Instaliranje programa Project

Za pretplate:   
Ukoliko Vi ili Vaša organizacija imate pretplatu na Project Online Professional ili Project Online Premium nećete videti opciju za instaliranje, osim ako Vam neko iz Vaše organizacije nije dodelio licencu. Saznajte kako da to proverite Koji Office 365 proizvod ili licencu posedujem? Ako ste Vi administrator odgovoran za dodeljivanje licenci za Office 365, pročitajte Dodeljivanje licenci korisnicima.

Bez pretplate:   
Ukoliko imate Project Standard iliProject Professional trebalo bi da ste prilikom kupovine dobili šifru proizvoda. Pre nego što instalirate Project po prvi put, prijavite se pomoću postojećeg ili novog Microsoft naloga i unesite šifru proizvoda u lokaciju office.com/setup.Unoseći Vašu šifru povezujete Vaš nalog sa Project aplikacijom i ovo treba da uradite samo jednom.

Before you begin   Pre nego što počnete, proverite da li vaš računar ispunjava sistemske zahteve.

Dole navedeni koraci su za verzije programa Project Online sa pretplatom i za verzije programa Project 2019, 2016 ili 2013 bez pretplate. Za Project 2010 ili 2007, pratite korake u sistemu Office 2010 ili sistemu Office 2007). Project se prodaje kao samostalna aplikacija, tako da ako ga još uvek nemate, kupite ili isprobajte Project.

1. korak: Prijavljivanje radi preuzimanja Project

 1. Idite na www.office.com i ukoliko još niste prijavljeni, izaberite Prijavite se.

 2. Prijavite se pomoću naloga koji ste povezali sa ovom verzijom Project. Ovaj nalog može biti Microsoft nalog (koji se koristi za verzije bez pretplate), odnosno poslovni ili školski nalog (koji se koristi za verzije sa pretplatom).

  Zaboravili ste detalje naloga? Pogledajte Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office.

 3. Nakon prijavljivanja, pratite korake, koji su navedeni ispod, za Vašu pretplatu ili za verziju bez pretplate za program Project.

  Project (Standard ili Professional)
  Verzija bez pretplate
  Linija

  1. Na Office početnoj stranici izaberite Instaliraj Office.

   Snimak ekrana Office.com matične stranice nakon prijavljivanja
  2. Ako imate više Office proizvoda, možda ćete morati da se pomerate kroz listu proizvoda koje posedujete ili ako imate pretplatu na Office 365, u zaglavlju izaberite stavku Usluge i pretplate koja navodi sve Microsoft proizvode koje posedujete.

   Pronađite verziju programa Project koju želite da instalirate i izaberite stavku Instaliraj.

  Savet: Da biste instalirali Poject na drugom jeziku ili instalirali 64-bitnu verziju, kliknite na vezu Druge opcije. Odaberite željeni jezik i bitnu verziju koju želite, a zatim izaberite Instaliraj.

  Project Online (Professional ili Permium)
  Verzija sa pretplatom
  Linija

  1. Na Office 365 početnoj stranici izaberite Instaliranje Office aplikacija > Druge opcije za instaliranje (Ako ste postavili drugu početnu stranicu, idite na aka.ms/office-install.)

   Snimak ekrana usluge Office.com ako se prijavljujete pomoću poslovnog ili školskog naloga
  2. U okviru softvera, izaberite Project. Odaberite jezik i bitnu verziju koju želite, a zatim izaberite Instaliraj. (Da biste instalirali 64-bitnu, u okviru verzijaizaberite Više opcija, odaberite stavku 64-bitnu, a zatim izaberite Instaliranje.)

  3. Savet: Ako Project nije naveden u okviru zaglavlja softvera za navigaciju sa leve strane stranice, to verovatno znači da nemate licencu. Proverite da li imate licencu , a ako ne, obratite se administratoru i zatražite da vam se jedna dodeli.

  Sada bi trebalo da počne preuzimanje Project. Pratite uputstva u 2. koraku da biste dovršili instalaciju.

2. korak: Instaliranje Project

 1. U zavisnosti od pregledača kliknite na Pokreni (u Edge ili Internet Explorer), Instalacija (u Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u Firefox).

  Ako vidite uputstvo u Kontroli korisničkog naloga koja kaže Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da vrši promene na vašem uređaju? kliknite na Da.

  Instalacija započinje.

  Napredak instalacije sistema Office aplikacije

 2. Instalacija je završena kada vidite rečenicu „Spremni ste! Project je sada instaliran” i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde se na računaru nalazi Project aplikacija.

  Sledite uputstva u prozoru da biste pronašli Project, na primer, u zavisnosti od verzije Windows, izaberite Početak i zatim skrolujte da biste pronašli Project na listi aplikacija.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ako još niste pronašli odgovore koji su vam potrebni, pokušajte da tražite sadržaj na lokaciji support.office.com ili da pretražite listu tema u Project centru za pomoć.

Objavljivanje pitanja i problema na diskusionom forumu takođe može da bude korisno. Diskusioni forumi za Project obično su veoma aktivni i zato su odličan resurs za pronalaženje drugih korisnika koji su možda rešavali slične probleme ili su se našli u istoj situaciji.

Ne možete da pronađete ono što tražite? Isprobajte forume.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×