Izjava o privatnosti za Microsoft Office 2010

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Poslednje ažuriranje: septembar 2017

Istaknute stavke izjave o privatnosti za Microsoft Office 2010

Da biste razumeli prikupljanje podataka i prakse korišćenja relevantne za pojedinačni program ili uslugu, trebalo bi da pročitate izjavu o privatnosti za sistem Microsoft Office 2010 i bilo koji primenljivi dodatak.

Opšte

U korporaciji Microsoft predano radimo na zaštiti vaše privatnosti, istovremeno vam pružajući proizvode sa performansama, snagom i udobnošću koje želite da imate prilikom korišćenja računara. Ova izjava o privatnosti objašnjava većinu kolekcija podataka i praksi korišćenja sistema Microsoft Office 2010. Pročitajte dolenavedene informacije, kao i sve dodatne informacije za koje postoji veza na ovoj stranici za dodatne detalje o određenim programima i uslugama izdanja Office 2010 koje možete koristiti. Ovo ne predstavlja sveobuhvatnu listu. Ne odnosi se na bilo koju drugu Microsoft lokaciju na mreži ili van nje, niti na druge proizvode ili usluge.

Kao i svi ostali proizvodi sistema Microsoft Office, izdanje Office 2010 je dizajnirano da vam omogući brzo sastavljanje, prikazivanje i deljenje podataka sa drugim osobama. Microsoft je posvećen tome da vam pomogne da zaštitite privatnost svojih podataka i da vam osigura potpunu kontrolu nad time kako se oni koriste i distribuiraju.

Dodaci

Srodne veze

Prikupljanje i korišćenje ličnih informacija

Lične informacije koje su prikupljene od vas Microsoft koristi za omogućavanje funkcija koje koristite i obezbeđivanje usluga ili izvršavanje transakcija koje zahtevate ili ovlašćujete. Te informacije se mogu koristiti i za zahtevanje povratnih informacija; za obezbeđivanje kritičnih ispravki i obaveštenja u vezi sa softverom; za poboljšanje proizvoda ili usluge, na primer, upiti obrasca greške i ankete ili za obaveštavanje unapred o događajima ili o novim izdanjima proizvoda.

Neke lične informacije koje unesete mogu biti uključene u Office dokumente u obliku metapodataka. Ove metapodatke koriste Office programi da bi vam pomogli da sarađujete sa drugima na vašim dokumentima. Uputstva za uklanjanje metapodataka iz dokumenata mogu se pronaći u dodatnim informacijama za određene Office programe.

Osim ako nije drugačije opisano u ovoj izjavi, lične informacije koje obezbeđujete ne prenose se trećim licima bez vašeg pristanka. Povremeno unajmljujemo druga preduzeća kako bismo obezbedili ograničene usluge u naše ime, kao što su obezbeđivanje korisničke podrške. Tim preduzećima dajemo samo one lične informacije koje su im potrebne za isporuku usluge. Oni su obavezni da očuvaju poverljivost informacija i zabranjeno im je da ih koriste u bilo koje druge svrhe.

Lične informacije prikupljene ili poslate od strane korporacije Microsoft mogu se skladištiti i obraditi u SAD ili bilo kojoj drugoj zemlji/regionu u kojem preduzeće Microsoft ili njegove filijale, podružnice ili dobavljači usluga imaju objekte. Microsoft se pridržava safe harbor radnog okvira koji je postavilo Ministarstvo trgovine SAD, a koji se odnosi na prikupljanje, korišćenje i zadržavanje podataka iz Evropske unije ili Švajcarske.

Microsoft može pristupiti informacijama o vama ili ih otkriti, uključujući sadržaj vaših komunikacija, radi: (a)usklađivanja sa zakonom ili odazivanja na zakonske zahteve ili pravni proces; (b) zaštite prava ili imovine preduzeća Microsoft ili naših klijenata, uključujući sprovođenje ugovora ili smernica koje upravljaju vašom upotrebom usluga, ili (c) delovanja kada sa dobrim razlogom verujemo da je takav pristup ili otkrivanje neophodno radi zaštite lične bezbednosti zaposlenih u preduzeću Microsoft, njegovih klijenata ili javnosti.

Prikupljanje i korišćenje informacija o računaru

Izdanje Office 2010 obuhvata nekoliko funkcija koje pristupaju Internetu u cilju obezbeđivanja dodatnih informacija ili mogućnosti deljenja podataka sa drugim osobama. Ove funkcije su dostupne uvek kada imate aktivnu vezu sa Internetom. Sve ove funkcije su detaljnije objašnjene u daljem tekstu ove izjave.

