Izbor opsega ćelija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Često ćete birati opseg ćelija u radnom listu za zadatke kao što su kopiranje, isecanje ili štampanje podataka u određenim ćelijama. U programu Excel Online opseg možete da izaberete na nekoliko načina. Kad birate mali opseg koji se sastoji od samo nekoliko ćelija, kliknite na prvu ćeliju i prevucite do poslednje ćelije koju želite da uključite u opseg.

Da biste izabrali veći opseg, lakše je kliknuti na prvu ćeliju i držati pritisnut taster Shift dok klikćete na poslednju ćeliju opsega. Možete pomerati sadržaj da biste prikazali poslednju ćeliju.

Da biste izabrali celu kolonu ili ceo red, kliknite na zaglavlje kolone ili reda.

zaglavlja kolona i redova u radnom listu

Kada radite sa velikim radnim listom, možda ćete želeti da razmotrite Korišćenje tasterskih prečica da biste izabrali ćelije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×