Ispravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u programu OneNote za Mac, iPhone i iPad

Poslednje ažuriranje: mart 2017.

Problemi koji utiču na funkcije programa OneNote

Poslednji put ažurirano: 24. mart 2017.

Apple je 20. 9. 2016. izdao macOS 10.12 Sierra. Neki klijenti prijavljuju da se aplikacije sistema Office 2016 za Mac neočekivano zatvaraju ili da doživljavaju pad pri pokretanju Office aplikacije odnosno kada se računar prebacuje sa jedne na drugu Wi-Fi mrežu (npr. prebacivanje laptopa sa kućne na poslovnu mrežu).

Klijenti koji koriste konfiguraciju mreže na radnom mestu ili u školi i koji žele da izvrše nadogradnju na operativni sistem macOS Sierra treba da izvrše nadogradnju na macOS Sierra 10.12.2 ili noviju verziju radi poboljšane stabilnosti koja se odnosi na proxy mreže.

Da biste dobili najnoviju popravku i poboljšanja u vezi sa ovim problemom, instalirajte najnoviju ispravku za OneNote za Mac. Saznajte više o tome kako da proverite da li postoje ispravke u programu OneNote 2016 za Mac.

Takođe pogledajte odeljak Najčešća pitanja o programu OneNote 2016 za Mac.

Poslednji put ažurirano: 13. januar 2016.

PROBLEM

Ako ste instalirali najnoviju ispravku za OneNote, 15.30 (170106), od 9. januara 2017. na iPhone 5 ili iPad uređaju, može doći do više uzastopnih padova prilikom učitavanje aplikacije. Pad se obično opisuje na sledeći način: Aplikacija počinje ljubičastim uvodnim ekranom, zatim ekran nestaje u režimu pozadine i na kraju aplikacija otkazuje, a vi se vraćate na početni ekran uređaja.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u ispravci 15.30 (170112), koja je objavljena 12. januara 2016. Instalirajte najnoviju ispravku za OneNote na iPhone ili iPad uređaju da biste koristili aplikaciju.

Poslednji put ažurirano: 7. novembar 2017.

PROBLEM

Ako koristite OneNote 2016 za Mac i OneNote za iPhone ili iPad, možete biti upitani da se prijavite svaki put kada otvorite OneNote ili se prebacujete između beležnica. Slično tome, OneNote može zahtevati da se prijavite više puta da biste rešili greške pri sinhronizaciji.

STATUS: ISPITUJE SE

Izvršite ažuriranje na najnoviju verziju programa OneNote za Mac, iPhone i iPad. Ako ste preuzeli OneNote iz usluge Mac App Store, pokrenite App Store i proverite da li ima ispravki. Tamo bi trebalo da vidite opciju da ažurirate OneNote. Ako ste OneNote instalirali kao deo sistema Microsoft Office za Mac, otvorite OneNote, idite u meni Pomoć > Proveri da li postoje ispravke da biste pokrenuli aplikaciju Microsoft AutoUpdate, a zatim sledite uputstva koja su tamo navedena. Ažurirajte sve Microsoft Office aplikacije pošto sve koriste iste keychain stavke. Da biste saznali više, pogledajte članak Proverite da li postoje ispravke u programu OneNote 2016 za Mac.

Da biste preuzeli najnoviju verziju programa OneNote za iPhone i iPad, proverite da li u usluzi App Store ima automatskih ispravki. Ako imate i druge Microsoft Office aplikacije za iOS (Word, Excel, PowerPoint, Outlook), morate da ih sve ažurirate.

Ako i dalje imate problem nakon instaliranja najnovijih ispravki, sledeći korak je da obrišete Office akreditive i ponovo ih kreirate tako što ćete pratiti ove korake:

Da biste obrisali Office akreditive za macOS

Ponekad akreditivi mogu biti oštećeni što dovodi do toga da OneNote neprestano od vas traži da unesete lozinku. Da biste ovo sredili, uradite sledeće:

 1. Izađite iz svih Mac Office aplikacija, osim za OneNote

 2. Odjavite se iz programa OneNote. Ovim ćete se samo odjaviti, a sve beležnice će i dalje biti tu.

 3. Izađite iz programa OneNote.

 4. Pokrenite „Keychain pristup” i pretražite sve stavke koje sadrže „Office15”. Trebalo bi da bude samo nekoliko stavki, jedna za svaki nalog na koji ste se prijavili.

  1. Ime će biti dugački alfanumerički kôd i počinjaće sa „MicrosoftOffice15...”

 5. Izbrišite ove stavke. Ovo samo briše akreditive potvrde identiteta, ali ne podatke. Kada se ponovo prijavite, oni će biti ponovo kreirani.

 6. Pokrenite OneNote i prijavite se na naloge.

Pošto sve Office aplikacije dele akreditive (Word/Excel/PowerPoint), moraćete ponovo da se prijavite sa tim aplikacijama.

Da biste obrisali Office akreditive za iOS

Ponekad akreditivi mogu biti oštećeni što dovodi do toga da OneNote neprestano od vas traži da unesete lozinku. Da biste ovo sredili, uradite sledeće:

 1. Ako imate druge instalirane Office aplikacije (Word, Excel, PowerPoint itd.), uverite se da ste ih ažurirali na najnoviju verziju. Pošto delimo isti Office identitet, ako postoji greška u nekoj od ovih aplikacija, može da ošteti identitet.

 2. Brisanje akreditiva često može da bude od koristi. Pratite ove korake da biste to uradili.

  1. Idite na iOS postavke > OneNote > Uspostavi početne vrednosti programa OneNote > Izbriši akreditive za prijavljivanje i uključite preklopnik.

  2. Uverite se da OneNote nije pokrenut. (Dodirnite dvaput početni ekran da biste videli sve pokrenute aplikacije i brzo prevucite nagore u OneNote da biste ga zatvorili.)

  3. Ponovo otvorite OneNote i prijavite se opet.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Obratite se podršci.
Ako imate pretplatu na Office 365 za kuću ili ako ste kupili jednokratno preuzimanje sistema Office 2016, kliknite na dugme Obratite nam se na dnu stranice.
Ako ste administrator za pretplatu na Office 365 za preduzeća, obratite se podršci za Office 365 za preduzeća.

Pitajte zajednicu
Dobijte pomoć od stručnjaka na forumima:
Office za Mac zajednica za Mac korisnike

Ćaskanje

Pružite povratne informacije u Office aplikaciji
Povratne informacije možete da pošaljete direktno Office timovima:.

Za Mac korisnike, u sistemu Office 2016 za Mac kliknite na ikonu smeška u gornjem desnom uglu.

Kliknite na opciju da biste poslali povratne informacije.

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Volimo da čitamo vaše predloge za nove funkcije i povratne informacije o tome na koji način koristite naše proizvode! Podelite svoje mišljenje na lokaciji OneNote UserVoice. Slušamo.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×