Svaki put kada izdanje Office 2010 uspostavi vezu sa Microsoft serverom, informacije o računaru („standardne informacije o računaru“) se šalju Veb lokacijama koje posećujete i uslugama na mreži koje koristite. Microsoft koristi standardne informacije o računaru da bi obezbedio usluge koje podržavaju pristup Internetu u cilju poboljšanja naših proizvoda i usluga i za statističke analize. Standardne informacije o računaru obično uključuju informacije kao što su IP adresa, verzija operativnog sistema, verzija pregledača i regionalne i jezičke postavke. U nekim slučajevima, standardne informacije o računaru mogu obuhvatiti ID hardvera koji označava proizvođača uređaja, ime uređaja i verziju. Ako određena funkcija ili usluga šalje informacije korporaciji Microsoft, šalju se i standardne informacije o računaru.

Kada je instaliran Office 2010 izdanje, Internet zahtevi koje šaljete mogu da sadrže informacije koje sadrži ime softvera proizvod i broj verzije. Veb lokacija koristi ove informacije da vam materijal koji su kompatibilni sa Office 2010 izdanje. Ove informacije se ne sadrži informacije za ličnu identifikaciju.

S vremena na vreme, Microsoft može promeniti neke od Internet adresa (URL adrese) Internet usluga koje obezbeđuje. U cilju obezbeđivanja neometanu usluge, Microsoft može preuzeti datoteku na sistem koji sadrži nove Internet adrese kojima izdanje Office 2010 mora da pristupi kako bi vam bilo omogućeno korišćenje Internet usluga.

Kada prvi put izaberete funkciju koja zahteva softver za povezivanje sa Internet uslugom, softver šalje zahtev za preuzimanje XML datoteke, zajedno sa imenom programa, lokalnim standardom i jezikom koji ste izabrali i verzijom programa koji imate. Na osnovu tih informacija, Microsoft šalje klijentu XML datoteku koja sadrži listu URL adresa za Microsoft Office Internet usluge.

Kolačići

Neke funkcije izdanja Office 2010 koriste kolačiće. Funkcije koje to rade detaljno su opisane u daljem tekstu ove izjave.

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju Internet server smešta na vaš čvrsti disk. Kolačići sadrže informacije koje Internet server kasnije može pročitati u domenu koji je izdao kolačić. Kolačići se ne mogu upotrebiti za pokretanje programa ili prenos virusa na vaš računar.

Jedna od osnovnih svrha kolačića je da obezbedi praktičnu funkcionalnost kojom ćete uštedeti vreme. Na primer, kolačić koji koristi izdanje Office 2010 pomaže da Office zapamti Microsoft SharePoint Foundation 2010 lokacije koje ste prethodno posetili. Ovo pojednostavljuje proces ponovnog pronalaženja lokacije i isporučivanje odgovarajućeg sadržaja.

Kada god izdanje Office 2010 uspostavi vezu sa Microsoft serverom, on može potencijalno sačuvati ili pristupiti kolačićima. Ovi kolačići uključuju zastavu da bi pokazali da li su vam na sistemu instalirani neki proizvodi sistema Microsoft Office i jezik i lokalni standard koji ste izabrali za željene postavke Interneta koji može biti različit od jezika i lokalnog standarda koji ste izabrali za programe. Takođe koristimo kolačiće radi učešća u prikupljanju informacija o stranicama koje naši klijenti posećuju u okviru lokacije Office.com. Ovi podaci o posetama lokacije identifikuju se samo na osnovu jedinstvenog ID broja i nikada nisu povezani sa ličnim podacima, osim ako na to ne pristanete na način koji je opisan na drugom mestu u ovoj izjavi o privatnosti.

Imate mogućnost da prihvatite ili odbijete kolačiće odnosno promenite jezik ili lokalni standard tako što ćete na kontrolnoj tabli promeniti postavke na kartici Privatnost u okviru stavke Internet opcije. Kolačiće koje koristi izdanje Office 2010 u programu Internet Explorer 8 možete kontrolisati u meniju Alatke tako što ćete izabrati stavku Internet opcije, a zatim izabrati karticu Privatnost.

