Isključivanje, onemogućavanje ili deinstaliranje aplikacije OneDrive

Isključivanje, onemogućavanje ili deinstaliranje aplikacije OneDrive

Ako ne želite da koristite OneDrive, najlakše rešenje je da raskinete vezu.

Ako na neko vreme želite da zaustavite sinhronizaciju, možete privremeno da pauzirate OneDrive, a da zatim kasnije nastavite sinhronizaciju. Saznajte kako da pauzirate i nastavite sinhronizaciju u usluzi OneDrive.

Napomene: 

 • Nećete izgubiti datoteke ili podatke tako što ćete onemogućiti ili deinstalirati OneDrive na računaru. Datotekama uvek možete da pristupite tako što ćete se prijaviti na sajtu OneDrive.com.

 • U operativnom sistemu Windows 10, OneDrive je podrazumevana lokacija za čuvanje datoteka i dokumenata. To znači da se novi dokumenti ili datoteke automatski čuvaju u usluzi OneDrive ako ne izaberete opciju da ih čuvate na drugoj lokaciji na računaru. Saznajte više o tome na koji način se datoteke podrazumevano čuvaju u usluzi OneDrive u operativnom sistemu Windows 10.

Raskidanje veze sa uslugom OneDrive

 1. Kliknite na ikonu belog ili plavog OneDrive oblaka na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka.

  OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

  Napomena: Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone Dugme „Prikaži skrivene ikone“. pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Izaberite dugme Start, u polju za pretragu otkucajte OneDrive, a zatim u rezultatima pretrage izaberite stavku OneDrive.

 2. U centru aktivnosti izaberite stavke Više > Postavke.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 3. Na kartici Nalog izaberite stavku Raskini vezu sa ovim računarom, a zatim stavku Raskini vezu sa nalogom.

Skrivanje ili deinstaliranje aplikacije OneDrive

U nekim verzijama operativnog sistema Windows, možete i da sakrijete ili deinstalirate OneDrive. Takođe možete da deinstalirate aplikaciju OneDrive za mobilne uređaje sa Android i iOS uređaja.

OneDrive je ugrađen u neke verzije operativnog sistema Windows, tako da ga nije moguće deinstalirati. Ali možete da ga sakrijete i zaustavite proces sinhronizacije, pa će ostati sakriven. Da biste to uradili, isključite sve OneDrive postavke i uklonite fasciklu OneDrive iz istraživača datoteka.

Windows 10

 1. Kliknite na ikonu belog ili plavog OneDrive oblaka na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka.

  OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

  Napomena: Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone Dugme „Prikaži skrivene ikone“. pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Izaberite dugme Start, u polju za pretragu otkucajte OneDrive, a zatim u rezultatima pretrage izaberite stavku OneDrive.

 2. U centru aktivnosti izaberite stavke Više > Postavke.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 3. Na kartici Postavke opozovite izbor u svim poljima za potvrdu u okviru Opšte.

 4. Na kartici Automatsko čuvanje podesite liste Dokumenti i slike na opciju Samo ovaj računar i opozovite izbor u ostalim poljima za potvrdu.

 5. Na kartici Nalog izaberite stavku Odaberite fascikle.

 6. U okviru Sinhronizovanje OneDrive datoteka sa ovim računarom potvrdite i opozovite izbor u polju za potvrdu Sinhronizuj sve datoteke i fascikle u mojoj usluzi OneDrive. (Prvim klikom izabraćete sva polja, a drugim ćete opozvati njihov izbor.) Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili okvir i vratili se na postavke.

  Ovim korakom uklanjaju se sve OneDrive datoteke sa računara, ali ostaju u usluzi OneDrive.com.

 7. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali izmene u okviru Postavke.

 8. Ponovo otvorite stavku Postavke. Na kartici Nalog kliknite na dugme Raskini vezu OneDrive. Zatvorite okvir Dobro došli u OneDrive koji se pojavljuje.

 9. Otvorite istraživač datoteka, kliknite desnim tasterom miša na OneDrive, a zatim odaberite stavku Svojstva.

  Na kartici Opšte, pored stavke Atributi, potvrdite izbor u polju za potvrdu Skriveno. Tako ćete sakriti OneDrive u istraživaču datoteka.

 10. Još jednom, u centru aktivnosti izaberite stavku Više i izaberite stavku Zatvori OneDrive. Tako ćete ukloniti ikonu aplikacije OneDrive sa sistemske trake poslova.

Windows 8.1

 1. U „Start“ meniju na računaru, pritisnite i zadržite ili kliknite desnim tasterom miša na pločicu OneDrive, a zatim izaberite stavku Otkači sa „Start“ menija.

 2. Idite na stavku Postavke računara pomoću pločice Postavke računara u Start meniju ili brzo prevucite sa desne ivice ekrana, izaberite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.

 3. U okviru Postavke računara, izaberite stavku OneDrive.

 4. Na kartici Skladište datoteka isključite prekidač Podrazumevano čuvaj dokumente u usluzi OneDrive.

 5. Na kartici Snimci kamere izaberite stavku Ne otpremaj fotografije i isključite prekidač Automatski otpremi video zapise u OneDrive.

 6. Na kartici Sinhronizovanje postavki, u okviru Sinhronizovanje postavki sa uslugom OneDrive isključite prekidač Sinhronizuj postavke na ovom računaru.

 7. Na kartici Ograničena veza isključite sve prekidače.

 8. Da biste sakrili OneDrive u istraživaču datoteka, otvorite istraživač datoteka i na listi fascikli sa desne strane kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive, a zatim izaberite stavku Svojstva.

  Na kartici Opšte, pored stavke Atributi potvrdite izbor u polju za potvrdu Skriveno.

Aplikacija OneDrive dobija se uz Windows 8.1 i Windows RT 8.1 i ne može da se deinstalira, ali OneDrive možete da deinstalirate u operativnom sistemu Windows 7, Windows Vista i u nekim verzijama operativnog sistema Windows 10. OneDrive ne može da se deinstalira sa Windows 10 telefona.

Ako se deinstalira, fascikla OneDrive će prestati da se sinhronizuje, a sve datoteke ili podaci koje imate u usluzi OneDrive i dalje će biti dostupni kada se prijavite na OneDrive.com.

Windows 10

 1. Kliknite na dugme Start, u polju za pretragu otkucajte „Programi“, a zatim na listi rezultata izaberite stavku Dodaj ili ukloni programe.

 2. U okviru Aplikacije i funkcije pronađite i izaberite stavku Microsoft OneDrive, a zatim stavku Deinstaliraj. Ako se bude tražila administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

Windows 7 ili Windows Vista

 1. Kliknite na dugme Start, u polju za pretragu otkucajte Dodaj programe, a zatim na listi sa rezultatima izaberite stavku Programi i funkcije.

 2. Izaberite stavku MicrosoftOneDrive, a zatim stavku Deinstaliraj. Ako budete upitani za administratorsku lozinku ili potvrdu, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

Android uređaji

 1. Idite u odeljak Postavke i izaberite stavku Skladište/memorija.

 2. Izaberite stavku OneDrive i dodirnite stavku Deinstaliraj.

iOS uređaji

 1. Idite na početni ekran, dodirnite i zadržite ikonu aplikacije OneDrive

 2. Dodirnite X koje se pojavljuje u gornjem levom uglu ikone aplikacije.

macOS

Jednostavno prevucite aplikaciju OneDrive u smeće.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×