Izdvojite datoteke ili objekti iz PowerPoint datoteka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da zasebno koristite datoteke ili objekti iz PowerPoint prezentacije, kao što su video zapise, fotografije ili zvukove, možete da ih izdvojite tako što ćete konvertovanje prezentacije u fasciklu „zip” datoteke. Imajte na umu da ne možete da izdvojite PDF datoteke ili .dotx datoteka.

Sledeća procedura funkcioniše na računarima, ali ne i na mac.

Savet: Preporučujemo da najpre napravite kopiju prezentacije, a zatim uradite sledeće procedure za kopiju. Na ovaj način da je sačuvan originalne prezentacije.

Pre nego što ste izvršili ovu proceduru, uverite se da datoteka Explorer podešen tako da prikazuje imena datoteka sa oznakama tipa datoteke.

Postavljanje istraživač datoteka da biste prikazali oznake tipa datoteke

Koraci za podešavanje istraživač datoteka (ranije se zvalo programa Windows Explorer) da biste prikazali imena datoteka sa oznakama tipa datoteke se razlikuje u zavisnosti od toga koju verziju operativnog sistema Windows imate.

Ako koristite Windows 10 ili Windows 8:

 • U istraživaču datoteka u meniju Prikaz , u grupi Prikaži/sakrij potvrdite izbor u polju za potvrdu oznake tipa datoteke .

Ako koristite Windows 7, Windows Vista ili Windows XP:

 1. U programu Windows Explorer, izaberite stavku Opcije fascikle i pretrage. U operativnom sistemu Windows 7, ovo je u okviru Organizuj. U operativnom sistemu Windows Vista i Windows XP, u meniju Alatke izaberite stavku Opcije fascikle.

 2. Na kartici Prikaz , u okviru datoteke i fascikle, opozovite izbor u polju za potvrdu za Sakrij oznake tipa datoteke poznatih tipova datoteke.

 3. Kliknite na dugme U redu.

Otvorite prezentaciju kao fascikle

Da biste otvorili prezentaciju kao fascikle, koristite Explorer da biste pronašli fasciklu koja sadrži prezentaciju koju želite, a zatim uradite sledeće:

 1. Izaberite prezentaciju koju želite, desnim tasterom miša, a zatim kliknite na dugme Preimenuj.

 2. Promenite oznaku tipa datoteke (.pptx) .zip. Pritisnite taster Enter da biste postavili ime, a zatim kliknite na dugme da u dijalogu " Preimenuj ".

 3. Kliknite dvaput na zip datoteku da biste otvorili prozor programa Explorer za sadržaj datoteke.

  Zip datoteka sadrži nekoliko fascikli, velikog broja koji sadrže informacije kao što su XML kôd ili svojstva. Objekte kao što su video zapisi, zvučnih datoteka ili slika se nalaze u ppt fascikli u medija potfasciklu.

  Lokaciju fascikle medija

Vraćanje u prethodno stanje originalne prezentacije

Da biste vratili originalne prezentacije, ponovite korake 1 i 2 gorenavedenih, ovog puta promena oznaku tipa datoteke iz .zip u .pptx.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×