Microsoft Office koraka postavki privatnosti koje ste izabrali u okviru Internet opcije na Windows kontrolnoj tabli ili u programu Internet Explorer i preuzimanje kolačiće ako ste izabrali za preuzimanje. Funkcije koje koriste kolačiće, opisane kasnije u ovoj izjavi, možda neće raditi ispravno sa ovim postavkama na mestu. Pored toga, funkcije koriste Veb lokacijama i uslugama koje koriste kolačiće možda neće ispravno funkcionisati u programu Internet Explorer. Kolačiće prethodno sačuvani na čvrstom disku i dalje može da čita izdanja sistema Office 2010 osim ako koristite Internet opcije na Windows kontrolnoj tabli ili Internet Explorer da biste uklonili prethodno sačuvane kolačiće.

Aktivacija sistema Microsoft Office

Aktivacija pomaže da biste smanjili falsifikovanja softvera, koja obezbeđuje da Microsoft korisnici dobiju kvalitet softvera koji očekuju. Aktivacija znači da postane određenih proizvoda povezane sa hardver je instaliran. Microsoft softver uslove licenciranja za Office 2010 izdanje stanju da broj puta šifre proizvoda mogu se koristiti za aktivaciju. Kada iskoristite šifru proizvoda za određeni broj puta na istim ili različitim računarima, To Šifra proizvoda se više ne može koristiti za aktivaciju na drugim računarima.

Aktivacija je obavezna. Kada period mirovanja istekne, morate da aktivirate softver da biste mogli da nastavite da ga koristite.

U toku aktivacije korporaciji Microsoft se šalju informacije o šifri proizvoda, kao što su:

 • Microsoft šifra proizvoda koja predstavlja šifru od pet cifara koja identifikuje Office proizvod koji aktivirate.

 • ID kanala ili kôd lokacije koji identifikuju mesto na kom ste nabavili Office proizvod. Na primer, oni identifikuju da li je proizvod prodat u maloprodaji, da li je kopija za procenu, da li podleže programu za količinsko licenciranje, da li ga je proizvođač računara unapred instalirao, itd.

 • Datum instalacije.

 • Informacije koje pomažu u tome da se potvrdi da informacije o šifri proizvoda nisu promenjene.

Ako Office licencirate na bazi pretplate, od vas će se prilikom prve aktivacije tražiti da obezbedite Windows Live ID koji je povezan sa vašom pretplatom. Microsoft će zatim poslati šifru proizvoda na mreži na vaš računar da bi se dovršila aktivacija. Posle prve aktivacije Office će informacije o šifri proizvoda poslati korporaciji Microsoft s vremena na vreme da bi se proverilo da li je vaša upotreba sistema Office ispravno licencirana. Aktivacija pomoću Windows Live ID-a i sva naknadna automatska slanja informacija o aktivaciji korporaciji Microsoft neophodni su za korišćenje sistema Office licenciranog na bazi pretplate.

Aktivacija korporaciji Microsoft šalje i broj generisan iz konfiguracije hardvera računara. Ovaj broj ne predstavlja nikakve lične informacije niti informacije o softveru. Nije ga moguće koristiti za utvrđivanje vrste ili modela računara i nije ga moguće izračunati radi utvrđivanja dodatnih informacija o računaru. Uz standardne informacije o računaru, prikupljaju se neke dodatne jezičke postavke.

Vaša kopija sistema Office može da otkrije i prihvati promene u konfiguraciji računara. Manje nadogradnje ne zahtevaju ponovnu aktivaciju. Ako deinstalirate izdanje Office 2010, možda ćete biti u obavezi da ponovo aktivirate proizvod. Neke promene komponenti računara ili softvera mogu zahtevati da ponovo aktivirate softver.

Ako vršite aktivaciju prilikom nadogradnje sa određenih Microsoft Office proizvoda, kao što su Microsoft Office Starter ili probna verzija sistema Microsoft Office, aktivacija sa računara prikuplja i informacije o sistemu Office Starter ili probnoj verziji sa kojih vršite nadogradnju, uključujući informacije o tome koliko dugo ste koristili tu verziju sistema Office.

Ako niste u mogućnosti da dovršite aktivaciju, možda ćete primiti poruku sa vezom ka Veb lokaciji na kojoj možete da saznate više o tome zašto aktivacija nije uspela. Ako odaberete da pratite tu vezu, informacije o tome zašto aktivacija nije uspela šalju se korporaciji Microsoft. Ove informacije mogu da uključuju informacije koje se obično šalju u toku aktivacije.

