Izaberite podatke u izvedenoj tabeli

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste primenili oblikovanje, kopirajte podatke ili unesite promene u izvedenu tabelu, možete da izaberete ili pojedinačne ćelije ili podaci oblasti pomoću komande ili pomoću miša. Pokazivač miša se menja u zavisnosti od toga koju pokušavate da biste izabrali:

 • Da biste izabrali ćelije, koristite običan Microsoft Office Excel miša pokazivač Excel kursor za biranje .

 • Da biste izabrali oblasti sa podacima, postavite pokazivač miša na gornju ili leve strane polja i oznaka tako da se pokazivač miša se menja u nadole strelicu Strelica nadole ili strelica nadesno Strelica .

Napomena: Ako ne vidite pokazivač promeni oblik, na kartici Opcije , u grupi Radnje , kliknite na dugme Izaberi, a zatim proverite da li je potvrđen Izbor Omogući Slika dugmeta .

Izbor pojedinačnih ćelija

 1. Postavite pokazivač na prvu ćeliju koju želite da biste izabrali, uverite se da je pokazivač miša Excel kursor za biranje .

 2. Kliknite da biste izabrali jednu ćeliju ili kliknite i prevucite da biste izabrali više ćelija.

 1. Kliknite na izvedenu tabelu.

 2. Na kartici Opcije, u grupi Radnje izaberite stavku Izaberi, a zatim stavku Čitava izvedena tabela.

Postavite pokazivač na gornju ivicu polja dok pokazivač miša se menja u nadole strelicu Strelica nadole , a zatim kliknite na dugme.

Na primer, da biste izabrali stavke „Istok“ i „Zapad“, postavite pokazivač na vrh polja Oblast, a zatim jednom kliknite.

 1. Izaberite stavke.

 2. Na kartici Opcije , u grupi Radnje izaberite stavku Izaberi, a zatim izaberite stavku koju želite da izaberete:

  Oznake i vrednosti da biste izabrali oba Slika dugmeta .

  Vrednosti Slika dugmeta da biste izabrali samo vrednosti za stavke.

  Oznake Slika dugmeta da biste izabrali samo oznake stavki.

Postavite pokazivač na gornju ivicu stavke polja kolone dok pokazivač miša se menja u nadole strelicu Strelica nadole ili postavite pokazivač na levu ivicu reda dok pokazivač miša se menja u strelicu nadesno Strelica i zatim kliknite na dugme.

Na primer, kliknite na levu ivicu polja Golf da biste izabrali oba reda za Golf.

Primer izbora svih instanci stavke izvedene tabele

 1. Postavite pokazivač na gornju ivicu stavke polja kolone dok pokazivač miša se menja u nadole strelicu Strelica nadole ili postavite pokazivač na levu ivicu reda dok pokazivač miša se menja u strelicu nadesno Strelica .

 2. Kliknite jednom, a zatim kliknite još nekoliko puta praveći pauzu između dva klika kako ne biste dvaput kliknuli.

Na primer, da biste izabrali samo red za Kvartal1Golf, kliknite na levu ivicu polja Golf, a zatim ponovo kliknite.

Primer izbora jedne instance neke stavke u izveštaju izvedene tabele

Ako izvedena tabela ima nekoliko oznake redova, kliknite na dugme TAB dok ne izaberete samo stavke koje želite. Na primer, da biste izabrali jednu instancu stavke u samoj unutrašnjosti četiri oznake reda, treba da kliknete četiri puta.

 1. Postavite pokazivač na gornju ivicu stavke polja kolone dok pokazivač miša se menja u nadole strelicu Strelica nadole ili postavite pokazivač na levu ivicu reda dok pokazivač miša se menja u strelicu nadesno Strelica .

 2. Kliknite na dugme onoliko puta koliko je potrebno da izaberete neku od stavki koje želite. Više informacija potražite u članku Izbor jedne instance stavke.

 3. Kliknite držeći pritisnut taster SHIFT ili kliknite držeći pritisnut taster CTRL da biste izabrali dodatne stavke unutar istog polja.

 4. Kliknite na stavku držeći pritisnut taster CTRL da biste otkazali izbor stavke.

 1. Postavite pokazivač miša na gornju ivicu međuvrednosti ili ukupne vrednosti u oznaci kolone dok pokazivač miša se menja u nadole strelicu Strelica nadole ili postavite pokazivač na levu ivicu međuvrednosti ili ukupne vrednosti u oznaci reda dok se pokazivač promeni u strelicu nadesno Strelica .

 2. Jednom kliknite da biste izabrali sve zbirove za tu oznaku, a zatim ponovo kliknite da biste izabrali samo trenutnu međuvrednost ili ukupnu vrednost.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×