Instalacija i pokretanje alatke Office 365 IdFix

IdFix prepoznaje greške kao što su duplikati i problemi oblikovanja u direktorijumu pre nego što ga sinhronizujete sa uslugom Office 365.

Da biste uspešno dovršili ovaj zadatak, trebalo bi da radite sa korisnikom, grupom i objektima kontakta u usluzi Active Directory.

Ako ne možete da dovršite ovaj zadatak, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite. Ovi metodi mogu biti lakši, ali mogu potrajati duže ili imati druge mane. To su:

 • Pokretanje sinhronizacije direktorijuma bez pokretanja alatke IdFix.    Možete da sinhronizujete direktorijum bez pokretanja alatke IdFix, ali ga ne preporučujemo. Ispravljanje grešaka pre sinhronizovanja traje kraće i često pruža bolji prelazak u oblak.

 • Unajmite savetnika.    Pomoć stručnjaka može omogućiti korisnicima neometan i brz rad i sinhronizaciju direktorijuma.

Šta vam je potrebno da pokrenete IdFix

Najlakši način da preuzmete IdFix i pokrenete ga jeste da ga instalirate na računaru koji je pridružen domenu. Možete da ga pokrenete na kontroleru domena ako želite, ali to nije neophodno.

Hardverski zahtevi za IdFix

Računar na kojem ste instalirali IdFix treba da ispunjava ove hardverske zahteve:

 • 4 GB RAM (minimalno)

 • 2 GB prostora na čvrstom disku (minimalno)

Softverski zahtevi za IdFix

Računar na kojem instalirate IdFix treba da bude pridružen istom Active Directory domenu iz kojeg želite da sinhronizujete korisnike u Office 365. Računar takođe mora da ima instaliran .NET Framework 4.0.

Ako je pokrenut Windows Server 2008 ili Windows Server 2012, .NET Framework je verovatno već instaliran. Ako ne želite, možete da preuzmete .NET 4.0 iz centra za preuzimanje ili pomoću usluge Windows Update.

Zahtevi za IdFix dozvole

Korisnički nalog koji koristite da biste pokrenuli IdFix treba da imaju pristup za čitanje/pisanje direktorijumu.

Ako niste sigurni da li korisnički nalog ispunjava ove zahteve i niste sigurni kako da proverite, i dalje možete da instalirate i da pokrenete IdFix. Ako korisnički nalog nema odgovarajuće dozvole, IdFix će jednostavno prikazati grešku kada pokušate da ga pokrenete.

Instaliranje alatke IdFix

Da biste instalirali IdFix, preuzmite i dekomprimujte IdFix.exe kao što je opisano u ovim koracima:

 1. Prijavite se na računar na koji želite da instalirate alatku IdFix.

 2. Idite na Microsoft lokaciju za preuzimanje da biste preuzeli IdFix alatku za oporavak DirSync grešaka.

 3. Odaberite stavku Preuzmi.

 4. Kada budete upitani, odaberite stavku Pokreni.

 5. U dijalogu WinZip Self-Extractor u okviru za tekst Dekomprimuj alatku otkucajte ili potražite lokaciju na kojoj želite da instalirate alatku IdFix. IdFix se podrazumevano instalira u C:\Deployment Tools\.

 6. OdaberiteDekomprimuj.

Pokretanje alatke IdFix

Pošto instalirate IdFix, pokrenite alatku da biste potražili probleme u direktorijumu:

 1. Pomoću naloga koji ima pristup za čitanje/pisanje u direktorijumu, prijavite se na računar na kojem ste instalirali IdFix.

 2. U Istraživaču datoteka idite na lokaciju na kojoj ste instalirali IdFix. Ako odaberete podrazumevanu fasciklu tokom instalacije, idite na C:\Deployment Tools\IdFix.

 3. Kliknite dvaput na IdFix.exe.

  Odaberite IdFix.exe datoteku.
 4. IdFix podrazumevano koristi pravila sa više klijenata za testiranje stavki u direktorijumu. Ovo je odgovarajući skup pravila za većinu Office 365 korisnika. Međutim, ako ste Office 365 Dedicated ili ITAR (International Traffic in Arms Regulations) korisnik, možete da konfigurišete IdFix da koristi namenski skup pravila. Ako niste sigurni koji ste tip korisnika, možete da preskočite ovaj korak. Da biste podesili skup pravila na Namenski, kliknite na ikonu zupčanika na traci sa menijima, a zatim odaberite Namenski.

 5. Odaberite stavku Upit.

  Odaberite upit u alatki IdFix.
 6. IdFix podrazumevano pretražuje ceo direktorijum u potrazi za greškama.

  U zavisnosti od veličine direktorijuma, pokretanja upita može potrajati neko vreme. Možete da pratite napredak na dnu glavnog prozora alatke. Ako kliknete na dugme Otkaži, moraćete da krenete od početka.

  IdFix upit i broj grešaka.
 7. Kada IdFix dovrši upit i ako ne postoje greške u direktorijumu, možete nastaviti dalje i sinhronizovati direktorijum. Ako postoje greške u direktorijumu, preporučuje se da ih otklonite pre sinhronizacije. Ako želite određenije informacije o tipovima grešaka i preporuke o tome kako da ih na najbolji način otklonite, pogledajte veze na kraju ove teme.

  Iako nije obavezno da otklonite greške pre sinhronizacije, izričito preporučujemo da barem pregledate sve greške koje je vratila alatka IdFix.

  Svaka greška se prikazuje u posebnom redu u glavnom prozoru alatke.

 8. Ako ste saglasni sa predloženom promenom u koloni AŽURIRANJE, u koloni RADNJA izaberite šta želite da IdFix uradi u cilju primene promene, a zatim kliknite na dugme Primeni. Kada kliknete na dugme Primeni, alatka vrši promene u direktorijumu.

  Ne morate da kliknete na dugme Primeni nakon svakog ažuriranja. Umesto toga, možete da popravite nekoliko grešaka pre nego što kliknete na dugme Primeni i IdFix će ih sve istovremeno promeniti. Možete da sortirate greške po tipu greške tako što ćete kliknuti na GREŠKE na vrhu kolone koja navodi tipove greške.

  Jedna strategija je da otklonite greške istog tipa; na primer, prvo popravite sve duplikate i primenite ih. Zatim, ispravite greške oblikovanja znakova i tako dalje. Svaki put kada primenite promene, alatka IdFix kreira posebnu datoteku evidencije koje možete koristiti da biste opozvali promene u slučaju da napravite grešku. Evidencija transakcije se skladišti u fascikli u koju ste instalirali IdFix. To je podrazumevano C:\Deployment Tools\IdFix.

  Popravljanje grešaka u alatki IdFix.
 9. Pošto su sve promene izvršene u direktorijumu, ponovo pokrenite IdFix da biste se uverili da popravke koje ste napravili nisu izazvale nove greške. Možete da ponovite ove korake onoliko puta koliko je potrebno. Preporučujemo vam da prođete kroz ovaj proces nekoliko puta pre nego što izvršite sinhronizaciju.

Želim da suzim obim pretrage ili da detaljnije istražim greške. Šta još mogu da uradim pomoću alatke IdFix?

Detaljnije informacije su dostupne iz ovih tema:

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×