Možda ćete takođe biti upitani da ponovo aktivirate svoju kopiju sistema Microsoft Office. Ako dođe do toga, čarobnjak za aktiviranje vam može omogućiti da više informacija o stanju licenciranja i načinu rešavanja problema pri aktivaciji pribavite na mreži. Ako odaberete da informacije o stanju licenciranja pribavite na mreži, šalju se informacije koje se obično šalju u toku aktivacije.

Ako ne aktivirate ili ponovo ne aktivirate kopiju sistema Microsoft Office, možda nećete moći da ga koristite ili će on biti označen kao da nije ispravno licenciran. Na primer, možda će na naslovnoj traci postojati vizuelna indikacija da kopija nije ispravno licencirana.

Nijedna informacija prikupljena tokom aktivacije ili ponovne aktivacije ne koristi se za vašu ličnu identifikaciju. U određenim slučajevima, kao kada se aktivacija završi pomoću šifre za količinsko licenciranje ili kada se proverava da li je proizvod originalan, nikakve informacije u vezi sa aktivacijom ne šalju se korporaciji Microsoft.

Više informacija o aktivaciji potražite u članku Aktiviranje Microsoft Office programima.

Klikni i pokreni Update Service

Klikni i pokreni Update Service vam omogućava da instalirate određene Microsoft Office proizvode preko Interneta tako da možete da ih koristite pre nego što ih preuzmete u potpunosti. Klikni i pokreni Update Service podrazumevano automatski otkriva ispravke na mreži za proizvode na računaru koji imaju omogućenu uslugu Klikni i pokreni i automatski ih preuzima i instalira. Usluga je podrazumevano uključena, ali je možete isključiti ako izaberete karticu Datoteka, izaberete stavku Pomoć, a zatim izaberete stavku Onemogući ispravke za ovaj proizvod. Klikni i pokreni Update Service povremeno prikuplja standardne informacije o računaru i nasumično generisani broj koji se koristi za identifikovanje računara bez vaše identifikacije.

Ažurirani sadržaj sa lokacije Office.com

Kada ste povezani sa Internetom, a odaberete da pretražujete pomoć, predloške, clip art kolekcije, medije ili oblike za određenu reč ili frazu, izdanje Office 2010 može koristiti tu reč ili frazu za pretraživanje lokacije Office.com. Ovo vam omogućava da pristupite velikom i dinamičnom skupu sadržaja koji sadrži i najnovije revizije tog sadržaja. Ako je pomoć za Office.com omogućena, određene funkcije, na primer predlošci, automatski preuzimaju najnovije informacije pomoći relevantne za funkciju. Ažurirani sadržaj sa lokacije Office.com takođe se automatski prikazuje u galerijama koje podržavaju sadržaj.

Kada odaberete da tražite frazu, izdanje Office 2010 šalje tu frazu na lokaciju Office.com, zajedno sa drugim informacijama, kao što su program koji je trenutno u upotrebi, deo softvera koji ste koristili kada ste postavili pitanje i opseg pretrage koji ste zahtevali. Ako koristite predložak dokumenta, izdanje Office 2010 takođe šalje ID za taj predložak koji jedinstveno identifikuje predložak, ali ne i pojedinačni dokument. Microsoft koristi ove informacije da bi vam vratio zapise koje ste tražili.

Više informacija o pomoći na mreži potražite u članku Dobijanje pomoći na mreži, predložaka, obuke i dodatnog sadržaja.

Windows Live ID potvrda identiteta

Neke funkcije programa Office 2010 izdanje može da zahteva Windows Live ID za aktivaciju, prijavljivanje i registraciju usluge. Da se prijavite pomoću Windows Live ID, bićete upitani da otkucate vašu e-adresu i lozinku. Ovaj isti Windows Live ID za prijavljivanje vam omogućava da pristupite drugim Windows Live ID-učestvovanje lokacijama i uslugama. Ako kreirate Windows Live ID na lokaciji Office registraciju, su istovremeno registrovanje uz izdanje sistema Office 2010 i otvaranje Windows Live ID naloga. Sve informacije o registraciji koje navodite su uskladištene na uslugu Office.com, a neke ili sve te informacije se takođe skladišti pomoću Windows Live ID u Windows Live ID profilu. Da biste saznali više o usluzi Windows Live ID, informacijama uskladištenim u Windows Live ID profilu i o tome kako Windows Live ID koristi i štiti vaše lične informacije, Pročitajte Windows Live ID izjava o privatnosti.

Kupovina nadogradnje ili nove verzije sistema Microsoft Office

Neke verzije sistema Microsoft Office vam omogućavaju kupovinu šifre proizvoda na mreži za novu ili nadograđenu verziju sistema Office. Ovoj funkciji ćete moći da pristupite iz Office fascikle u Windows „Start“ meniju, iz samog proizvoda ili pomoću Windows ikone sa vaše radne površine.

