Instaliranje programa Visio

Visio se prodaje kao samostalna aplikacija.

Da biste isprobali besplatnu probnu verziju ili kupili Visio 2016 ili Visio Pro za Office 365, posetite https://products.office.com/Visio.   

Sledeće informacije se odnose na instaliranje programa Visio Standard, Visio Professional i Visio Pro za Office 365.

Preuzimanje i instaliranje programa Visio 2013 ili 2016 (1 korisnik i 1 PC računar)

 1. Ako ste kupili softver koji se preuzima, morate da kliknete na dugme Nastavi na Office.com da biste preuzeli softver. Dugme Nastavi na Office.com možete pronaći u e-poruci sa potvrdom. Kada kliknete na dugme Nastavi na Office.com, bićete usmereni na prilagođeni Microsoft Office sajt da biste se registrovali ili prijavili pomoću Microsoft naloga.

  Ako ste poštom dobili karticu sa šifrom proizvoda, unesite šifru proizvoda koja se nalazi na poleđini kartice na adresi https://setup.office.com/ i pratite uputstva sa kartice.

  Napomena: Ako imate instaliran i Office, možete da koristite istu adresu e-pošte i lozinku Microsoft naloga da biste instalirali Visio.

 2. Izaberite željenu zemlju i jezik.

 3. Na stranici Moj Office nalog izaberite stavku koju želite da instalirate.

  Ako ste već preuzeli šifru proizvoda i treba da se prijavite na Moj Office nalog kako biste instalirali ili ponovo instalirali Visio, idite na www.office.com/myaccount. Prijavite se pomoću Microsoft nalog. Ovo su e-adresa i lozinka koje ste povezali sa svojom kopijom programa Visio.

  Snimak ekrana stranice za prijavljivanje Microsoft naloga
 4. Kliknite na dugme Instaliraj da biste započeli preuzimanje.

 5. U zavisnosti od pregledača, idite na iskačući prozor instalacije koji će se pojaviti i izaberite stavku Pokreni (u programu Internet Explorer), Podesi (u programu Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u programu Firefox).

  Instalacija započinje.

 6. Otvorite Visio da biste odmah počeli da ga koristite. U većini slučajeva Visio se aktivira kada ga pokrenete i prihvatite uslove licenciranja klikom na dugme Prihvati.

 1. Otvorite aplikaciju Visio.

 2. U meniju Datoteka izaberite stavku Nalog.

 3. Ako je Visio instaliran pomoću tehnologije Klikni i pokreni, videćete dugme Opcije ažuriranja. Izaberite stavku Odmah ažuriraj.

  Instalacije zasnovane na tehnologiji MSI nemaju dugme Opcije ažuriranja. U tim instalacijama se prikazuje samo dugme O programu Visio. Pokrenite ažuriranje sistema Windows. Izaberite operativni sistem ispod da biste videli korake za pokretanje ažuriranja sistema Windows.

Ako ste odabrali da instalirate verziju 2016, ali poželite da se vratite na Visio Pro 2013, pročitajte članak Ponovno instaliranje sistema Office 2013 posle nadogradnje na Office 2016.

Preuzimanje i instaliranje programa Visio Pro za Office 365

 1. Ako ste se pretplatili na Visio Pro za Office 365, za početak posetite https://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx?SoftwareManageLayout=Panel_Visio_ClientDownload.

  Da biste isprobali besplatnu probnu verziju ili kupili Visio Pro za Office 365, posetite https://products.office.com/Visio.   

  Napomena: Ne vidite Visio Pro za Office 365?    Zatražite od administratora da vam dodeli licencu. Ako ste administrator, prvo pogledajte članak Dodeljivanje licence, a zatim pratite korake iz članka Upravljanje korisničkim softverom u usluzi Office 365 kako biste korisnicima omogućili da instaliraju Visio.

 2. Odaberite jezik, a zatim kliknite na dugme Instaliraj.

  Instaliranje
 3. Kliknite na dugme Pokreni.

