Isključivanje praćenih promena

Uklanjanje svih praćenih promena u dokumentu je proces iz dva koraka: prvo isključite opciju „Prati promene“, a zatim prihvatite ili odbacite promene u dokumentu. Nakon toga imaćete čist dokument spreman za deljenje sa drugima.

Isključivanje praćenih promena

Praćene promene se isključuju na isti način na koji se uključuju:

Na kartici Rediguj > Praćenje promena.

Opcija „Prati promene“ markirana je na kartici „Redigovanje“.

Uklanjanje praćenih promena

Zatim trajno uklonite sve naznake u dokumentu. Jedini način da to uradite jeste da prihvatite ili odbacite promene i izbrišete komentare.

Važno:  Praćene promene se pojavljuju pri otvaranju dokumenta. Ako izaberete stavku Bez naznake sa liste opcija za naznake na kartici Redigovanje izborom stavki Sve naznake > Bez naznake, moći ćete da vidite kako će izgledati konačan dokument – ali to samo privremeno sakriva praćene promene. Promene nisu izbrisane i pojaviće se ponovo sledeći put kada dokument bude otvoren. Da biste trajno izbrisali praćene promene, prihvatite ih ili odbijte.

Na kartici Rediguj > Sledeće > Prihvati ili Odbij.

Opcije „Prihvati“ i „Odbaci“ istaknute su na kartici „Redigovanje“.

Word prihvata promenu ili je uklanja, a zatim prelazi na sledeću. Da biste prihvatili sve promene odjednom, kliknite na strelicu ispod stavke Prihvati i izaberite stavku Prihvati sve promene.

Uklanjanje komentara

Da biste uklonili komentare iz dokumenta, izbrišite ih.

Kliknite na komentar, a zatim izaberete stavke Redigovanje > Izbriši.

Opcija „Izbriši“ markirana je na kartici „Redigovanje“.

Da biste uklonili sve komentare odjednom, kliknite na komentar, a zatim na kartici Redigovanje kliknite na strelicu ispod stavke Izbriši i izaberite stavku Izbriši sve komentare u dokumentu.

Savet:  Pre nego što podelite konačnu verziju dokumenta, korisno je pokrenuti nadzor dokumenta. Ova alatka proverava da li postoje praćene promene i komentari, skriveni tekst, lična imena u svojstvima i druge informacije koje ne biste želeli da delite. Da biste pokrenuli nadzor dokumenta, na kartici Datoteka > Informacije > Proveri da li postoje problemi > Proveri dokument.

Takođe pogledajte

Praćenje promena u programu Word

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×