Ova funkcija šalje Microsoft informacije kao što su identifikatore za proizvod koji želite da kupite, vaš Trenutna licenciran Office proizvod (ukoliko postoje), vaš Office jezičke postavke i standardne informacije o računaru. Ako ste kvalifikovani za specijalnu ponudu, informacije o tu ponudu i izvor takođe mogu biti poslate. Microsoft koristi ove informacije da biste utvrdili koji ovlašćeni Microsoft online prodavca da biste dovršili kupovinu i šalje te prodavca. Funkcija nadogradnje možda otvorite Internet pregledač da biste prikazali se prodavcu Veb stranicu gde možete da dovršite kupovinu.

Program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva

Postoji opcija priključivanja programu za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva kako biste poboljšali kvalitet pouzdanost i performanse Microsoft softvera i usluga.

Ako se pridružite, Microsoft prikuplja informacije o konfiguraciji hardvera i načinu na koji koristite naš softver i usluge da biste identifikovali obrasce trendova i upotrebe. Funkcija ne prikuplja vaše ime, adresu niti bilo koje druge kontakt informacije.

Za više informacija i kompletnu izjavu o privatnosti za Program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva, posetite Microsoft obogaćivanje Veb lokacije. Ako odaberete preporučene postavke tokom Office prvi put pokrenete, uključite Program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva za Office 2010.

Da biste saznali više o preporučenih postavki, pogledajte članak Isključi postavki preporučenih ažuriranja i dijagnostike. Da biste učestvovali u programu za obogaćivanje korisničkog iskustva, pogledajte učestvovanje u programu za obogaćivanje korisničkog iskustva.

Unapređivanje alatki za jezičku proveru

Funkcija pomoći unapređivanje alatki za proveru prikuplja podataka o upotrebi alatke za proveru i šalje korporaciji Microsoft. Ako odaberete da učestvujete u Program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva u Microsoft, za proveru radnje, kao što su prihvatiti ili odbaciti kontrolor pravopisa ili gramatike predloge, promena postavki za proveru alatka ili dodajte na prilagođene rečnik, su uskladištene na računaru i šalju korporaciji Microsoft tri puta u prvih šest meseci nakon instalacije sistema Office 2010 izdanje. Nakon 6 meseci funkcija prestaje da šalje podatke korporaciji Microsoft i briše kolekcije datoteke sa podacima koja sadrži za proveru radnji sa računara.

Iako ova funkcija nije namenjena za prikupljanje ličnih informacija, neki od sadržaja koji se šalje može uključiti stavke koje su obeležene kao pravopisne ili gramatičke greške, kao što su vlastita imena i brojevi računa. Međutim, svi brojevi, poput brojeva računa, uličnih brojeva i brojeva telefona, prilikom prikupljanja podataka pretvaraju se u nule. Microsoft koristi ove informacije isključivo za unapređenje svojih proizvoda, a ne za identifikaciju korisnika. Ako ste zabrinuti da izveštaj možda sadrži lične ili poverljive informacije, nemojte slati izveštaj.

Informacije koje ovaj izveštaj prikuplja šalju se sa nasumično generisanim brojem koji kreira program za unapređivanje na osnovu korisničkog iskustva.

Pre slanja bilo kakvih podataka korporaciji Microsoft, pojavljuje se dijalog koji traži vašu dozvolu. U tom trenutku možete da izbrišete neke ili sve stavke pre slanja informacija. Takođe možete odabrati da ne šaljete nikakve podatke korporaciji Microsoft.

Office dijagnostika

Imate opciju da povremeno preuzeti malu datoteku na računaru koja omogućava korporaciji Microsoft da ustanovi probleme sa sistemom. Kada budu dostupne, nove pomoćne informacije o poruke o greškama i automatski će biti preuzeta. Ova funkcija ne prikuplja vaše ime, adresu ili bilo kog drugog kontakt informacije osim IP adresu koja se koristi da vam pošalje datoteku.

Da biste promenili postavke za Office dijagnostiku, pogledajte članak Promena Office dijagnostike postavke.

