Instaliranje usluge OneDrive na spoljnoj disk jedinici

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U slučaju da vam je potrebno da promenite lokaciju skladišta za _ z0z[za skladištenje sa C DRIVEA na SD karticu ili drugi spoljni izvor skladišta (kao što je USB disk), evo kako to možete da uradite.

Napomene: 

 • Aplikacija _ z0zve može da se preuzme i instalira na memorijskoj kartici u programu android, ali pre instaliranih verzija se ne mogu premestiti sa telefona na memorijsku karticu.

 • Ako nemate dovoljno prostora na računaru, koristite funkciju " datoteke na zahtev " za Windows i Mac , kao i selektivno sinhronizovanje.

Proveravanje sistema datoteka disk jedinice

 1. Otvorite File Explorer.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na disk jedinicu i odaberite stavku Svojstva.

 3. Na kartici Opšte , pored sistema datoteka, pogledajte da li piše NTFS.

Ako je sistem datoteka FAT ili FAT32, pogledajte sledeći odeljak. U suprotnom, nastavite da biste poništili povezivanje sa uslugom _ z0z_ i ponovo potražite instalaciju programa _ z1zve .

Konvertovanje FAT ili FAT32 disk jedinice u NTFS

Konvertovanje disk jedinice pomoću ovih koraka očuvaće datoteke na disk jedinici. I dalje preporučujemo da osiguramo da imate rezervne kopije svih datoteka na disk jedinici.

 1. Pronađite slovo pogona koji želite da konvertujete. Otvorite istraživač datoteka i u levom oknu potražite drive ispod dugmeta "ovaj računar" ili "računar".

 2. Pritisnite taster sa Windows logotipom + R da biste otvorili dijalog "pokreće".

 3. Unesite cmd da biste otvorili prozor komandne linije.

 4. Na komandnoj liniji otkucajte Konvertuj disk jedinicu:/fs: NTFS

  Na primer, ako je slovo na disk jedinici koju želite da konvertujete e-e, otkucajte " Konvertuj e:/fs: NTFS

Napomena: Ako želite da konvertujete NTFS disk u FAT32, morate da sačuvate kopije bilo koje datoteke koje želite da zadržite, a zatim ponovo da oblikujete ili da izvršite particiju na disku.

Raskidanje veze sa uslugom OneDrive i ponovno pokretanje podešavanja usluge OneDrive

Nećete izgubiti datoteke ili podatke ako onemogućite ili deinstalirate uslugu OneDrive, odnosno raskinete vezu sa njom na računaru. Datotekama uvek možete da pristupite tako što ćete se prijaviti na OneDrive nalog na mreži.

 1. Kliknite na ikonu belog ili plavog OneDrive oblaka na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka.

  OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

  Napomena: Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone Dugme „Prikaži skrivene ikone“. pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Kliknite na dugme Start, u polju za pretragu otkucajte OneDrive, a zatim u rezultatima pretrage izaberite stavku OneDrive.

 2. Izaberite stavke Više > Postavke.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 3. Izaberite stavku Raskini vezu sa ovim računarom.

  Napomena: Nepovezane datoteke mogu se bezbedno izbrisati iz lokalnog skladišta, pošto se one takođe skladište u oblaku i pristupe putem lokacije.

 4. Slijedite korake čarobnjaka za pomoć u usluzi OneDrive za podešavanje usluge _ z0z_ na novoj lokaciji datoteke.

  Upozorenje: Ne možete da podesite zaštitu fascikle sa uslugom _ z0z_ u spoljnoj memoriji.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Nije moguće sinhronizovati OneDrive sa SD karticom ili spoljnim USB disk jedinicom

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×