Ispravljanje #NULL! greškom

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ova greška se prikazuje kada koristite neispravan operator opsega u formuli ili kada koristite operator preseka (razmak) između referenci opsega za navođenje preseka dva opsega koji se ne ukrštaju. Presek predstavlja tačku u radnom listu u kojoj se ukrštaju podaci iz više opsega.

Ako ste koristili neispravan operater opsega, uverite se da koristite:

  • Dvotačku (:) za razdvajanje prve ćelije od poslednje ćelije kada referirate na kontinuirani opseg ćelija u formuli. Na primer, SUM(A1:A10) se odnosi na opseg koji uključuje ćelije od A1 do A10.

  • Zarez (,) kao operator unije kada upućujete na dve oblasti koje se ne seku. Na primer, ukoliko formula sabira dva opsega, uverite se da su ta dva opsega razdvojena zarezom (SUM(A1:A10,C1:C10)).

Ako dobijete ovu grešku jer ste koristili razmak između opsega koje se ne ukrštaju, promenite reference tako da se opsezi ne ukrštaju.

Na primer, formula = ćelije („Adresa” (a1: a5 C1: C3)), ne ukrštaju opsega a1: a5 i C1: C3, a formula vraća #NULL! grešku. Ako možete da promenite = ćelije („Adresa” (a1: a5 A3:C3)), funkcija CELL daje adresu ćelije u kojoj dva opsega ukrštaju – ćeliji A3.

Savet:  Ako je u programu Excel uključeno proveravanje grešaka, možete da kliknete na dugme Slika dugmeta pored ćelije da biste prikazali grešku. Ako je dostupno, kliknite na dugme Prikaži korake izračunavanja . Izaberite rešenje koje radi i za vaše podatke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×