Microsoft izveštavanje o greškama

Alatku za Microsoft izveštavanje o greškama omogućava korisnicima da prijave poruke o greškama korporaciji Microsoft pomoću Interneta. Kada se pojavi poruka o grešci, korisnici sa Internet vezom možete odmah da prijave poruku korporaciji Microsoft. Ako izveštaj o grešci ukazuje na to da neke proizvode nezavisnih proizvođača su uključeni u uzrokuju problem, Microsoft može da pošalje izveštaj tim trećim licima. Softver ili hardver projektantima zaposleni korporacija Microsoft ili njenim partnera analizirati podatke i pokušajte da identifikujete i da biste rešili problem. Iako alatka nije namenjena da prikupite lične informacije, je moguće da takva informacija može biti snimljene u memoriji ili podatke prikupljene iz otvorene datoteke. Microsoft ne koristi ove informacije da biste identifikovali korisnika. Više informacija o alatki za Microsoft izveštavanje o greškama potražite u članku Microsoft Error Reporting izjavu o privatnosti.

Microsoft Update

Usluga Microsoft Update omogućava vam da primate bezbednosne i važne ispravke za Microsoft Windows i druge Microsoft proizvode, uključujući izdanja sistema Office 2010. Da biste saznali kako možete da se prijavite za ažuriranje Microsoft Update, pogledajte članak Ažuriranje računara pomoću usluge Microsoft Update.

Kada posetite Veb lokaciju Microsoft Update ili automatski prima ispravke, Microsoft prikuplja standardne informacije o računaru prilikom svake posete, tako da primate ispravke koja najbolje radi sa računarom. Informacije o takođe se koristi za generisanje kumulativne statistike o tome kako se koristi Veb lokacije Microsoft Update i kojim sistemima je potrebna podrška, tako da usluga može da se poboljša. Za više informacija o usluge Microsoft Update, pogledajte izjavu O privatnosti usluge ažuriranja .

Informacije o prisutnosti

Ako vaša organizacija koristi Microsoft Office Communications Server (OCS), Microsoft Office obezbeđuje informacije o prisutnosti sa OCS-a.

Izrezivanje i uklanjanje pozadine

Slike u dokumentima možete izrezati tako da samo delovi slika budu vidljivi. Izrezivanje samo skriva izrezane delove slika, ne briše ih trajno. Skriveni delovi ovih slika se mogu vratiti u prethodno stanje ako uđete u režim izrezivanja.

Slike možete urediti pomoću komande Ukloni pozadinu. Komanda Ukloni pozadinu ne uklanja trajno nijedan deo ovih slika. Skriveni delovi uklonjenih slika mogu se vratiti u prethodno stanje izborom stavke „Ukloni pozadinu“.

Ako sačuvate datoteku koja ima izrezane ili uklonjene slike, cele slike se čuvaju u okviru datoteke.

Izrezane i uklonjene delove slika možete izbrisati ako izaberete karticu Datoteka, u okviru Pomoć izaberete stavku Opcije, izaberete karticu Više opcija, a zatim u okviru odeljka Veličina i kvalitet slike izaberete stavku Odbaci podatke za uređivanje.

Povezivanje sa spoljnim podacima u sistemu Office i SharePoint pomoću usluga poslovnog povezivanja

Usluge poslovnog povezivanja (BCS) omogućavaju da se povežete sa spoljnim izvorima podataka iz SharePoint lokacije i Microsoft Office 2010 programa, kao što su Outlook, SharePoint radnog prostora i Word. Kada to uradite, promene u spoljni podaci se automatski odražavaju u programu Microsoft Office, a promene u programu Microsoft Office se automatski odražavaju sa spoljnim sistemom.

BCS skladišti šifrovanu kopiju nekih spoljnih podataka lokalno na vašem računaru u namenskom lokalnom kešu. Ako se spoljnim podacima pristupi u programu Outlook, kopija se takođe kreira u posebnoj datoteci lične fascikle (.pst). Na primer, lista klijenata se sinhronizuje iz Microsoft Dynamics CRM u lokalnu kopiju korisnika i prikazuje u programu Outlook. Ako korisnik uređuje podatke za pojedinačnog klijenta ili kreira novog, te promene se prenose na Microsoft Dynamics CRM. U nekim slučajevima, kopija podataka može biti uskladištena u vašem dokumentu i može biti dostupna drugim korisnicima koji imaju pristup dokumentu.

