj monitor , a zatim kliknite na dugme u redu.

 4. Na kartici Projekcija slajdova , u grupi monitori , uverite se da monitor na kojem želite da publika gleda prezentacije, pojavljuje se Prikazuju na listi.

Izlaganje prezentacije na dva monitora

 1. Na kartici Projekcija slajdova, u grupi Podešavanje kliknite na dugme Podesi parametre projekcije slajdova.

 2. U dijalogu Podesi projekciju odaberite željene opcije, a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. Da biste počeli sa izlaganjem prezentacije, na kartici Prikaz, u grupi Prikazi prezentacije, kliknite na stavku Projekcija slajdova.

Uključivanje podrške za više monitora (za tri ili više monitora)

Pre nego što budete mogli da izlažete prezentaciju na računaru koji ima tri ili više monitora, morate da uključite podršku za više monitora.

 1. Na kartici Projekcija slajdova, u grupi Monitori, kliknite na dugme Koristi prikaz za izlagača.

  Savet: Dijalog " Postavke prikaza " na Windows kontrolnoj tabli može da se pojavi. Ako ne radi, pogledajte pomoć za Microsoft Windows da biste pronašli postavke prikaza operativnog sistema Windows

 2. U dijalogu Postavke prikaza na kartici Monitor, kliknite na ikonu monitora za monitor izlagača, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Ovo je moj glavni monitor.

  Savet: Ako je u polju za potvrdu ovo je moj glavni monitor nedostupno, monitor je već naznačen kao primarni monitor. Možete da izaberete samo jedan primarni monitor odjednom. Ako kliknete na drugu ikonu monitora, u polju za potvrdu ovo je moj glavni monitor je opozvan izbor i ponovo na raspolaganje.

 3. Za svaki dodatni monitor na kom će prikazivati publika, kliknite na ikonu monitora, potvrdite izbor u polju za potvrdu Proširi moju Windows radnu površinu na ovaj monitor, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Napomene: 

  • Da biste isključili podršku za više monitora, u dijalogu Postavke prikaza, na kartici Monitor, izaberite drugi monitor, a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu Proširi moju Windows radnu površinu na ovaj monitor.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×