Izbor postavki za način prikazivanje i skladištenja podataka u bazi podataka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da postavite Opšte opcije za sve buduće Access baza podataka za računare tako što ćete izabrati stavke datoteka > Opcijei Biranje opcije iz kategorije " Opšte " u dijalogu Opcije programa Access . Opšte opcije možete koristiti da biste naveli kako se korisnicima prikazuju neke korisničkog interfejsa ili koji podrazumevani format datoteke koristi ili gde fascikle baze podataka nalaze na računaru korisnika baze podataka.

Napomena: Promene postavki koje ste napravili u kategoriji Opšte u programu Pristup mogu se primeniti na druge Microsoft Office programe koje ste instalirali.

Napomena:  Ovaj članak se ne odnosi na Access veb aplikacije – to jest, na vrstu baze podataka koju dizajnirate pomoću programa Access i objavljujete na mreži.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Podešavanje opcija korisničkog interfejsa

Podešavanje podrazumevanog formata i lokacije za datoteke nove baze podataka

Personalizovanje kopije sistema Office

Podešavanje opcija korisničkog interfejsa

Izaberite stavke datoteka > Opcije > Opšte postavke, a zatim izvršite promene opcija korisničkog interfejsa. Imajte u vidu da ako koristite Access 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office > Opcije programa Access > popularno.

 • Kada je izabrana opcija Omogući pregled uživo , možete pregledati način na koji funkcija utiče na dokument dok prelazite pokazivačem preko različitih izbora. (Access 2010 i novije verzije).

Na traci možete postaviti pokazivač na komandu ili opciju da biste videli ekransku napomenu o nameni dugmeta i dostupne tasterske prečice za tu opciju. Da biste sakrili ekranske napomene, u okviru opcija Stil ekranskih napomena izaberite šemu ekranskih napomena koja odgovara vašim potrebama:

 • Prikaži opise funkcija u ekranskim napomenama prikazuje opis dugmeta ili opcije na traci ako zadržite pokazivač na opciji.

 • Ne prikazuj opise funkcija u ekranskirn napomenarna omogućava vam da vidite ime opcije ili funkcije, ali ne i njen opis.

 • Nemoj da prikazuješ ekranske napomene ne prikazuje ime i opis dugmadi ili opcija na traci ako zadržite pokazivač na dugmetu ili opciji.

Kada je izabrana opcija Onemogući hardversko ubrzavanje grafike , Access nećete moći da koristite mogućnosti ubrzavanje grafike računara da biste poboljšali performanse. (Access 2013 i novije verzije).

Šta je to grafike akceleratora?

Grafika akceleratora je tip grafičku karticu koja sadrži sopstvene procesor da poboljša performanse nivoa. Ovi procesori su specijalizovane za izračunavanja visokih grafički transformacije, tako da su postigli bolje rezultate od Numerical CPU koristi vaš računar. Ove adaptera besplatni CPU računara za izvršavanje drugih komandi dok grafike akceleratora obrade grafike operacija.

Podešavanje podrazumevanog formata datoteke i lokacije za novu bazu podataka

Kad podesite te opcije formata i lokacije, sve nove baze podataka na radnoj površini koje napravite koristiće te podrazumevane opcije. Izaberite verziju programa Pristup za nove baze podataka na radnoj površini, određenu lokaciju na računaru za fascikle nove baze podataka i prilagođeni redosled sortiranja.

 • Koristite opciju Podrazumevani format datoteke za praznu bazu podataka da biste postavili ili promenili format datoteke koji Pristup koristi pri svakom kreiranju nove baze podataka. Ako bazu podataka deli više korisnika, razmislite o verziji programa Pristup koja je dostupna na njihovim računarima, da bi oni mogli pristupiti svim funkcijama u vašoj bazi podataka.

  Napomena: Obavezno zatvorite i ponovo otvorite trenutnu bazu podataka da bi navedena opcija stupila na snagu.

 • Da biste postavili ili promenili podrazumevanu fasciklu za skladištenje novih baza podataka i datoteka, u okviru za tekst Podrazumevana fascikla baze podataka otkucajte ime fascikle ili kliknite na dugme Potraži da biste pronašli fasciklu.

 • Izaberite novi redosled sortiranja baze podataka da biste promenili podrazumevani redosled sortiranja abecednim redom. Podrazumevana opcija je podešen na Opšte - zastareli. Napomena u programu Access 2007 podrazumevana opcija je Opšte. Da biste poništili redosled sortiranja za postojeću bazu podataka, izaberite jezik koji želite da koristite, a zatim pokrenite operaciju sažimanja baze podataka. Obavezno zatvorite i ponovo otvorite trenutnu bazu podataka za navedena opcija stupila na snagu.

Personalizovanje kopije sistema Office

 • Otkucajte svoje ime ili ime drugog korisnika u okvir za tekst Korisničko ime.

 • Otkucajte svoje inicijale ili inicijale drugog korisnika u okvir za tekst Inicijali.

 • Takođe možete odabrati Office pozadina ili Office tema za korišćenje sa Access bazama podataka. (Access 2013 i novije verzije).

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×