Integrisane aplikacije i Azure AD za Office 365 administratore

Upravljanje integrisanim aplikacijama podrazumeva više od jednostavnog uključivanja ili isključivanja integrisanih aplikacija. Pojavom Office 365 REST API-ja, korisnici mogu aplikacijama da odobre pristup svojim Office 365 podacima, kao što su e-pošta, kalendari, kontakti, korisnici, grupe, datoteke i fascikle. Prema podrazumevanim postavkama, korisnici treba svakoj aplikaciji pojedinačno da dodele dozvole, ali to nije efikasno ako želite da ovlastite aplikaciju jednom na nivou globalnog administratora, a zatim da je stavite na raspolaganje čitavoj organizaciju putem alatke pokretanje aplikacija. Da biste to uradili, morate da registrujete aplikaciju u usluzi Azure AD. Postoje određeni koraci koje treba preduzeti pre nego što možete da registrujete aplikaciju u usluzi Azure AD i određene informacije koje treba da znate, a koje mogu da vam pomognu da upravljate aplikacijama u svojoj Office 365 organizaciji. Ovaj članak vas usmerava na te resurse.

Azure AD resursi za Office 365 administratore

Morate da izvršite ove dve procedure da biste mogli da upravljate Office 365 aplikacijama u usluzi Azure AD.

Preduslovi

Komentari

Registrujte besplatnu Azure Active Directory pretplatu

Uz svaku plaćenu pretplatu na Office 365 dolazi besplatna pretplata na Azure Active Directory. Možete da koristite Azure AD za upravljanje aplikacijama i pravljenje korisničkih i grupnih naloga i upravljanje njima. Da biste aktivirali ovu pretplatu i pristupili portalu za upravljanje uslugom Azure, treba da završite proces jednokratne registracije. Nakon toga, možete da odete u Azure AD iz Office 365 administrativni centar.

Uključivanje ili isključivanje integrisanih aplikacija

Morate da uključite integrisane aplikacije korisnicima da biste dozvolili aplikacijama nezavisnih proizvođača da pristupaju njihovim Office 365 informacijama, kao i sebi da biste registrovali aplikacije u usluzi Azure AD. Na primer, kada neko koristi aplikaciju nezavisnog proizvođača, ta aplikacija može da traži dozvolu za pristup kalendaru i za uređivanje datoteka koje se nalaze u fascikli OneDrive for Business.

Upravljanje Office 365 aplikacijama zahteva poznavanje aplikacija u usluzi Azure AD. Ovi članci će vam pružiti potrebno znanje.

Pozadinski članak

Komentari

Upoznajte pokretanje aplikacija za Office 365

Ako vam je pokretanje aplikacija novina, možda se pitate šta je to i kako se koristi. Pokretanje aplikacija je osmišljeno da vam pomogne da dođete do aplikacija sa bilo kog mesta u usluzi Office 365.

Dodavanje, ažuriranje i uklanjanje aplikacije

Ova tema vam pokazuje kako da dodate, ažurirate ili uklonite aplikaciju u usluzi Azure Active Directory. Saznaćete više o različitim tipovima aplikacija koje mogu da se integrišu sa uslugom Azure AD i kako da konfigurišete aplikacije da pristupaju drugim resursima kao što su veb API-ji i još mnogo toga.

Podesite da vam se aplikacija pojavljuje u Office 365 pokretanju aplikacija.

Pokretanje aplikacija u usluzi Office 365 koje olakšava korisnicima da pronađu i pristupe svojim aplikacijama. Ovaj članak opisuje načine kako vi, kao programer, možete da podesite da se vaše aplikacije pojavljuju u korisničkim pokretanjima aplikacija, kao i da im pružite iskustvo jedinstvenog prijavljivanja (SSO) korišćenjem njihovih Office 365 akreditiva.

Pregled Office 365 platforme API-ja

Office 365 API-ji vam omogućavaju da pružite pristup klijentovim Office 365 podacima, uključujući stvari do kojih im je najviše stalo – njihovoj e-pošti, kalendarima, kontaktima, korisnicima i grupama, datotekama i fasciklama. U ovom članku postoji dobar dijagram koji ilustruje odnos između Office 365 aplikacija, usluge Azure AD i podataka kojima aplikacije pristupaju.

Integrisanje aplikacija u uslugu Azure Active Directory

Saznajte više o aplikacijama koje se integrišu sa uslugom Azure Active Directory i kako da registrujete vašu aplikaciju, shvatite koncepte koji stoje iza registrovane aplikacije i saznajte više o smernicama brendiranja za aplikacije sa više zakupaca.

Uputstva za integracija sa uslugom Active Directory

Cilj ovih uputstava je da vam pokažu kako da konfigurišete Azure AD SSO za SaaS aplikacije nezavisnih proizvođača.

Scenariji potvrde identiteta za Azure AD

Azure AD pojednostavljuje potvrdu identiteta za programere obezbeđujući identitet kao uslugu, uz podršku za industrijski standardne protokole kao što su OAuth 2.0 i OpenID Connect, kao i biblioteke otvorenog izvora za različite platforme kako bi vam pomogao da brzo započnete kodiranje. Ovaj dokument će vam pomoći da razumete različite scenarije koje Azure AD podržava i pokazaće vam kako da počnete.

Pristup aplikacije

Azure AD omogućava lako integraciju mnogim trenutno popularnim aplikacijama softver kao usluga (SaaS); ova usluga obezbeđuje upravljanje identitetom i pristupom i pruža tablu pristupa za korisnike, gde oni mogu da otkriju koje pristupe aplikacija imaju i gde mogu da koriste SSO da bi pristupili svojim aplikacijama. Ovaj članak vam obezbeđuje veze ka povezanim resursima koji vam omogućavaju da saznate više o poboljšanjima pristupa aplikacije za Azure AD i kako možete da im doprinesete.

Dodavanje ili uklanjanje pločica u pokretanju aplikacija za Office 365

Možete da dobijete brz pristup aplikacijama koje svakodnevno koristite ako dodate ili uklonite aplikacije u okviru Office 365 pokretanja aplikacija.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×