Izaberite određene ćelije ili opsege

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da li ili ne definisan imenovanih ćelija ili opsega na radnom listu, možete da koristite okvir „Ime“ da biste brzo Pronađite i izaberite određene ćelije ili opsege tako što ćete uneti imena ili reference za ćelije.

Polje „Ime“

Polje „Ime“ se nalazi sa leve strane polja za formulu.

Imenovane ili neimenovane ćelije ili opsege možete da izaberete i pomoću komande Idi na.

Važno: Da biste izabrali imenovane ćelije i opsege, morate im prvo definisati imena na radni list. Više informacija o tome kako da imenujete ćelije ili opsege potražite u članku Definisanje i korišćenje imena u formulama.

Izbor imenovanih ili neimenovanih ćelija ili opsega pomoću polja „Ime“

U polju Ime koje se nalazi na levoj strani polje za formulu, uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste izabrali imenovanu ćeliju ili opseg, otkucajte ime ćelije ili opsega i pritisnite taster ENTER.

  Savet: Možete i kliknuti na strelicu pored polja Ime da biste prikazali listu imenovanih ćelija ili opsega, a onda kliknite na željeno ime.

 • Da biste izabrali dve ili više reference na imenovane ćelije ili opsege, kliknite na strelicu pored polja ime , a zatim kliknite na ime prve reference na ćeliju ili opseg koji želite da izaberete. Zatim, držite pritisnut taster CTRL dok birate imena drugih ćelija ili opsega u polju ime .

  Napomena: Trenutno izabrana ćelija ili opseg će ostati izabrani zajedno sa ćelijama ili opsezima koje izaberete u polju Ime.

 • Da biste izabrali referencu neimenovane ćelije ili opsega, otkucajte referencu ćelije ili opsega ćelija koje želite da izaberete i pritisnite taster ENTER.

  Savet: Na primer, otkucajte B3 da biste izabrali tu ćeliju ili otkucajte B1:B3 da biste izabrali opseg od tri ćelije.

Napomena: U polju Ime ne možete brisati ili menjati imena koja su definisana za ćelije ili opsege. Imena možete da izbrišete ili promenite samo u dijalogu Menadžer imena (kartica Formule, grupa Definisana imena). Više informacija potražite u članku Definisanje i korišćenje imena u formulama.

Izbor imenovanih ili neimenovanih ćelija ili opsega pomoću komande „Idi na“

 1. Na kartici Početak , u grupi Uređivanje kliknite na dugme Pronađi i Izaberi, a zatim kliknite na dugme Idi na. Takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + G na tastaturi.

  Slika trake programa Excel

 2. U listi Idi na kliknite na ime ćelije ili opsega koji želite da izaberete ili unesite referencu na ćeliju u polje Referenca .

  Na primer, u polju Referenca otkucajte B3 da biste izabrali tu ćeliju ili otkucajte B1:B3 da biste izabrali opseg od tri ćelije. Možete izabrati više ćelija ili opsega tako što ćete ih, razdvojene zarezima, uneti u polje Referenca.

  Napomena: U listi Idi na možete videti sve imenovane ili neimenovane ćelije ili opsege koje ste prethodno birali pomoću komande Idi na . Da biste se vratili na prethodnu selekciju dvaput kliknite na ime reference na ćeliju u listi Idi na .

Savet: Da biste brzo pronašli i izaberite sve ćelije koje sadrže određene tipove podataka (kao što su formule) ili samo onih ćelija koje ispunjavaju određene kriterijume (kao što su samo vidljive ćelije ili poslednju ćeliju na radnom listu koji sadrži podatke ili oblikovanje), izaberite stavku SpecijalnoIdi na iskačući prozor, a zatim izaberite željenu opciju.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×