Uređivač metoda unosa (IME)

Microsoft uređivači metoda unosa (IME-ovi) koriste se sa istočnoazijskim jezicima radi konvertovanja unosa sa tastature u ideograme. U zavisnosti od vaših postavki, sledeće funkcije mogu poslati korporaciji Microsoft informacije o tome kako koristite uređivače metoda unosa. Neki uređivači metoda unosa ne podržavaju ove funkcije ili ih ne podržavaju sve. U poslovnom okruženju, administratori mogu da koriste smernice grupe da bi konfigurisali funkcije izveštavanja opisane ispod. Opcije konfigurisanja smernica grupe uključuju mogućnost potpunog isključivanja izveštavanja ili preusmeravanje izveštaja na drugi server.

IME učenje i predviđanje

Svrha ovih funkcija

U zavisnosti od IME-a koji koristite, kao i od postavki, funkcije učenja i predviđanja uređivača metoda unosa mogu snimati reči ili parove reči u cilju poboljšanja izbora prikazanih ideograma.

Prikupljene, obrađene ili prenete informacije

IME funkcije učenja i predviđanja snimaju reč ili sekvencu reči i povezanih rezultata kao rezultat korisničkih operacija. Informacije o učenju (isključujući niz znakova broja/simbola) skladište se u rečniku korisnika za svakog korisnika na računaru.

Upotreba informacija

Podatke o učenju i predviđanju IME koristi na vašem sistemu i na njih mogu upućivati Microsoft Office alatke za proveru. Korporaciji Microsoft se ne šalju informacije.

Izbor i kontrola

Osim za IME za pojednostavljeni kineski (u kojem je funkcija predviđanja podrazumevano isključena), funkcije učenja i predviđanja su podrazumevano uključene u onim uređivačima unosa metoda koji ih podržavaju, ali mogu biti onemogućene isključivanjem IME funkcija. U uređivaču unosa metoda za japanski jezik, funkcija učenja takođe može biti konfigurisana da ne vrši zapisivanja u rečnik korisnika. Sadržaj rečnika korisnika takođe možete izbrisati.

Izveštavanje o grešci prilikom IME konverzije

Svrha ove funkcije

Ako dođe do greške prilikom konverzije, ova funkcija može da prikupi informacije o greškama koje mogu pomoći korporaciji Microsoft da poboljša konverzije.

Prikupljene, obrađene ili prenete informacije

Izveštavanje o grešci prilikom IME konverzije prikuplja informacije o greškama u IME konverziji koje mogu biti poslate korporaciji Microsoft. Izveštaji o greškama mogu biti generisani tako da uključuju informacije kao one koje otkucate, prvi rezultat konverzije, konverzija koju ste odabrali, informacije o uređivaču unosa metoda koji koristite i informacije o načinu korišćenja uređivača. Pored toga, ako koristite IME za japanski jezik, možete odabrati da uključite informacije o učenju u izveštaje o greškama prilikom konverzije. Microsoft ne koristi ove informacije u cilju identifikovanja ili stupanja u vezu sa vama.

Upotreba informacija

Microsoft koristi informacije u cilju poboljšanja uređivanja unosa.

Izbor i kontrola

Možete odabrati da pošaljete izveštaj o greškama prilikom konverzije iz menija alatke za traku jezika. Pored toga, ako dođe do greške prilikom konverzije, bićete upitani da li želite da pošaljete izveštaj o grešci prilikom konverzije pre nego što izveštaj bude poslat korporaciji Microsoft. Informacije koje se nalaze u izveštaju možete pregledati pre nego što odaberete da pošaljete izveštaj.

IME registracija reči

Svrha ove funkcije

U zavisnosti od toga koji IME koristite, možete koristiti registraciju reči za prijavljivanje nepodržanih reči (reči koje možda neće biti ispravno konvertovane u ideograme iz unosa sa tastature).

Prikupljene, obrađene ili prenete informacije

Izveštaji o registraciji u programu Microsoft Word 2010 mogu uključiti informacije koje obezbedite u dijalogu Dodavanje reči o rečima koje ste prijavili i broj verzije softvera za IME. Ovi izveštaji mogu uključiti lične informacije, na primer ako dodate lična imena pomoću registracije reči jer Microsoft ne koristi informacije u cilju identifikovanja ili stupanja u kontakt sa vama. Imate mogućnost da pregledate podatke koji se šalju uz svaki izveštaj pre nego što odaberete da pošaljete izveštaj.

Upotreba informacija

Microsoft koristi informacije u cilju poboljšanja uređivanja unosa.

Izbor i kontrola

Svaki put kada kreirate izveštaj o registraciji reči, bićete upitani da li želite da pošaljete ovaj izveštaj korporaciji Microsoft. Informacije koje se nalaze u izveštaju možete prikazati pre nego što odaberete da ih pošaljete.

