Izbor boja u dijalogu "boje"

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dijalog boje omogućava vam da biste precizno podesili izbora boja. Ako vam se ne dopada neku od opcija na kartici Standardno , prebacite se na karticu Prilagođeno i suzite izbora. Kada napravite novi izbor, možete da vidite kako to izgleda u poređenju sa ste počeli u polju koje prizmu novo i trenutnog izbora.

Compare new and current color selections

Na kartici Prilagođeno , pokušajte da prevučete izbor oko boje pravougaonik i primetite kako se menja boju. Boje na vrhu pravougaonik su u potpunosti zasiжeni (sivo), kao i boje duž dna pravougaonika potpuno sivom ne zasiжeni uopšte.

Možete da vidite kako to funkcioniše tako što ćete prebaciti model boje u RGB (crvena, zelena, plava) da biste HSL (Nijansa, Zasićenje, osvetljenost). Obratite pažnju na izbore na vrhu pravougaonik promena njihove vrednosti nijanse dok Sub vrednost ostaje na 255, što je maksimalna vrednost. Seo vrednost 0 je sivo.

Selection in Colors rectangle sets hue and saturation

Da biste promenili osvetljenost (Dodavanje bele) ili zatamnjenosti (Dodavanje crno), prevucite izbor nagore i nadole osvetljenje skala sa desne strane. Imajte u vidu da se Lum vrednost povećava kako boje bude svetlija. Puna osvetljenje je 255 (belo), a postavka Lum 0 rezultate u crno bez obzira na to nijansu i Zasićenje postavke.

Sliding the selection up the luminance scale increases the Lum value

Savet: Ako znate HSL ili RGB vrednosti koje želite, otkucajte ih u nijanse, seoi Lum ili Crvena, zelena i plavo poljima. Novo/trenutni okvir pokazuje boju koju ste naveli.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×