 4. Kliknite na dugme Da kako biste omogućili pokretanje instaliranja.

  Možda ćete morati da zatvorite neke programe pre nego što nastavite sa instaliranjem.

Instaliranje se odvija u pozadini.    Znaćete da se Visio Pro za Office 365 instalira kada vidite ovakvo obaveštenje:

Obaveštenje o instalaciji

Kada se instalacija završi, videćete drugo obaveštenje i možete da počnete sa istraživanjem!

Načini nadogradnje ili ažuriranja

Šta treba uraditi

Vaš Office 365 administrator ili IT sektor instalira Visio Pro za Office 365 za vas

Vi ne treba ništa da radite. Administrator ili IT sektor verovatno će nastaviti da upravlja vašim instalacijama i ispravkama.

Nadogradnja starije verzije programa Visio, kao što je Visio Professional 2010 ili Visio Professional 2007

Ako ne vidite opciju za instaliranje programa Visio kada se prijavite na lokaciji portal.office.com/ols/mySoftware.aspx, obratite se administratoru. Administrator vam možda nije dodelio licencu ili dao dozvolu za instaliranje željene verzije sistema Office. Ako ste administrator, pogledajte članak Upravljanje korisničkim softverom u usluzi Office 365.

 1. Deinstalirajte Visio prateći korake iz članka Deinstaliranje sistema Office 2013, Office 2016 ili usluge Office 365 sa PC računara.

 2. Instalirajte Visio prateći korake iz članka Instaliranje programa Visio Pro za Office 365.

Nadogradnja programa Visio Professional 2013

Ako ne vidite opciju za instaliranje programa Visio kada se prijavite na lokaciji portal.office.com/ols/mySoftware.aspx, obratite se administratoru. Administrator vam možda nije dodelio licencu ili dao dozvolu za instaliranje željene verzije sistema Office. Ako ste administrator, pogledajte članak Upravljanje korisničkim softverom u usluzi Office 365.

Koraci za nadogradnju programa Visio zavise od toga da li je instalacija izvršena pomoću tehnologije „Klikni i pokreni“ ili je zasnovana na tehnologiji MSI. Ove korake ćete pratiti i ako želite da proverite da li ima ispravki.

Proverite da li je Visio 2013 instaliran pomoću tehnologije „Klikni i pokreni“ ili MSI

 1. Otvorite aplikaciju Visio.

 2. U meniju Datoteka izaberite stavku Nalog.

 3. Ako je Visio instaliran pomoću tehnologije „Klikni i pokreni“, videćete dugme Opcije ažuriranja.

  Instalacije zasnovane na tehnologiji MSI nemaju dugme Opcije ažuriranja. Te instalacije prikazuju samo dugme O programu <Visio>.

  Instalacije „Klikni i pokreni“ na stranici „Nalog“ imaju dugme „Opcije ažuriranja“. Instalacije zasnovane na MSI-ju nemaju to dugme.

Ako je Visio 2013 instaliran pomoću tehnologije „Klikni i pokreni“

 1. Instalirajte program Visio Pro praćenjem koraka iz članka Instaliranje programa Visio Pro za Office 365.

Ako je Visio 2013 instaliran pomoću tehnologije MSI

 1. Deinstalirajte Visio prateći korake iz članka Deinstaliranje sistema Office 2013, Office 2016 ili usluge Office 365 sa PC računara.

 2. Instalirajte Visio prateći korake iz članka Instaliranje programa Visio Pro za Office 365.

Ako ste instalirali verziju 2016 programa Visio Pro za Office 365, ali poželite da se vratite na Visio Pro 2013, pročitajte odeljak Ponovno instaliranje programa Visio Pro 2013 u članku Kako da ponovo instaliram Office 2013 posle nadogradnje na Office 2016 pomoću sistema Office 365 za preduzeća?.

Takođe pogledajte

Instalacija sistema Office na PC ili Mac računaru

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×