Ispravljanje greške #NULL!

Ova greška se prikazuje kada koristite neispravan operator opsega u formuli ili kada koristite operator preseka (razmak) između referenci opsega za navođenje preseka dva opsega koji se ne ukrštaju. Presek predstavlja tačku u radnom listu u kojoj se ukrštaju podaci iz više opsega.

Ako ste koristili neispravan operater opsega, uverite se da koristite:

  • Dvotačku (:) za razdvajanje prve ćelije od poslednje ćelije kada referirate na kontinuirani opseg ćelija u formuli. Na primer, SUM(A1:A10) se odnosi na opseg koji uključuje ćelije od A1 do A10.

  • Zarez (,) kao operator unije kada upućujete na dve oblasti koje se ne seku. Na primer, ukoliko formula sabira dva opsega, uverite se da su ta dva opsega razdvojena zarezom (SUM(A1:A10,C1:C10)).

Ako dobijete ovu grešku jer ste koristili razmak između opsega koje se ne ukrštaju, promenite reference tako da se opsezi ne ukrštaju.

Na primer, u formuli =CELL(„adresa”,(A1:A5 C1:C3)), opsezi A1:A5 i C1:C3 se ne ukrštaju, a formula daje grešku #NULL!. Ako ovu formulu promenite u =CELL(„adresa",(A1:A5 A3:C3)), funkcija CELL daje adresu ćelije na kojoj se dva opsega ukrštaju – ćelija A3.

Savet: Ako je u programu Excel uključena provera grešaka, možete da kliknite na dugme Slika dugmeta pored ćelije koja prikazuje grešku. Izaberete stavku Prikaži korake u proračunu ukoliko se ona pojavi, a potom odaberite odgovarajuće rešenje za svoje podatke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×