Instaliranje programa Visio

Before you begin    Pre nego što počnete, proverite da li vaš računar ispunjava sistemske zahteve.

Dole navedeni koraci se odnose na instaliranje verzija sa pretplatom za Visio Online Plan 2, kao i na jednokratnu kupovinu (bez pretplate) verzija programa Visio 2019, 2016 ili 2013. (Za Visio 2010 ili 2007, pratite korake u članku sistem Office 2010 ili sistem Office 2007).

Visio nije uključen u programski paket Office, već se prodaje kao samostalna aplikacija.
Kupite ili isprobajte Visio.

Visio Standard ili Visio Professional   
Ako imate jednu od ovih verzija bez pretplate, možda ste dobili i šifru proizvoda prilikom kupovine. Pre nego što prvi put instalirate Visio, prijavite se pomoću postojećeg ili novog Microsoft naloga i unesite šifru proizvoda na stranici office.com/setup. Kada iskoristite šifru, povezujete svoj nalog sa aplikacijom Visio i to treba da uradite samo jednom. Već ste uradili to? Nastavite i Prijavite se da biste preuzeli Visio.

Visio Online Plan 2   
Ako imate pretplatu na Visio Online Plan 2, nećete videti opciju da ga instalirate, osim ako nemate dodeljenu licencu. Ako ste Office 365 administrator odgovoran za dodelu licenci, pogledajte članak Dodela licenci korisnicima.

Napomena: Visio Online Plan 1 ne uključuje verziju programa Visio za računare, pa nije potrebna instalacija.

Napomena: *Ako ste nabavili Visio Professional ili Standard na jedan od sledećih načina, možda nemate šifru proizvoda ili povezani nalog. Umesto toga pogledajte ove korake da biste instalirali svoju verziju programa Visio.

Microsoft HUP: Ako ste kupili Visio za ličnu upotrebu putem HUP pogodnosti preduzeća, pogledajte članak Instaliranje sistema Office putem HUP-a (Ovi koraci se odnose na sve samostalne Office proizvode kupljene putem HUP-a.)
Verzije za količinsko licenciranje: IT odeljenja često koriste različite metode za instaliranje Visio izdanja za količinsko licenciranje u svojim organizacijama. Obratite se svom IT odeljenju za pomoć.
Nezavisni prodavac: Kupili ste Visio od nezavisnog prodavca i imate problem sa šifrom proizvoda.

1. korak: Prijavite se za preuzimanje programa Visio

Nalog koji koristite kada se prijavljujete zavisi od toga koju verziju programa Visio imate. Pratite korake za svoju verziju.

Program Visio Professional (ili Visio Standard)
Verzija bez pretplate
Linijski

 1. Idite na www.office.com i ako već niste prijavljeni, izaberite Prijavi se.

 2. Prijavite se koristeći Microsoft nalog koji je povezan sa programom Visio.

  Napomena: Ako ste već prijavljeni na office.com koristeći radni ili školski nalog, moraćete da se odjavite, a zatim da se ponovo prijavite koristeći Microsoft nalog ili kliknite desnim tasterom miša na svoj pregledač na traci zadataka da biste pokrenuli privatnu ili inkognito sesiju pregledača.

  Zaboravili ste detalje naloga? Pogledajte Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office.

 3. Na Office početnoj stranici izaberite Instaliraj Office.

  Snimak ekrana Office.com matične stranice nakon prijavljivanja
 4. Na portalu account.microsoft.com izaberite stavkuUsluge i pretplate iz zaglavlja stranice.

 5. Pronađite verziju programa Visio koju želite da instalirate i izaberite Instaliraj. Ako imate više Office proizvoda, možda ćete morati da se pomerate kroz listu proizvoda povezanih sa ovim Microsoft nalogom.

  Savet: Da biste instalirali program Visio na drugom jeziku, ili da instalirate 64-bitnu verziju, izaberite vezu Druge opcije. Odaberite jezik i bit verziju koju želite, a zatim izaberite Instaliraj.

Visio Online Plan 2
Verzija sa pretplatom
Linijski

 1. Idite na www.office.com i ako već niste prijavljeni, izaberite Prijavi se.

 2. Prijavite se koristeći radni ili školski nalog koji je povezan sa ovom verzijom programa Visio.

  Napomena: Ako ste već prijavljeni koristeći Microsoft nalog, moraćete da se odjavite, a zatim da se prijavite koristeći nalog koji koristite sa sistemom Office 365 na poslu ili u školi ili da kliknete desnim tasterom miša na pregledač na traci zadataka da biste započeli privatnu ili inkognito sesiju pregledača.

  Zaboravili ste detalje naloga? Pogledajte Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office.

 3. Na početnoj stranici sistema Office izaberite Instaliraj Office > Druge opcije instalacije. (Ako ste postavili drugu početnu stranicu, idite na admin.microsoft.com/account#installs.)

  Snimak ekrana usluge Office.com ako se prijavljujete pomoću poslovnog ili školskog naloga
 4. Iz stavke Moje instalacije, pod opcijom Visio, izaberite svoje jezik i 64-bitnu ili 32-bitnuverziju, a zatim izaberite Instaliranje programa Visio. (Ako imate instalirane neke druge Office aplikacije, obavezno izaberite istu bitnu verziju za instalaciju programa Visio. Koju verziju sistema Office koristim?)

  Savet: Ako program Visio nije naveden kao opcija za instalaciju u okviru stavke Moje instalacije, to može značiti da nemate licencu. Proverite dodeljene licence i ako ne vidite Visio Online Plan 2 naveden ispod vaših dodeljenih pretplata, kontaktirajte svog administratora za pomoć. Ako ste administrator sistema Office, saznajte više ododeljivanju licenci korisnicima.

Sada bi trebalo da počne preuzimanje programa Visio. Pratite uputstva u 2. koraku da biste dovršili instalaciju.

Instalirajte program Visio

 1. U zavisnosti od pregledača kliknite na Pokreni (u Edge ili Internet Explorer), Instalacija (u Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u Firefox).

  Ako vidite uputstvo u Kontroli korisničkog naloga koja kaže Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da vrši promene na vašem uređaju? kliknite na Da.

  Instalacija započinje.

  Napredak instalacije sistema Office aplikacije

 2. Instalacija je završena kada vidite frazu „Sve je spremno! Visio je sada instaliran” i počne se prikazivati animacija koja pokazuje gde se na Vašem računaru nalazi Visio aplikacija.

  Sledite uputstva u prozoru da biste pronašli Visio, na primer, u zavisnosti od Vaše verzije Windowsa, izaberite Početak i zatim skrolujte da biste pronašli Visio na listi aplikacija.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×