Keš Microsoft Office 2010 dokumenta

Programi u sistemu Microsoft Office 2010, na primer Word, Excel i PowerPoint automatski kreiraju lokalnu kopiju udaljenih dokumenata. Ova lokalna kopija vam omogućava da pristupite kopiji datoteke kada niste na mreži i poboljšava performanse kada ste na mreži. Pored sadržaja dokumenta, Office može skladištiti neke metapodatke o dokumentima na računaru, kao što su imena, ID-ovi prijave na server i e-adrese ljudi koji su uređivali dokument.

Sav uskladišteni sadržaj može se prikazati pokretanjem Microsoft Office centra za otpremanje i promenom prikaza u „Sve keširane datoteke“.

Microsoft Office centar za otpremanje možete pokrenuti tako što ćete uraditi nešto od sledećeg:

 • Kliknite na ikonu na sistemskoj traci poslova.

 • Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft Office, izaberite stavku Alatke za Microsoft Office 2010 i izaberite stavku Microsoft Office centar za otpremanje.

Pojedinačne lokalne kopije se mogu izbrisati ili otvoriti iz Microsoft Office centra za otpremanje. Možete odabrati da izbrišete dokumente iz keša Office dokumenta kada ih zatvorite u Office programu tako što ćete uraditi sledeće:

 1. U Microsoft Office centru za otpremanje idite na stranicu Postavke.

 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Izbriši dokumente iz keša Office dokumenata kada se zatvore.

Alternativni tekst

Microsoft Word 2010 dozvoljava vam da dodajete i uređujete alternativni tekst za tabele, oblike, slike, grafikone, SmartArt grafike i druge objekte u dokumentima ako uradite sledeće:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na objekat.

 2. Izaberite stavku Oblikuj.

 3. Izaberite karticu Alternativni tekst.

Alternativni tekst se čuva sa dokumentom i može sadržati lične informacije koje je dodao neki saradnik prezentacije. Za neke objekte, na primer slike koje umetnete u dokument, podrazumevani alternativni tekst obuhvata putanju datoteke za objekat koji umetnete.

Alternativni tekst mogu koristiti funkcije pristupačnosti kao što su čitači ekrana. Alternativni tekst dostupan je svakome ko ima pristup datoteci.

Tačnost objedinjavanja

U cilju obezbeđivanja bolje tačnosti objedinjavanja, Outlook 2010 dodaje desetocifreni broj, vašu e-adresu i ime u svaku Office datoteku koju šaljete kao prilog. Ovaj nasumično generisani broj na jedinstven način identifikuje vašu radnu svesku. Zahvaljujući tome, sve promene se mogu objediniti nazad u vašu originalnu radnu svesku, čak i u slučaju da je ime datoteke promenjeno. Ovaj desetocifreni broj i vaše ime možete ukloniti iz budućih priloga, tako što ćete u programu Outlook uraditi sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. U okviru Pomoć izaberite stavku Opcije.

 3. Izaberite stavku Centar za pouzdanost i kliknite na dugme Postavke Centra za pouzdanost.

 4. Izaberite karticu Upravljanje prilozima.

 5. Uverite se da je opozvan izbor u polju za potvrdu Dodaj svojstva prilozima da bi se omogućila opcija „Odgovori sa promenama“ , a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. Kliknite na dugme U redu još dvaput da biste zatvorili dijaloge.

Bezbednost

Microsoft se trudi da sačuva bezbednost vaših ličnih podataka. Koristimo razne tehnologije i procedure za bezbednost da bismo zaštitili vaše lične podatke od neovlašćenog pristupa, korišćenja ili otkrivanja.

Promene izjave o privatnosti

Microsoft može povremeno ažurirati ovu izjavu o privatnosti. Datum „poslednjeg ažuriranja“ na vrhu izjave o privatnosti ažurira se prilikom svake revizije. Podstičemo vas da povremeno pregledate ovu izjavu o privatnosti kako biste bili informisani o načinu na koji Microsoft štiti vaše informacije.

Kako da nas kontaktirate

Microsoft očekuje vaše komentare u vezi sa izjavu o privatnosti. Ako imate pitanja o ovome izjava ili verujete da nismo držali na njega, obratite nam se putem našeg Veb formulara na kontaktirajte nas: povratne informacije o privatnosti.

Microsoft Office Privacy, Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052 USA

Da biste našli Microsoft podružnicu u vašoj zemlji ili regionu, pogledajte https://www.microsoft.com/worldwide/.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×