Istraživanje podataka tokom obilaska programa Power Map

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Power Map obilazak može prikazati odnos zasnovan na vremenu između geografskih lokacija i njihovih povezanih podataka – kao što je broj populacije, maksimalna i minimalna temperatura ili kašnjenje sletanja aviona.

Kada pokrenete Power Map iz radne sveske koja još uvek ne sadrži obilazak, automatski se kreira novi obilazak sa jednom scenom. Obilasci i scene predstavljaju osnovni način čuvanja Power Map vizuelizacija podataka.

U radnoj svesci možete kreirati koliko god želite obilazaka. Možete se prebacivati između obilazaka i kreirati nove obilaske pomoću polja PokreniPower Map. Ovaj primer sadrži tri obilaska koji prikazuju svetku populaciju po kontinentu.

Pokretanje programa Power Map

Kreiranje obilaska

  1. Izaberite bilo koju ćeliju u Excel tabeli ili opseg ćelija koje sadrže vaše podatke. Obavezno to uradite pre nego što kreirate obilazak; olakšaće vam povezivanje podataka sa novim obilaskom.

  2. Sledite putanju Umetni > Mapa > Otvori program Power Map.

Pojavljuje se Power Map prozor koji prikazuje novi obilazak.

Dodavanje drugog obilaska u radnu svesku

  1. Izaberite bilo koju ćeliju u Excel tabeli ili opseg ćelija koje sadrže vaše podatke. Obavezno to uradite pre nego što kreirate obilazak; olakšaće vam povezivanje podataka sa novim obilaskom.

  2. Sledite putanju Umetni > Mapa > Otvori program Power Map.

Pojavljuje se polje PokreniPower Map.

  1. Izaberite stavku Novi obilazak.

Novi obilazak se pojavljuje u Power Map prozoru. Ako je drugi obilazak već bio otvoren, Power Map će ga zatvoriti.

Čuvanje obilazaka

U programu Power Map ne postoji dugme Sačuvaj; svi obilasci i scene čuvaju se u stanju u kojem su bili kada zatvorite prozor. Kada sačuvate radnu svesku, svi Power Map obilasci i scene čuvaju se sa njom.

Sve promene koje izvršite u sceni u programu Power Map tokom uređivanja automatski se čuvaju, ali sve promene koje izvršite u sceni u režimu reprodukcije obilaska – kao što su promena veličine, uklanjanje legende ili vremenske ose – neće biti sačuvane. Svi obilasci se podrazumevano otvaraju u režimu uređivanja, a sve scene u obilasku prikazane su u oknu „Uređivač obilaska“.

Dodavanje scene u obilazak

Obilazak može imati jednu scenu ili više scena koje se reprodukuju sekvencijalno da bi prikazale različite prikaze podataka, kao što je isticanje odeljka mape ili prikazivanje drugih podataka koji su povezani sa geografskim lokacijama. Na primer, prva scena u obilasku može prikazivati rast populacije za gradove tokom vremena, sledeća scena može prikazivati broj javnih bazena u tim gradovima tokom istog perioda vremena, a sledeće scene mogu prikazivati druge informacije o tim gradovima. Ovaj primer prikazuje obilazak sa četiri scene za izbor gradova u SAD. Jugozapadni region.

Okno zadatka uređivača obilaska

Da biste saznali više o dodavanju scena u obilazak, pogledajte članak Dodavanje ili premeštanje scene u obilasku programskog dodatka Power Map.

Reprodukcija obilaska

Power Map uvek reprodukuje obilazak u režimu preko celog ekrana. Dugmad za reprodukciju dostupna su na dnu ekrana.

Obilazak u režimu reprodukcije preko celog ekrana

  1. Otvorite obilazak iz polja Pokreni program Power Map.

  2. U Power Map prozoru, na kartici Početak izaberite stavku Reprodukcija obilaska.

Scenu možete da pauzirate, reprodukujete, da pređete na prethodnu ili sledeću scenu ili da se vratite u režim uređivanja. Kada pauzirate obilazak, možete da istražite 3D okruženje i radite u njemu. Sve promene koje izvršite u režimu reprodukcije neće biti sačuvane kao deo scene. Kada nastavite reprodukciju ili se vratite u režim uređivanja, promene koje ste izvršili u režimu reprodukcije biće izgubljene.

Napomena: Dugme Reprodukuj obilazak uvek reprodukuje početak obilaska sa prvom scenom. Možete se pomeriti do željene scene pomoću dugmadi Sledeće i Prethodno u režimu reprodukcije.

Brisanje obilaska

Napomena: Komanda „Opozovi“ u programu Excel ne može da vrati obilazak koji ste upravo izbrisali.

  1. U radnoj svesci sledite putanju Umetni > Mapa > Otvori program Power Map.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na obilazak i izaberite stavku Izbriši.

Kopiranje obilaska

U polju Pokreni Power Map kliknite desnim tasterom miša na obilazak, a zatim kliknite na dugme Dupliraj. To će kreirati novi obilazak koji možete precizno podesiti, dok original ostaje netaknut.

Saznajte više o radu sa programom Power Map

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×